Neočkování - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
5.9.18 12:33
@Aduš8 píše:
@Zuzina92 když chces něčí soukromý názor,napiš soukromou zprávu,tohle je veřejná diskuze,jestli sis nevšimla. Jen doufám ,že nebudeš mít chlapečka a za 30 let ti po prodělaných příušnicích,kvůli jejiž epidemii teď varovali po celém Německu,nebude děkovat za neplodnost. Oni totiž nejsou jen nemoci,na které se musí umřít.

Tak zrovna u příušnic je očkovat dvouleté kluky blbost. Komplikace jsou tím horší, čím je člověk starší, takže bych celkově očkování na „dětské“ nemoce (MMR) odsunula tak na práh puberty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
5.9.18 12:34
@Beata.xy píše:
Jistě, pijeme vodu plnou pesticidů a mikroplastů, stejně takovou jíme zeleninu a ovoce, jídlo plné éček, vzduch plný bordela, a za alergie může očkování.

Ne, za alergie může všechno dohromady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
@zudina píše:
Ockovani proti cemukoliv trva pouze 5 let, pak se ale nikdo nepreockovava, a nebePecne je to hlavne v dospelosti

Uf. A s tímhle debilním názorem někdo bojuje proti očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376

@rozand tak třeba v Německu,kde žiji,se běžně dospělým dělají odběry na protilátky a přeočkovávají se proti rizikovým chorobám v dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.9.18 12:35
@Aduš8 píše:
@Zuzina92 když chces něčí soukromý názor,napiš soukromou zprávu,tohle je veřejná diskuze,jestli sis nevšimla. Jen doufám ,že nebudeš mít chlapečka a za 30 let ti po prodělaných příušnicích,kvůli jejiž epidemii teď varovali po celém Německu,nebude děkovat za neplodnost. Oni totiž nejsou jen nemoci,na které se musí umřít.

tak zrovna příušnice jsou u kluků nebezpečné až ve chvíli, kdy jsou v pubertě … takže přesně v době, kdy už je očkování nijak nechrání ;) Možná by stálo zato, aby sis o očkování a nemocech něco zjistila, než vyplodíš takovýhle příspěvek ;)

• Citovat
  • Upravit
18304
5.9.18 12:37
@Zuzina92 píše:
@rozand jistě to vím, že bych měla informovane a vzdelaně nejen působit. Proto se o to dost zajímám. Abych měla argumenty podložené i vědecky. Jen mě zaráží, jak mě hned tady odsuzují, když napíšu krátký stručný příspěvek a dotaz. Ale tak to jsem mohla čekat. Četla jsem i články od Mariana Filla, který se o toto téma zajímá a jeho názory argumenty souzní s tím, co si myslím.

Tady na e-miminu budeš s těmihle jmény akorát „dráždit hady“. Už dlouhodobě jak tu zazní jméno Eleková, Strunecká, Fillo, tak se setkáš s názorem, že to jsou nekompetentní osoby s nebezpečnými názory. Je ve světě více lékařů, kteří dokáží být k očkování i kritičtí, ovšem u těch je to to samé - ti nejsou podle některých „kompetentní“. Naopak pediatrička, např. ta naše, když ani neví rozestupy mezi dávkami hexy a ptá se na to mě a pak mi řekne, že např. ve Skandinávii mají schéma 2+1 zřejmě proto, že tam je lepší vzduch, je kompetentní jak stehno :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: (To mi řekla v roce 2011, dnes, světe div se, najednou máme asi lepší vzduch i v ČR, když tu můžeme mít 2+1 oficiálně :mrgreen: :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
5.9.18 12:38

@Evulina jenže my se tu nebavíme o tom kdy očkovat,ale jestli vůbec! To je rozdíl. Jsou děti,u kterých je očkování potřeba přesunout kvůli zdravotnímu komplikacím,chápu i matky,které mají zkušenosti s těžkými reakcemi od prvního dítěte(i když ty většinou bývají způsobené nějakou jinou vadou,kterou očkování jen ,,rozdráždí") ,ale nepochopím matky,které si přečtou názor pár lidí a ohrožují tím život svého dítěte a třeba i cizí dítě,které z nějakého důvodu očkováno být nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
5.9.18 12:39
@Aduš8 píše:
@rozand tak třeba v Německu,kde žiji,se běžně dospělým dělají odběry na protilátky a přeočkovávají se proti rizikovým chorobám v dospělosti.

Pro odběry protilátek rozhodně jsem. U dospělých, ale i u dětí. Mnohdy by se zjistilo, že někdo očkování potřebuje, ale někdo jde na něj naopak i zbytečně.
V ČR kažodopádně kdokoli si může nechat zjistit hladiny jako samoplátce v laboratoři.

Příspěvek upraven 05.09.18 v 12:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
5.9.18 12:39
@Aduš8 píše:

Ti, o kterých mluvím, měli podle odběrů protilátek dostatek z toho očkování, nebylo neaktivní ve smyslu vypršení, prostě nezapůsobilo. (Máme všichni stejnou, hodně pečlivou obvoďačku.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
5.9.18 12:41

@Aduš8 tak jsi u zdroje toho Mega biznisu, tím spíš nevěřím. Po zkušenostech a úmrtí h v naší rodině způsobené názory lékařů.
Můj otec měl jen aft podle lékařů a nikdo to víc neřešil i přes prosby mé matky o vyšetření, zemřel na rakovinu jazyka. Zdravotnictví pro mě není žádná autorita. Cpali do mě antidepresiva v 15 letech , které jsem vysadila sama, bylo mi vyhrožováno, že to nesmím a bude to mít následky. Ano mělo, dokázala jsem se ovládat sama a více do sebe nahlédnout. Poté jsem opet připravila farmacii o několik tisíc ročně. Přestal jsem brát antikoncepci před 5 lety. Takovou proměnu těla a jeho rekací jsem neviděla. Jezdila jsem kamionem po celé západní Evropě a jihu, jedla nemyte ovoce a zeleninu, nemyla si ruce před jídlem, ani zuby.
Můj zdravotní stav se zlepšil, nepotřebovala jsem gynekologa, zubaře ani doktora. Nebyla jsem vůbec nemocná a když tak si s tou nemoci moje tělo rychle poradilo. Nikdo mi nedělal prohlídky ani vyšetření, žádný doporučený očkování. Nic. Na moje zuby mi teď zubař řekl že si je musím pečlivě čistit. Tak to jsou některé mé důvody nedůvěry ke zdravotnímu systému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
5.9.18 12:45

@Evulina já se hádat nechci. Akorát mě pak štve celý svět. Možná stejně to vidí protistrana. Díky za pro mě přínosný příspěvek. Taky jsem zažila takové lékaře „kompetentní“ :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
5.9.18 12:46
@Aduš8 píše:
@Zuzina92 zajímavé,já jsem z rodiny jediná,kdo má atopický ekzém a stihl se mi objevit ještě před započetím očkování. Ale dneska se na očkování svádí vlastně jakákoli porucha. No,znám případy,kdy maminka zdravotní sestra nakazila své dítě meningokokem(v té době očkování proti němu nebylo,dítě dnes nohu o 10 cm kratší, prodělalo 10 operací,35 let chodí o berlích a do pěti let bude sedět na vozíku) . Tuberkulóza,která se brala za nemoc,která se u nás už nevyskytuje,přestali s očkováním, se nám ve zdravotnickém zařízení objevila během jednoho roku 3*. Všechny,které mají děti se klepaly,jestli to nepřenesly domů. Zavřeš svému dítěti dveře všude,co kdyby jednou chtělo studovat třeba zdravotní školu, medicínu? Tak to do sebe napere najednou během pár měsíců,jen protože maminka byla neočkovací fanatik. Takovým jako ty bych potom dala uhradit celou léčbu ,pokud se dítě něčím nakazí.

Chápu tvůj pohled zdravotnice, ty v nemocnicích vidíš prostě ty nemocné, tu hrůzu. Miliony lidí kolem mimo nemocnici, kteří to nechytí, tolik nemůžeš vnímat, protože máš prostě před očima to, co vidíš denně v práci..plně chápu..
Nicméně znám např. i neurologa, který zase denně vidí případy komplikací u dětí, u kterých se rodiče dušují, že jim to začlo bezprostředně po očkování..taky to vidí denně..a v očkování je zas hodně opatrný.
S očkováním to je tak, že každý stejně nejvíc dá na svůj úsudek a na svou zkušenost a to i přesto, že může mít nastudováno tisíce knih, studií a statistik.
Co se týče toho proplácení léčby..to by mohlo platit pouze za předpokladu, že by bylo očkování:

1. Vždy účinné
  2. Bezpečné
  3. Nechávala by se proplácet léčba i jiným „zvrhlíkům“ - např. narkomanům, alkoholikům, ať je to teda spravedlivé pro všechny „hříšníky“.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
5.9.18 12:48
@Zuzina92 píše:
@Evulina já se hádat nechci. Akorát mě pak štve celý svět. Možná stejně to vidí protistrana. Díky za pro mě přínosný příspěvek. Taky jsem zažila takové lékaře „kompetentní“ :potlesk:

To je škoda, užívej si života :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
5.9.18 12:50

@Zuzina92 jde vidět,že že zdravotnictví víš úplně houby. Jasně,ten velký byznys,kde na nás tlačí zdravotní pojišťovny,aby spotřeba všech léků s materiálu byla co nejmenší. Nebo si myslíš,že každý pracovník ve zdravotnictví dostává příkazy,jak má manipulovat lidmi ,aby farmakologické firmy měly co největší odbyt. Hele,je to tvoje dítě,dělej si co chceš a já hlavně tvému dítěti jen přeji,aby si toho jednou nelitovala. Já třeba po ukončení střední školy nechodit pravidelně na gynekologické prohlídky,tak tady dneska nejsem. A to jsem se zdravotnictvím měla společnou jen kartu pojištěnce! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
5.9.18 12:50
@Evulina píše:
Pro odběry protilátek rozhodně jsem. U dospělých, ale i u dětí. Mnohdy by se zjistilo, že někdo očkování potřebuje, ale někdo jde na něj naopak i zbytečně.
V ČR kažodopádně kdokoli si může nechat zjistit hladiny jako samoplátce v laboratoři.Příspěvek upraven 05.09.18 v 12:39

To já také, ale jak jsi psala, když ti ta doktorka je schopna říct o to jak se davkuje daná vakcína a jiná zase tvrdí, že neexistuje nic jako je SUKL, tak kdo je kompetentní… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek