Neocate problém s předpisem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
AH
847
4.4.23 08:51
@Kriss Tina píše:
@AH pojišťovna dává příspěvky, ale nehradi nikomu komplet výživu. Ze můžeš mít dítě s nějakým postižením, nebo alergii, s tím musíš počítat. Znám dítě, co nemůže lepek, laktozu, má cukrovku a musí si všechno speciální kupovat ze svého, pojišťovna na to přispěje par stovek, což ani zdaleka nepokreje náklady. Proč se asi dělají porad různé sbírky na nemocné a postižené děti? Pojišťovna jim přece léčbu zaplatí ne? :roll: Ale Jo, zrus zdravotní pojištění a pak si můžeš jít zadat o hypotéku na operaci slepaku :D

Nam hradila komplet vyzivu. Do 13 mesicu. Pak nebyla potreba, ale nemeli problem hradit dal. Prijde mi to tak v poradku. Jogurty a vse jsem kupovala nemlecne, mnohem drazsi nez obyc. Neměla sem s tim problem. Ale u kojence je mlecna vyziva jaksi zakladni prvek stravy. Tam mi prijde normalni, aby u nemocneho ditete ji platila pojistovna. Samozrejme každý to vidi jinak. Pro me je treba neochopitelne, ze pojistovna nehradi rovnatka i bryle v te nejlevnejsi verzi. Oboje zdravotni pomucka. Ortezu, kompresni puncochy, berle,… plati. Bryle a rovnatka ne. Jaky je v tom rozdil doted moc nechapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
4.4.23 09:09
@martina.se píše:
Nikdy nevíš,.zda bude dítě zdravé. A ano, můj nejstarší byl těžký alergik a nějaké příspěvky pojišťovny neexistovaly. Takže to znám :think: dítě není hračky, musíš počítat, že ne vše bude dle tvých představm. Když bude pojišťovna hradit banality jako je výživa, nebude na rakoviny, mrtvice a další vážné nemoci

Keď poisťovňa bude hradiť také “banality” ako výživu u už chorého kojenca, tak za pár tisíc pravdepodobne predíde statisicovym výdajom neskôr, keď kvôli finančnej nedostupnosti jedinej výživy clovek časom začne mať chronické problémy ktoré bude treba dokolecka u doktorov riešiť. Napríklad preto, že miesto neocate dostane Sunar ktorý mu zničí črevá, alebo keď dieťa ešte neschopné pokryť svoje výživové potreby z tuhšej stravy to mlieko proste nedostane a spadne do podvýživy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.23 09:22
@AH píše:
Tys vedela pred ditetem, ze se muze narodit i s alergii, kds 409g mleka stoji 1500 kc? To teda klobouk dolu pred tvou informovanosti.
Ja teda docela ziram, kolika lidem tu zas prijde normalni, ze kdyz je dítě NEMOCNE a potrebuje specialni vysoce stepenou vyzivu, tak pojišťovna dava ruce pryc. Tak snad od toho ta pojistovna je, ne? 8o to si 0ak muzem vsechny leky a specialni potreby platit sami vsichni, at je to fer

Já mám nemocné dítě od raného věku a pojišťovna rozhodně neplatí vše, za pět let stálo moje dítě pojišťovnu asi 2,5 milionu a my z vlastních peněz zaplatili 1,5 milionu. Píši si to pro zajímavost. A nedalo se to nezaplatit, prostě jsme to museli sehnat, protože to dítě to urgentně potřebovalo. A pokračujeme stejným stylem dál, nekončí to. Takže pojišťovna opravdu neplatí vše. Anonym prosím, jsem z toho smutná a je to pro mne bolestivé téma.

• Citovat
  • Upravit
1908
4.4.23 09:31
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, potřebuju se zeptat, co máte škvrňata s ABKM. Dcera teď skoro 10 měsíční. Na konci šestinedělí jsem ztratila mléko a přestala kojit. Malá přestala kakat. Stručně řečeno, doktorka s tím nic nedělala jen jsme měnili mlíka. Potom jsme skončili u neocatu. Po 6. měsíci věku dcery, doktorka řekla, že může předepisovat už jen 5 mlék měsíčně, i když jsem ji tisíckrát říkala, že nám to nestačí. No nenadělala jsem nic a každý měsíc, co došel neocate najela na Sunar. Jenže problém stále nemizel, co se týče kakání jenom odezněli bolesti bříška. No potom, co jsem přemluvila doktorku, aby nás poslala konečně na gastro, tak nás tam poslala s tím, že mi tvrdila, že tam mi můžou předepsat víc mlék na měsíc. Byli jsme tedy na gastru, kde mi doktorka řekla, že 5 mlék prostě stačí, no takže mi předepsala 5 mlék a teď už mi zase nezbylo nic jiného než najet na Sunar s tím, že dcera začla mít po něm průjem. Nevím co mám dělat. Jsou to muka, budí se třeba i 5 za noc. Jak to máte vy?

Sme na tom podobne. Viac ako 5 nechce písať ani gastro a to sme na neocate prechádzali v pomerne zlom stave (veľa krvi v každej plienke, ekzém po celom tele).

Ľudia, čo ti tu píšu že máš nárok neobmedzene majú pravdu, čo viem tak každá jedna žena ktorá s týmto šla na poisťovňu, tak od poisťovne dostala vyjadrenie že je to naozaj tak a limit tam nie je. Čiže máš možnosť ísť touto cestou. Ale sú doktori, ktorí ťa pošlú do zadku aj keď máš priamo vyjadrenie od svojej poisťovne :nevim:

Ďalšie čo môžeš skúsiť je najprv stav stabilizovať na neocate a keď bude zase OK, skúsiť stepene mlieko bez laktozy (nutrilon Allergy digestive care), keby vám to prešlo tak je 5× lacnejšie ako neocate. Po konzultácii s doktorkou.

Alebo nakupovať na bazároch. Väčšinou nájdeš pixlu za 350, prinajhoršom 500. Keďže som lenivá sa hádať s doktorkou, tak ja robím toto. Síce to podporuje “čierny trh” kedy si ľudia nechávajú napísať viac ako dieťa vypije a potom majú z toho tie tri stovky zisk, ale čo už. Dieťa kvôli tomu hladné nenechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
4.4.23 09:47
@Anonymní píše:
Já mám nemocné dítě od raného věku a pojišťovna rozhodně neplatí vše, za pět let stálo moje dítě pojišťovnu asi 2,5 milionu a my z vlastních peněz zaplatili 1,5 milionu. Píši si to pro zajímavost. A nedalo se to nezaplatit, prostě jsme to museli sehnat, protože to dítě to urgentně potřebovalo. A pokračujeme stejným stylem dál, nekončí to. Takže pojišťovna opravdu neplatí vše. Anonym prosím, jsem z toho smutná a je to pro mne bolestivé téma.

No a jak pisu ja od začátku, mne tohle v poradku neprijde. :nevim: chapu ze penez neni nekonecno, ale neco tak zakladniho jako vyziva pro nemocneho kojence a zakladni lecbu pro nemocneho cloveka by platit mela. Kuprikladu na ukor lazni, ktere ja treba beru jako nadstandard, u ktereho neni duvod jej platit ve chvili, kdy nejsou penize pro zakladni lecbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.4.23 10:45
@AH píše:
To nevis, ale je predpoklad, ze kdyz mas nemocné dite, tak ti lecbu hradi pojistovna. A mam za to, ze tak to ma byt. To pak muzem rovnou zrusit pojistovny a hradit si vse sami. Stejne jako se neshodnem, ze vyziva je pro kojence banalita. Pak je zvláštní ze doktori stale resi vahu ditete a rustove grafy.
Pokud pojistovna proplaci operaci pri zmene pohlavi a platit specialni výživu pro nemocne dite je problem, je tu podle me neco spatne. :nevim:

Tak se podívej, jak vypadá údajná léčba od pojišťoven :think: mám ve svém okolí dost lidi, kteří dělají sbírky a pod, protože se platí kraviny ala výživa a není na drahou léčbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
4.4.23 10:56
@martina.se píše:
Tak se podívej, jak vypadá údajná léčba od pojišťoven :think: mám ve svém okolí dost lidi, kteří dělají sbírky a pod, protože se platí kraviny ala výživa a není na drahou léčbu

Jak rikam, na tom se neshodnem. Za me mlecna vyziva pro nemocneho kojence, jehoz podstatnou cast jidelnicku ma mlecna vyziva byt proste neni kravina. Pro tebe jo. Po roce je to na zvážení, tam se da bez mleka pri spravnem jidelnicku obejit.
Pokud si ma nemocny kojenec platit svou specialni lekarskou stravu sam, nevidim duvod, proc si clovek se zlomenou nohou nema platit sam berle, obezni clovek platit leky na vysoky tlak prip cukrovku apod. At pojistovna proplaci jen zivot ohrozujici zakroky a lecby, bez kterych by clovek jinak do mesice zemrel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
4.4.23 11:01

@AH No, pokud dobře ctu zakladatelku, tak diteti je 10mesicu, tedy skoro ten rok a nema zadnou konkrétně urcenou diagnózu, takže myslim, ze za teto situace je 5 mlek na pojistovnu celkem slušné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
5.4.23 09:40
@j.a.n.i1 píše:
@AH No, pokud dobře ctu zakladatelku, tak diteti je 10mesicu, tedy skoro ten rok a nema zadnou konkrétně urcenou diagnózu, takže myslim, ze za teto situace je 5 mlek na pojistovnu celkem slušné.

Otazka proc na nem skoncila. Prijde mi trochu, ze zakladatelka nerika vse. Moc jsem nepochopila, proč vlastne na neocate presli. Zni mi to, ze proto, ze dcera nekadila. Ted pise ze po sunaru ma „jen“ prujem. To muze mit i tim stridanim mlek. Mozna by to chtelo hlavne zkusit i jina mleka nez nejlevnejsi sunar. Zkusit treba i bezlaktozove. Ostatne prujem a bolest bricha sedi spis na laktozu. Nepise nic o prospivani. Pokudvje nejista diagnoza a dite na jinem nez stepenem mleku neprospiva, je to za me dostatecny duvod. A asi i pro doktory, kdyz jsem viděla jak moc to u nas resili.
Nicmene si ji prave pro nedostatek info nedovolim soudit jako nekteri ostatni. A ohledne jezeni. Mame s kamaradkou dite o mesic. V dobe, kdy me mladsi jedlo k obedu 4 chody, to jeji snedlo max 3 spagety. Těžko to tomu diteti narves do krku a jist proste neco musi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
5.4.23 10:07
@AH píše:
A ohledne jezeni. Mame s kamaradkou dite o mesic. V dobe, kdy me mladsi jedlo k obedu 4 chody, to jeji snedlo max 3 spagety. Těžko to tomu diteti narves do krku a jist proste neco musi :nevim:

Presne. V 10m je to stále kojenec a základom jeho stravy má byť mlieko. Ostatne najmenšie odporúčané množstvo je 500ml denne a aj to je viac ako 5 plechoviek na mesiac, tak fakt nechápem jak sa tu pohoršujú nad nalievaním kojenca mliekom :nevim: 10-11 plechoviek je do roka úplne normálne množstvo, taký proste priemer. Od 10m to môže pomaly klesať ale 5 je zas už nezmyselne málo. Alergik jaksi to mlieko nemôže nahradiť mliečnymi výrobkami v normálnej strave a o to viac musí vypiť UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.23 16:26

Také zírám a nejraději bych takový 🐔 propeskala! Asi v takove situaci nebyly a nebo byly a byly teeba na Nutrilonu a to se jim to kecá, když Nutrilonu koupi pomalu 5 mlek za cenu jednoho Neocatu.. a když dítě není jedlík, tak já to chcete řešit.. to mu to ta matka má cpát do krku jako když krmí husy? Nebo kec jsou i horší nemoci.. pani asi neměla doma takové dítě.. takový řeči jsou na zabití.. Až tady v tom posra*ým státě zdravitní pojištění přestane platit i klidně 10× léčení alkoholiků a drogově závislých, co si za to můžou sami, pak tady můžou psát, že není potřeba tohle dítěti psát! Pak totiž by na horší nemoci prachy byly, ale co si budem je přece důležitější zaplatit zfetovanýmu hňupovi léčení, než zaplatit dítěti mléko.. zfetovanej si toho určitě bude vážit a dá si pro příště pozor 🤔 💪

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí