Neochotný dětský lékař

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80139
14.3.22 06:17
@Anonymní píše:
@stinga Kdyby jste mě znala, tak já určitě arogantní člověk nejsem! Naopak…vždy jsem slušná a možná proto, je se mnou pak takto jednáno.
Ano tady si postěžuju tak, jak to doopravdy cítím, ale věřte, že já s lidmi mluvím s úctou a respektem.
Ale to že by se nás ráda zbavila, to je asi fakt :D Holt bohužel my máme takovýto problémy, ale zase rok o nás třeba neví, protože jinak nemarodíme.

Tak asi vám ty lázně nedoporučuje ona, ale jiný lékař. Zajdi za ním, ať ti je napíše a máš klid, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
14.3.22 06:29
@Doctus píše:
@Klara178
Když nemá čas PLDD, má to napsat (v daném případě) ortoped.

A PLDD může slušně pacientovi říct, nezlobte se, mám toho teď hodně, obraťte se na ortopeda, měl by vám to vypsat on. Fakt není pacientův problém, že toho doktor má plný kecky. A že nerozumí, kdo všechno může může vypsat lázně.

• Citovat
  • Upravit
1519
14.3.22 06:33

Nejsi z Teplic? Máme tu také takovou dětskou doktorku. Jako bys psala o ní. Chápu, mají toho hodně, ALE … oni by měli pochopit, že pacienti prostě někdy marodí, někdy potřebují napsat lázně, vyšetřit, vysvětlit…
Já vždy takovéto chování naší dětský přejdu a usmívám se. Také ted potřebuji (ano potřebuji - pro rejpalky) a mám nárok ( opravdu mám nárok :-D )na lázně pro syna.
Já už se tím jejím chováním bavím, když u ní jsem.

Zrovna ted také lázně vyřizuji, kluk by měl jet v květnu, zařizuji to už od února. Také na mě vyjela, že ona si nemůže dovolit chodit ani po doktorech, že by také potřebovala jít k dr, ale nemůže. Pak jí zvonil telefon, zvedla ho a hned vyjela kdo volá, já nemám čas, tak dělejte…

Nebo jsem u ní byla se starším synem (ten lázně nepotřebuje), byl nemocný a nemohl se toho nějak zbavit, je kardiak, tak jsem k ní raději šla. Přišli jsem tam, já jí řekla s čím tam jdeme, ona přistoupila k něho a hned začala řvát (opravdu hned a řvát) Proč se nesvlíkáš, to tě mám poslouchat přes mikinu? No tak dělej. Seš pomalej. Kluk toho moc po doktorech nenachodí, tak nevěděl, že se má automaticky svléknout.
Naší dětskou výdýchává jen málo lidí. Bohužel žádná, která nabírá zde není. Tak k ní musíme chodit.

Já zakladatelku plně chápu pokud má stejný typ doktorky jako my. No a jestli má stejnou :D, tak přeji pevné nervy, na tvář nalepit úsměv a při neomaleném chování doktorky mít pořád na paměti, že ona toho má opravdu hodně a prostě si takto pomáhá od napětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.22 06:38

Až na tebe bude doktorka příště protivná a ohánět se absencí dovolené a podobně, tak jí prostě vyjádří pochopení, řekni, chápu, že je toho na vás moc, bla bla bla, ale nerozumím, proč jste na mě takto protivná. Já to pro změnu znám z pozice mladšího lékaře od starších lékařů, to je prostě zvyk ve zdravotnictví šlapat po tom slabším, když si můžu vylít zlost (chudáci medici) Podat velmi slušně zpětnou vazbu na 99% pomůže (pokud jsi samozřejmě v právu). Ještě se kolikrát omluví.

• Citovat
  • Upravit
101755
14.3.22 07:29
@xkoup21 píše:
To jako myslíš vážně? Co byste bez pacientů dělali?

