Neocate problém s předpisem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
884
3.4.23 22:01

Než budete tvrdit, že to neomezené není, informujte se u své zdravotní pojišťovny. Řešila jsem to, ani ne 2 roky zpět. Dětská taky nechtěla psát, psala už od půl roku jen 5ks. Došla jsem se informovat rovnou na pojištovnu a tam mi bylo řečeno, že do 3 let je neomezené, pokud přetrvávají problémy. Po vysvětlení dětské lékařce, jak mnou, tak pojišťovnou, pak psala bez problému. ;) Oni je psát mohou, jen se jim nechce. Hezký večer. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
3.4.23 22:02
@Borrealis píše:
jj, taky si myslím že tam ten úhradový limit fakt je, na suklu dokonce vyskakujé že do 3 let hrazeno jen v případě anafylaktické reakce…

ale ono to vyskakuje na předepisujícího, fakt přímo při tom předpisu, může se to měnit, čas od času vychází nové číselníky…a on to tam rovnou vidí a halt si to hlídá, pokud to nechce platit ze svého

:nevim:
tak já myslím že s těmi 5 kusy na měsíc nekecají, to množství bývá stanoveno na měsíc

No tak ze by to zprisnili? U nas stacilo neprospivani vedouci k hospitalizaci a ukrutne bolesti bricha. Test na abkm pry neprukazny u malych deti. Pred 3 lety u prvniho mi dr tvrdila, ze po roce veku ditete musi byt potvrzena abkm z krve, aby jej mohli predepisovat. Tak jestli se ty pravidla tak rychle meni, tak o to silenejsi mi to prijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
3.4.23 22:06
@BarušKAhap píše:
Než budete tvrdit, že to neomezené není, informujte se u své zdravotní pojišťovny. Řešila jsem to, ani ne 2 roky zpět. Dětská taky nechtěla psát, psala už od půl roku jen 5ks. Došla jsem se informovat rovnou na pojištovnu a tam mi bylo řečeno, že do 3 let je neomezené, pokud přetrvávají problémy. Po vysvětlení dětské lékařce, jak mnou, tak pojišťovnou, pak psala bez problému. ;) Oni je psát mohou, jen se jim nechce. Hezký večer. :mrgreen:

A byl to neocate nebo alfamino?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
3.4.23 22:09

@AH Neocate,ale platí to i u alfamina. Aminokyseliny jsou neomezeně. Pak je Nutrilon allergy care, na ten jsme přecházeli kolem roku a půl.. a ten už bylo opravdu jen 5ks měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
3.4.23 22:09
@AH píše:
No tak ze by to zprisnili? U nas stacilo neprospivani vedouci k hospitalizaci a ukrutne bolesti bricha. Test na abkm pry neprukazny u malych deti. Pred 3 lety u prvniho mi dr tvrdila, ze po roce veku ditete musi byt potvrzena abkm z krve, aby jej mohli predepisovat. Tak jestli se ty pravidla tak rychle meni, tak o to silenejsi mi to prijde.

jeee tak ony se ty číselníky mění pořád

pravda, opravdu nevím zda se mění u těchhle mlík, tam se třebas nemění vůbec, nebo mění dvakrát ročně, to nevím…ale obecně se předepisování různých pomůcek, plen a. t.d.. docela mění, a pak člověk jen čučí zda je to TAK nebo UŽ zase jinak a jak…jaký je úhradový limit…no jasně že to neudělají tak, aby to vydrželo rok dva beze změny a jasné a přehledné a eeeeee

:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30074
3.4.23 22:14

Tak holt kupovat na bazaru, jak už jsem psala. Takových rodin to tak dělá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
3.4.23 22:22

Ahoj zakladatelko. Necitala som vsetky reakcie, len chcem podporit mojou osobnou skusenostou.

Syn mal potvrdenu ABKM len vylucenim inych diagnoz, z krvi mu nic nevyslo. Okrem bolesti a prujmu mal hlien a hlavne krv v stolici. Aj nam pediatricka predpisovala len 5 baleni na mesiac, ze viac nemoze a nestacilo nam. Boli sme na alergologii a tam nam davali zvysok. Bol to kazdomesacny boj a nervy. Ani jedmym sa to predpisovat nechcelo. :roll:

U vas by mozno mohlo to gastro. Skusila by som aj spominany bazar. Na slovensku napr predavali na bazare v prepocte za cca 300 Kc (a akoze vo velkom).

A u nas predpisovali len do roka, po roku uz plne hradene. Nastastie sa syn rozjedol a alergia sa zmiernila, tak sme mohli postupne prejst na menej stiepenu bielkovinu.

Je to boj a velmi neprijemny. Drzim palce, nech sa to spravi. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30074
3.4.23 22:44

Na bazoši je poměrně dost nabídek, za cenu jednoho balení z lékárny jich tam je pět :) tak držím palce, at brzo nepotřebujete shánět :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
3.4.23 23:00

Vofuky s predepisovanim Neocate jsem zazila uz pred 12ti lety, kdy jsem resila se synem. Pediatra se od toho distancovala rovnou, par mi jich vzdy napsali na gastru, ale trn z paty mi vytrhla az alergolozka, ktera se vyjadrila tak, ze sice ji za to pojistovna sezere, ale ze v nasem pripade je to opravnene a neni jina cesta. A ze nam ho chudak musela psat od 7mi mesicu az do 2,5 let 🙈 Fungovala ale jakoby pod hlavickou nemocnice, takze mozna to nejak proklickovala diky tomu. Ono se hezky rekne, nutte do svacin a mleko omezte, ale kdyz mate neprospivajici dite, co kadi hlen s krvi, zavadeni cehokoli noveho do stravy je celkem velky stres a hlavne riziko, ze jakz takz zregenerovane strevo se opet necim podrazdi, coz povede mmj opet ke ztrate pracne vybojovanych prirustku atd. A ze ty pridruzene alergie u ABKM nebývají zrovna vzacnosti… Jinak u nas pro diagnozu ABKM stacilo to neprospivani, hlen a krev ve stolici a z krve zjistena pouze eosinofilie (i po 14ti dnech na specialnim mleku mel 11%); kozni test a protilatky proti BKM mel negativni. V anamneze mel syn jeste operaci VSV, coz samozrejme pristup alergolozky mohlo castecne ovlivnit, i kdyz ten pocit jsem tenkrat nemela. Zajimave bylo, ze jeste ve 2 letech nebylo mozne prejit ani na NAC (pritom uz samotne mleko vpodstate nepil - pridavala jsem mu ho jen vecer do kase), ale po pulroce alergie nahle kompletne zmizela prakticky ze dne na den, takze z Neocate jsme presli rovnou na bezne kravske mleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.4.23 01:11
@Anonymní píše:
@martina.se Nojo. Ale dcera spotřebuje za měsíc okolo 10.-11. pixel. 9000,– navíc na měsíc nemáme.

CeCe, dítě prostě něco stojí :think: mám doma alergika a za nás se mléko platilo, žádný příspěvek pojišťovny nebyl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44323
4.4.23 05:38
@Magda26 píše:
Vofuky s predepisovanim Neocate jsem zazila uz pred 12ti lety, kdy jsem resila se synem. Pediatra se od toho distancovala rovnou, par mi jich vzdy napsali na gastru, ale trn z paty mi vytrhla az alergolozka, ktera se vyjadrila tak, ze sice ji za to pojistovna sezere, ale ze v nasem pripade je to opravnene a neni jina cesta. A ze nam ho chudak musela psat od 7mi mesicu az do 2,5 let 🙈 Fungovala ale jakoby pod hlavickou nemocnice, takze mozna to nejak proklickovala diky tomu. Ono se hezky rekne, nutte do svacin a mleko omezte, ale kdyz mate neprospivajici dite, co kadi hlen s krvi, zavadeni cehokoli noveho do stravy je celkem velky stres a hlavne riziko, ze jakz takz zregenerovane strevo se opet necim podrazdi, coz povede mmj opet ke ztrate pracne vybojovanych prirustku atd. A ze ty pridruzene alergie u ABKM nebývají zrovna vzacnosti… Jinak u nas pro diagnozu ABKM stacilo to neprospivani, hlen a krev ve stolici a z krve zjistena pouze eosinofilie (i po 14ti dnech na specialnim mleku mel 11%); kozni test a protilatky proti BKM mel negativni. V anamneze mel syn jeste operaci VSV, coz samozrejme pristup alergolozky mohlo castecne ovlivnit, i kdyz ten pocit jsem tenkrat nemela. Zajimave bylo, ze jeste ve 2 letech nebylo mozne prejit ani na NAC (pritom uz samotne mleko vpodstate nepil - pridavala jsem mu ho jen vecer do kase), ale po pulroce alergie nahle kompletne zmizela prakticky ze dne na den, takze z Neocate jsme presli rovnou na bezne kravske mleko.

Jasně. Zakladatelky dítě dostává 3 hlavní jídla denně. A když dojde Neocate, dává Sunar. To je opravdu lepší nutit svačiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
4.4.23 08:22
@martina.se píše:
CeCe, dítě prostě něco stojí :think: mám doma alergika a za nás se mléko platilo, žádný příspěvek pojišťovny nebyl :think:

Tys vedela pred ditetem, ze se muze narodit i s alergii, kds 409g mleka stoji 1500 kc? To teda klobouk dolu pred tvou informovanosti.
Ja teda docela ziram, kolika lidem tu zas prijde normalni, ze kdyz je dítě NEMOCNE a potrebuje specialni vysoce stepenou vyzivu, tak pojišťovna dava ruce pryc. Tak snad od toho ta pojistovna je, ne? 8o to si 0ak muzem vsechny leky a specialni potreby platit sami vsichni, at je to fer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.4.23 08:25
@AH píše:
Tys vedela pred ditetem, ze se muze narodit i s alergii, kds 409g mleka stoji 1500 kc? To teda klobouk dolu pred tvou informovanosti.
Ja teda docela ziram, kolika lidem tu zas prijde normalni, ze kdyz je dítě NEMOCNE a potrebuje specialni vysoce stepenou vyzivu, tak pojišťovna dava ruce pryc. Tak snad od toho ta pojistovna je, ne? 8o to si 0ak muzem vsechny leky a specialni potreby platit sami vsichni, at je to fer

Nikdy nevíš,.zda bude dítě zdravé. A ano, můj nejstarší byl těžký alergik a nějaké příspěvky pojišťovny neexistovaly. Takže to znám :think: dítě není hračky, musíš počítat, že ne vše bude dle tvých představm. Když bude pojišťovna hradit banality jako je výživa, nebude na rakoviny, mrtvice a další vážné nemoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
4.4.23 08:36
@martina.se píše:
Nikdy nevíš,.zda bude dítě zdravé. A ano, můj nejstarší byl těžký alergik a nějaké příspěvky pojišťovny neexistovaly. Takže to znám :think: dítě není hračky, musíš počítat, že ne vše bude dle tvých představm. Když bude pojišťovna hradit banality jako je výživa, nebude na rakoviny, mrtvice a další vážné nemoci

To nevis, ale je predpoklad, ze kdyz mas nemocné dite, tak ti lecbu hradi pojistovna. A mam za to, ze tak to ma byt. To pak muzem rovnou zrusit pojistovny a hradit si vse sami. Stejne jako se neshodnem, ze vyziva je pro kojence banalita. Pak je zvláštní ze doktori stale resi vahu ditete a rustove grafy.
Pokud pojistovna proplaci operaci pri zmene pohlavi a platit specialni výživu pro nemocne dite je problem, je tu podle me neco spatne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37284
4.4.23 08:44

@AH pojišťovna dává příspěvky, ale nehradi nikomu komplet výživu. Ze můžeš mít dítě s nějakým postižením, nebo alergii, s tím musíš počítat. Znám dítě, co nemůže lepek, laktozu, má cukrovku a musí si všechno speciální kupovat ze svého, pojišťovna na to přispěje par stovek, což ani zdaleka nepokreje náklady. Proč se asi dělají porad různé sbírky na nemocné a postižené děti? Pojišťovna jim přece léčbu zaplatí ne? :roll: Ale Jo, zrus zdravotní pojištění a pak si můžeš jít zadat o hypotéku na operaci slepaku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí