Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Než budete tvrdit, že to neomezené není, informujte se u své zdravotní pojišťovny. Řešila jsem to, ani ne 2 roky zpět. Dětská taky nechtěla psát, psala už od půl roku jen 5ks. Došla jsem se informovat rovnou na pojištovnu a tam mi bylo řečeno, že do 3 let je neomezené, pokud přetrvávají problémy. Po vysvětlení dětské lékařce, jak mnou, tak pojišťovnou, pak psala bez problému.
Oni je psát mohou, jen se jim nechce. Hezký večer. ![]()
@Borrealis píše:
jj, taky si myslím že tam ten úhradový limit fakt je, na suklu dokonce vyskakujé že do 3 let hrazeno jen v případě anafylaktické reakce…ale ono to vyskakuje na předepisujícího, fakt přímo při tom předpisu, může se to měnit, čas od času vychází nové číselníky…a on to tam rovnou vidí a halt si to hlídá, pokud to nechce platit ze svého
tak já myslím že s těmi 5 kusy na měsíc nekecají, to množství bývá stanoveno na měsíc
No tak ze by to zprisnili? U nas stacilo neprospivani vedouci k hospitalizaci a ukrutne bolesti bricha. Test na abkm pry neprukazny u malych deti. Pred 3 lety u prvniho mi dr tvrdila, ze po roce veku ditete musi byt potvrzena abkm z krve, aby jej mohli predepisovat. Tak jestli se ty pravidla tak rychle meni, tak o to silenejsi mi to prijde.
@BarušKAhap píše:
Než budete tvrdit, že to neomezené není, informujte se u své zdravotní pojišťovny. Řešila jsem to, ani ne 2 roky zpět. Dětská taky nechtěla psát, psala už od půl roku jen 5ks. Došla jsem se informovat rovnou na pojištovnu a tam mi bylo řečeno, že do 3 let je neomezené, pokud přetrvávají problémy. Po vysvětlení dětské lékařce, jak mnou, tak pojišťovnou, pak psala bez problému.Oni je psát mohou, jen se jim nechce. Hezký večer.
A byl to neocate nebo alfamino?
@AH Neocate,ale platí to i u alfamina. Aminokyseliny jsou neomezeně. Pak je Nutrilon allergy care, na ten jsme přecházeli kolem roku a půl.. a ten už bylo opravdu jen 5ks měsíčně.
@AH píše:
No tak ze by to zprisnili? U nas stacilo neprospivani vedouci k hospitalizaci a ukrutne bolesti bricha. Test na abkm pry neprukazny u malych deti. Pred 3 lety u prvniho mi dr tvrdila, ze po roce veku ditete musi byt potvrzena abkm z krve, aby jej mohli predepisovat. Tak jestli se ty pravidla tak rychle meni, tak o to silenejsi mi to prijde.
jeee tak ony se ty číselníky mění pořád
pravda, opravdu nevím zda se mění u těchhle mlík, tam se třebas nemění vůbec, nebo mění dvakrát ročně, to nevím…ale obecně se předepisování různých pomůcek, plen a. t.d.. docela mění, a pak člověk jen čučí zda je to TAK nebo UŽ zase jinak a jak…jaký je úhradový limit…no jasně že to neudělají tak, aby to vydrželo rok dva beze změny a jasné a přehledné a eeeeee
Tak holt kupovat na bazaru, jak už jsem psala. Takových rodin to tak dělá ![]()
Ahoj zakladatelko. Necitala som vsetky reakcie, len chcem podporit mojou osobnou skusenostou.
Syn mal potvrdenu ABKM len vylucenim inych diagnoz, z krvi mu nic nevyslo. Okrem bolesti a prujmu mal hlien a hlavne krv v stolici. Aj nam pediatricka predpisovala len 5 baleni na mesiac, ze viac nemoze a nestacilo nam. Boli sme na alergologii a tam nam davali zvysok. Bol to kazdomesacny boj a nervy. Ani jedmym sa to predpisovat nechcelo. ![]()
U vas by mozno mohlo to gastro. Skusila by som aj spominany bazar. Na slovensku napr predavali na bazare v prepocte za cca 300 Kc (a akoze vo velkom).
A u nas predpisovali len do roka, po roku uz plne hradene. Nastastie sa syn rozjedol a alergia sa zmiernila, tak sme mohli postupne prejst na menej stiepenu bielkovinu.
Je to boj a velmi neprijemny. Drzim palce, nech sa to spravi. ![]()
Na bazoši je poměrně dost nabídek, za cenu jednoho balení z lékárny jich tam je pět
tak držím palce, at brzo nepotřebujete shánět ![]()
Vofuky s predepisovanim Neocate jsem zazila uz pred 12ti lety, kdy jsem resila se synem. Pediatra se od toho distancovala rovnou, par mi jich vzdy napsali na gastru, ale trn z paty mi vytrhla az alergolozka, ktera se vyjadrila tak, ze sice ji za to pojistovna sezere, ale ze v nasem pripade je to opravnene a neni jina cesta. A ze nam ho chudak musela psat od 7mi mesicu az do 2,5 let 🙈 Fungovala ale jakoby pod hlavickou nemocnice, takze mozna to nejak proklickovala diky tomu. Ono se hezky rekne, nutte do svacin a mleko omezte, ale kdyz mate neprospivajici dite, co kadi hlen s krvi, zavadeni cehokoli noveho do stravy je celkem velky stres a hlavne riziko, ze jakz takz zregenerovane strevo se opet necim podrazdi, coz povede mmj opet ke ztrate pracne vybojovanych prirustku atd. A ze ty pridruzene alergie u ABKM nebývají zrovna vzacnosti… Jinak u nas pro diagnozu ABKM stacilo to neprospivani, hlen a krev ve stolici a z krve zjistena pouze eosinofilie (i po 14ti dnech na specialnim mleku mel 11%); kozni test a protilatky proti BKM mel negativni. V anamneze mel syn jeste operaci VSV, coz samozrejme pristup alergolozky mohlo castecne ovlivnit, i kdyz ten pocit jsem tenkrat nemela. Zajimave bylo, ze jeste ve 2 letech nebylo mozne prejit ani na NAC (pritom uz samotne mleko vpodstate nepil - pridavala jsem mu ho jen vecer do kase), ale po pulroce alergie nahle kompletne zmizela prakticky ze dne na den, takze z Neocate jsme presli rovnou na bezne kravske mleko.
@Anonymní píše:
@martina.se Nojo. Ale dcera spotřebuje za měsíc okolo 10.-11. pixel. 9000,– navíc na měsíc nemáme.
CeCe, dítě prostě něco stojí
mám doma alergika a za nás se mléko platilo, žádný příspěvek pojišťovny nebyl ![]()
@Magda26 píše:
Vofuky s predepisovanim Neocate jsem zazila uz pred 12ti lety, kdy jsem resila se synem. Pediatra se od toho distancovala rovnou, par mi jich vzdy napsali na gastru, ale trn z paty mi vytrhla az alergolozka, ktera se vyjadrila tak, ze sice ji za to pojistovna sezere, ale ze v nasem pripade je to opravnene a neni jina cesta. A ze nam ho chudak musela psat od 7mi mesicu az do 2,5 let 🙈 Fungovala ale jakoby pod hlavickou nemocnice, takze mozna to nejak proklickovala diky tomu. Ono se hezky rekne, nutte do svacin a mleko omezte, ale kdyz mate neprospivajici dite, co kadi hlen s krvi, zavadeni cehokoli noveho do stravy je celkem velky stres a hlavne riziko, ze jakz takz zregenerovane strevo se opet necim podrazdi, coz povede mmj opet ke ztrate pracne vybojovanych prirustku atd. A ze ty pridruzene alergie u ABKM nebývají zrovna vzacnosti… Jinak u nas pro diagnozu ABKM stacilo to neprospivani, hlen a krev ve stolici a z krve zjistena pouze eosinofilie (i po 14ti dnech na specialnim mleku mel 11%); kozni test a protilatky proti BKM mel negativni. V anamneze mel syn jeste operaci VSV, coz samozrejme pristup alergolozky mohlo castecne ovlivnit, i kdyz ten pocit jsem tenkrat nemela. Zajimave bylo, ze jeste ve 2 letech nebylo mozne prejit ani na NAC (pritom uz samotne mleko vpodstate nepil - pridavala jsem mu ho jen vecer do kase), ale po pulroce alergie nahle kompletne zmizela prakticky ze dne na den, takze z Neocate jsme presli rovnou na bezne kravske mleko.
Jasně. Zakladatelky dítě dostává 3 hlavní jídla denně. A když dojde Neocate, dává Sunar. To je opravdu lepší nutit svačiny.
@martina.se píše:
CeCe, dítě prostě něco stojímám doma alergika a za nás se mléko platilo, žádný příspěvek pojišťovny nebyl
Tys vedela pred ditetem, ze se muze narodit i s alergii, kds 409g mleka stoji 1500 kc? To teda klobouk dolu pred tvou informovanosti.
Ja teda docela ziram, kolika lidem tu zas prijde normalni, ze kdyz je dítě NEMOCNE a potrebuje specialni vysoce stepenou vyzivu, tak pojišťovna dava ruce pryc. Tak snad od toho ta pojistovna je, ne?
to si 0ak muzem vsechny leky a specialni potreby platit sami vsichni, at je to fer
@AH píše:
Tys vedela pred ditetem, ze se muze narodit i s alergii, kds 409g mleka stoji 1500 kc? To teda klobouk dolu pred tvou informovanosti.
Ja teda docela ziram, kolika lidem tu zas prijde normalni, ze kdyz je dítě NEMOCNE a potrebuje specialni vysoce stepenou vyzivu, tak pojišťovna dava ruce pryc. Tak snad od toho ta pojistovna je, ne?to si 0ak muzem vsechny leky a specialni potreby platit sami vsichni, at je to fer
Nikdy nevíš,.zda bude dítě zdravé. A ano, můj nejstarší byl těžký alergik a nějaké příspěvky pojišťovny neexistovaly. Takže to znám
dítě není hračky, musíš počítat, že ne vše bude dle tvých představm. Když bude pojišťovna hradit banality jako je výživa, nebude na rakoviny, mrtvice a další vážné nemoci
@martina.se píše:
Nikdy nevíš,.zda bude dítě zdravé. A ano, můj nejstarší byl těžký alergik a nějaké příspěvky pojišťovny neexistovaly. Takže to známdítě není hračky, musíš počítat, že ne vše bude dle tvých představm. Když bude pojišťovna hradit banality jako je výživa, nebude na rakoviny, mrtvice a další vážné nemoci
To nevis, ale je predpoklad, ze kdyz mas nemocné dite, tak ti lecbu hradi pojistovna. A mam za to, ze tak to ma byt. To pak muzem rovnou zrusit pojistovny a hradit si vse sami. Stejne jako se neshodnem, ze vyziva je pro kojence banalita. Pak je zvláštní ze doktori stale resi vahu ditete a rustove grafy.
Pokud pojistovna proplaci operaci pri zmene pohlavi a platit specialni výživu pro nemocne dite je problem, je tu podle me neco spatne. ![]()
@AH pojišťovna dává příspěvky, ale nehradi nikomu komplet výživu. Ze můžeš mít dítě s nějakým postižením, nebo alergii, s tím musíš počítat. Znám dítě, co nemůže lepek, laktozu, má cukrovku a musí si všechno speciální kupovat ze svého, pojišťovna na to přispěje par stovek, což ani zdaleka nepokreje náklady. Proč se asi dělají porad různé sbírky na nemocné a postižené děti? Pojišťovna jim přece léčbu zaplatí ne?
Ale Jo, zrus zdravotní pojištění a pak si můžeš jít zadat o hypotéku na operaci slepaku ![]()