No, bez nekterych pacientu by meli vice cadu a penez na lecbu tech, kteri ji potrebuji… A ano, mysli to zcela vazne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2103
14.3.22 07:32

Tak jsem si tak nějak přelouskala diskuzi a teda občas si říkám co to dneska s těmi doktory je? Vždyť pomalu neuplyne týden aby tu nebyla nějaká diskuze v tom smyslu že jsou nepříjemný neochotní atd. Jako chápu že toho mají asi hodně a že jsou z toho unavený ale ruku na srdce kdo v dnešní době není že? :nevim: Pracovala jsem jako recepční v hotelu a kdybych takovýmhle způsobem jednala s hosty tak jsem asi do týdne bez práce :zed: a o platu ani nemluvím ten nebyl ani z poloviny takový jaký mají lékaři. No ale dost o mě :oops: zakladatelko já bych ti radila to třeba i prodiskutovat s manželem nebo s kamarádkou nebo s někým z rodiny a opravdu zvážit jestli by nestálo za to vyměnit lékaře i za cenu toho dojíždění. :nevim: Zkusila bych se různě poptat co a jak kdo je ochotný atd… Pokud už bych se rozhodla pro změnu i za cenu toho dojíždění tak bych si musela být jistá opravdu na 100% že to nebude jak se říká z deště pod okap. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
14.3.22 07:33
@Anonymní píše:
Až na tebe bude doktorka příště protivná a ohánět se absencí dovolené a podobně, tak jí prostě vyjádří pochopení, řekni, chápu, že je toho na vás moc, bla bla bla, ale nerozumím, proč jste na mě takto protivná. Já to pro změnu znám z pozice mladšího lékaře od starších lékařů, to je prostě zvyk ve zdravotnictví šlapat po tom slabším, když si můžu vylít zlost (chudáci medici) Podat velmi slušně zpětnou vazbu na 99% pomůže (pokud jsi samozřejmě v právu). Ještě se kolikrát omluví.

Tak to je tedy hodně smutné, že je ve zdravotnictví zvyk šlapat do slabších, nemyslíš?
Doktor je tu snad pro pacienta a taky z toho má nemalé peníze a měl by se chovat slušně…kolik toho má nebo nemá není věc pacienta…

Pochybuji, že by si některý z diskutujících dovolil takto vyskakovat v práci po šéfovi, zákaznících, že toho má hodně dne a ať neotravuji…

A je ještě smutnější, že pro doktorku mají plno pochopení, ale pro maminku nemocného dítěte ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
14.3.22 07:37

@lísteček1 tak u takové bych nebyla ani minutu a radši bych dojížděla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3805
14.3.22 07:41
@Doctus píše:
Taky bych to tak viděl.Já takovým pacientům říkám putovní pacienti, to už je vždycky red flag.

Přesně tak. Potížisti. Je ale nejvyšší čas toho pediatra změnit, pokud chcete. Záhy budou všichni tak zavaleni ukrajinskými dětmi, že na nějaké lázně ani nevzdychnou. K tomu asi i ti lázeňští lékaři budou fungovat jako pediatři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
14.3.22 07:54
@Da12 píše:
Přesně tak. Potížisti. Je ale nejvyšší čas toho pediatra změnit, pokud chcete. Záhy budou všichni tak zavaleni ukrajinskými dětmi, že na nějaké lázně ani nevzdychnou. K tomu asi i ti lázeňští lékaři budou fungovat jako pediatři.

Takže když se pacientovi nelíbí arogantní chování doktora, tak je potizista??
A na lázně pro nemocné dítě si ani nevzdychne??
No ty kráso, to jsou názory…
Koukám, že doktor je brán jako nadčlověk a aby byl pacient nakonec vděčný, že se na něj vůbec podívá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8792
14.3.22 08:02

Koukám, jaká se tu strhla diskuze… podle mě úplně zbytečná. V prvé řadě tedy, pokud někomu řeknu, že po něm něco chci během března, nebudu se v půlce března rozčilovat, že mi to ještě nedal. Připomněla bych se třeba za týden, slušným telefonátem. Zas na druhé straně, ne každý doktor je Mistr konverzace. Někteří by zasloužili přes ústa hned ve dveřích. Vzdělání nijak nesouvisí se slušným chováním, i doktor může být deb.il, stejně tak dělník může být skvelej člověk. Pokud by se ke mně doktorka chovala opravdu tak, jak je psáno, tak by to dávno nebyla moje doktorka. My máme naštěstí normální a slušnou doktorku. Když jsem po ní jednou chtěla něco, co naznala, že není potřeba nebo není vhodné, tak mi to normálně vysvětlila, že ne a proc ne a za jakých okolností ano. A domluvily jsme se na jiném postupu. No problém. S přístupem, jaký popisuje zakladatelka, bych u ní nezůstávala. Dojíždění je v tomto případě lepší varianta. My za spoustou doktorů dojizdime, protože prostě kvalita převažuje nad blizkosti bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
14.3.22 08:15

Si to neberte osobně (já vím, typická duškařina, i když ho nemusím, ale sedí to :) ). Klidně svoji žádost opakujte do alelujá, ale rozčilovat se je zbytečný. My máme pečlivou a ochotnou doktorku, ale teď a hlavně přes covid vůbec nestíhá. Něco přes ní vyřídit taky trvalo. Jenže taky už dlouhou dobu jede každý den do večera, i když má doma rodinu. Hrne se jí to tam pod tlakem s respiračníma a postcovidovýma modelama, navíc striktně odděluje nemocné od preventivek už ne jen oddělenýma místnostma, úplně překopala pracovní dobu - a to se prostě nedá. Takže když zareagovala netrpělivě, když jsem něco potřebovala, fakt to neřeším. Já jet celý měsíce v práci do večera, tak taky vyrovnaná úplně nejsem. Mnozí doktoři mají prostě fakt mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.22 08:18
@Klara178 píše:
Tak to je tedy hodně smutné, že je ve zdravotnictví zvyk šlapat do slabších, nemyslíš?
Doktor je tu snad pro pacienta a taky z toho má nemalé peníze a měl by se chovat slušně…kolik toho má nebo nemá není věc pacienta…

Pochybuji, že by si některý z diskutujících dovolil takto vyskakovat v práci po šéfovi, zákaznících, že toho má hodně dne a ať neotravuji…

A je ještě smutnější, že pro doktorku mají plno pochopení, ale pro maminku nemocného dítěte ne…

Je to smutné, no… To je taková kultura tohoto povolání. Podle mě neexistuje lepší řešení, než slušně říci, že se k tobě bezdůvodně chová jak hulvát. Jak píšu výše, většinou to zabere a ještě se omluví. Většina lidí se totiž neozve nebo reaguje stejně jak ten zdravotník, na agresi třeba agresí a je to bludný kruh. Teď moc nechápu tu poslední větu,.co tím myslíš..

• Citovat
  • Upravit
35331
14.3.22 08:34
@kulíšek_s_bambulí píše:
Tak jsem si tak nějak přelouskala diskuzi a teda občas si říkám co to dneska s těmi doktory je? Vždyť pomalu neuplyne týden aby tu nebyla nějaká diskuze v tom smyslu že jsou nepříjemný neochotní atd. Jako chápu že toho mají asi hodně a že jsou z toho unavený ale ruku na srdce kdo v dnešní době není že? :nevim: Pracovala jsem jako recepční v hotelu a kdybych takovýmhle způsobem jednala s hosty tak jsem asi do týdne bez práce :zed: a o platu ani nemluvím ten nebyl ani z poloviny takový jaký mají lékaři. No ale dost o mě :oops: zakladatelko já bych ti radila to třeba i prodiskutovat s manželem nebo s kamarádkou nebo s někým z rodiny a opravdu zvážit jestli by nestálo za to vyměnit lékaře i za cenu toho dojíždění. :nevim: Zkusila bych se různě poptat co a jak kdo je ochotný atd… Pokud už bych se rozhodla pro změnu i za cenu toho dojíždění tak bych si musela být jistá opravdu na 100% že to nebude jak se říká z deště pod okap. :lol:

Tak jestli tohle nekdo muze napsat po poslednich dvou letech, tak asi spal nekde v jeskyni. Tipla bych si, ze prepracovanost lekare nebo sestry si v dnesni dobe dokaze predstavit opravdu malokdo, tolik prace navic a kotrmelcu v administrative, kterou museli vstrebat navic, si dokaze predstavit malokdo. S platem to nesouvisi vubec. Jeste k tomu muzete pridat stiznost na noseni rousek, ktere zdravotnici neodlozili vic jak dva roky a neodlozi je ani ted, a bude to dokonaly obraz.
A co by byl lekar bez pacienta? Proste neco jineho… naprosta vetsina nejakou mene kvalifikovanou praci bez problemu sezene. A spousta jich na to uz prisla, ze pracovat do umoru uz nechce a nebude. Tim neomlouvam neomalenost. Ale naroky a prava pacientu nejsou nekonecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
14.3.22 08:36
@Klara178 píše:
Takže když se pacientovi nelíbí arogantní chování doktora, tak je potizista??
A na lázně pro nemocné dítě si ani nevzdychne??
No ty kráso, to jsou názory…
Koukám, že doktor je brán jako nadčlověk a aby byl pacient nakonec vděčný, že se na něj vůbec podívá…

Myslim, ze by ses mela mirnit. To jedno dite neni pupek sveta, jeho problem neni ani nahodou akutni a dr. nebyla arogantni. A navic znas jen nazor matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty