Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Takže jestli je to ono, tak 5 pikslí má na pojištovnu, dalších 5 si koupí za 5krát 550 korun a začne učit dítě i na vodu a čaj a ono se asi nic zvláštního nestane
v tomto věku už dítě nemusí lemtat mlíko od rána do večera… ![]()
hm
Když jí dáváš normálně sunar, tak absolutně postrádá smysl dávat jí neocate. Jako v 10 měsících ji 5 balení musí stačit. Pokud ne, tak ji prostě kup ze svého nebo ji dávej mléko ráno a večer. V 10 měsících ji přece nemůžeš fedrovat jen mlékem!
@Borrealis píše:
Zakladatelka píše něco o Sunaru, že by myslela tento? ale kdo ví…Sunar Expert Allergy Care plus je určen pro řízenou dietní výživu kojenců při alergii na bílkovinu kravského mléka. Obsahuje extenzivně štěpenou (hydrolyzovanou) bílkovinu.
Určeno pro kojence od ukončeného 6. měsíce věku.tam prodejce benu uvádí aktuální cenu 550 korun za pikslu, inu, mmch piksla je 700 gramová…
Tak jestli myslí tento a má po něm to dítě průjem, tak to UM očividně nesedí a je třeba amk mléko
nebo ještě může zkusit Nutrilon allergy digestive care, není tak drahý a třeba to bude laktozou..
Zkus zmenit pediatra. Idealne v nemocnici. Je to na prd.
Mne taky rekli, ze pojistovna proplaci asi jen 5 mlek. Ja jich potrebovala na mesic 10-11. Pritom tech 5 nestacilo ani pri dodrzovani dávkování na krabici. Nepochopila jsem to.
V nemocnici mi reklu, ze mi sice twch 11 mapisou, ale tech 6 chce pak pojistovna proplatit po nemocnici, ale ze tam se to rozpusti v tech vydajich a nikdo si nevsimne..
Ted sem hledala jinyho pediatra a vylozene mi rek ze nas prijme az nebude potreba stepene mleko. Za me je tohle celkem hnus a nechapu to..
Takze za me prvni krok zmena pediatra.. Pokud se nepovede, tak bych se snazila mleko omezit na minimalni davku a kupovala neocate. Co nadelas. Prece to dite nenchas trapit bolestma ![]()
Neocate je do 3 let věku neomezené. Obrátila bych se na pojišťovnu
a určitě bych nedávala Sunar, když má alergii! ![]()
Jestli má abkm, tak ji ten Sunar fakt nedávej, to pak nemá smysl vůbec dávat neocate, snad je to ještě horší protože střídáš dvě úplně jiný mléka, to musí mít v tom bříšku hroznej bordel
když nemáš peníze na to abys další neocate dokoupila, tak jí tolik mléka nedávej, hold bude muset pít víc vody nebo víc jíst. Jinak mám pocit že po roce už to nehradí pojišťovna vůbec…
velice pochybuji že má do 3 let nárok na neomezený počet pixlí…to těžko…na suklu se píše něco o těžké alergické – anafylaktické reakci… a až v tom případě je úhrada do 3 let, otázkou je kolik pixlí, což bude ten předepisující vědět, ono to tam při zadávání kodu na něj vyskakuje
byla bych opatrná s tvrzením na co je tzv „neomezený nárok“…ony naopak ty úhradové limity jsou a cokoliv doktor napíše nad limit, platí ze svého…jestli jim řekli 5 za měsíc, asi si nevymýšlí, si myslím tedy ![]()
takže voda, čaj, na pití už nepoužívat jen pořád mléko, učit dítě na svačiny a pak případně co je nad limit tak z vlastního
aby zbylo na ty skutečně potřebné
@AH píše:V nemocnici mi reklu, ze mi sice twch 11 napisou, ale tech 6 chce pak pojistovna proplatit po nemocnici, ale ze tam se to rozpusti v tech vydajich a nikdo si nevsimne..
Ted sem hledala jinyho pediatra a vylozene mi rek ze nas prijme az nebude potreba stepene mleko.
ono to pojištovne kontroluje počítač a automaticky to další měsíc strhne z plateb
takže zrovna ty limity se jim kontrolují velice snadno, a je možný že někde v nemocnici se to rozpustí…v těch výdajích, ale taky to nemohou dělat úplně často
jakmile přesahnete úhradový limit o stovku, automaticky další měsíc stovka srážka z plateb, tož, ono… ![]()
proti tomu není obrana, jedině pak přes revizáka…a počkat až to schválí revizák, zda to schválí a kolik schválí / a spíš to neschválí než ano, ale dá se to zkusit /
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, potřebuju se zeptat, co máte škvrňata s ABKM. Dcera teď skoro 10 měsíční. Na konci šestinedělí jsem ztratila mléko a přestala kojit. Malá přestala kakat. Stručně řečeno, doktorka s tím nic nedělala jen jsme měnili mlíka. Potom jsme skončili u neocatu. Po 6. měsíci věku dcery, doktorka řekla, že může předepisovat už jen 5 mlék měsíčně, i když jsem ji tisíckrát říkala, že nám to nestačí. No nenadělala jsem nic a každý měsíc, co došel neocate najela na Sunar. Jenže problém stále nemizel, co se týče kakání jenom odezněli bolesti bříška. No potom, co jsem přemluvila doktorku, aby nás poslala konečně na gastro, tak nás tam poslala s tím, že mi tvrdila, že tam mi můžou předepsat víc mlék na měsíc. Byli jsme tedy na gastru, kde mi doktorka řekla, že 5 mlék prostě stačí, no takže mi předepsala 5 mlék a teď už mi zase nezbylo nic jiného než najet na Sunar s tím, že dcera začla mít po něm průjem. Nevím co mám dělat. Jsou to muka, budí se třeba i 5 za noc. Jak to máte vy?
Koukni na bazos. Je tam tuna inzeratu na neocate! Da se sehnat i 350 za plechovku. A na sbazar.
@Borrealis Neocate je do 3 let neomezeně.
pokud problémy stále přetrvávají. Mám švagrovou na pojišťovně a dítě, co mělo abkm.
@Borrealis píše:
ono to pojištovne kontroluje počítač a automaticky to další měsíc strhne z platebtakže zrovna ty limity se jim kontrolují velice snadno, a je možný že někde v nemocnici se to rozpustí…v těch výdajích, ale taky to nemohou dělat úplně často
jakmile přesahnete úhradový limit o stovku, automaticky další měsíc stovka srážka z plateb, tož, ono…
proti tomu není obrana, jedině pak přes revizáka…a počkat až to schválí revizák, zda to schválí a kolik schválí / a spíš to neschválí než ano, ale dá se to zkusit /
Nevim jak to chodi v nemocnici, ale v te me se stridaji dr
Uz jsme tam zazily asi 4 a zadna nemela vubec problem predepsat jich vicemene neomezene mnozstvi. A to jsem presvedcena, ze mlade abmk asi ani nemelo..
@BarušKAhap píše:
@Borrealis Neocate je do 3 let neomezeně.pokud problémy stále přetrvávají. Mám švagrovou na pojišťovně a dítě, co mělo abkm.
Tak o tom taky silne pochybuju
Rikala mi to kazda dr v nemocnici, dr zcela mimo nemocnici i v lekarne. Jako napsat ti jich na recept muze dr neomezene, ale po vic nez tech 5 ks za mesic to pak chce pojistovna po doktorovi.
@AH píše:
Rikala mi to kazda dr v nemocnici, dr zcela mimo nemocnici i v lekarne. Jako napsat ti jich na recept muze dr neomezene, ale po vic nez tech 5 ks za mesic to pak chce pojistovna po doktorovi.
Tak hlavně i na SÚKLU jsou vypsané docela přísné indikace.
@AH píše:
jj, taky si myslím že tam ten úhradový limit fakt je, na suklu dokonce vyskakujé že do 3 let hrazeno jen v případě anafylaktické reakce…
ale ono to vyskakuje na předepisujícího, fakt přímo při tom předpisu, může se to měnit, čas od času vychází nové číselníky…a on to tam rovnou vidí a halt si to hlídá, pokud to nechce platit ze svého
tak já myslím že s těmi 5 kusy na měsíc nekecají, to množství bývá stanoveno na měsíc