Neodbytný tchán

Anonymní
25.3.14 08:46

Neodbytný tchán

Ahojky.

Jdu se vypsat, ani nevím, jaké rady by mohly pomoct. :( Prosím o zachování anonymity, je to pro mě citlivé téma.

Od tchánů jsme se odstěhovali, když byl dcerce rok a něco, protože se to tam nedalo vydržet. Jejich neustálá snaha řídit nám život, přivlastňování dcerky, jako by byla jejich dítě, ne naše.. K tomu už se vracet nechci.
Nicméně teď jsou dcerce dva roky a kousek. Ke tchánovcům jezdíme jednou týdně na celý den na návštěvu. Tchán si nyní vymyslel, že by si chtěl s naší dcerkou volat přes skype s webkamerou každý večer. :roll: Takhle se to bude zdát jako prkotina, ale strašně mě to vytočilo, hned z několika důvodů. Ona ještě neumí mluvit, proto chce tu webku, aby se viděli, a mohl na ní dělat opičky. Máme jeden PC v obývákokuchyni, kde trávím většinu času, neboť druhý pokoj je naše ložnice na spaní. Beru to tedy jako velký zásah do našeho soukromí. Je to jako by tady byl každý den na návštěvě. :roll: Navíc mě štve, že to všechno směřuje k tomu, že když nebude webka, že bude chtít volat každý den na mobil, až tedy ve chvíli, kdy se dcerka víc rozmluví (otázka možná půl roku). Dělali to tak manželovi, než jsme spolu začali chodit.. Pořád mu volali kde je, kdy přijde. To manžel utnul ve chvíli, kdy jsme spolu někde randili, a to jejich obtěžování vadilo. Když jedeme na dovču, volají denně, jaktože se neozýváme. Těžko nesou, že už si je manžel drží od těla. Už teď vidím, že jednoho dne budou stíhat naše děti, a vyzvídat vše, kde jsme byli, co jsme dělali, vše skrz naše děti. Jsem z nich na prášky. :,( Jak tohle utnout? Proč se musíme pořád bránit?
Protože pak vyděračsky mručí, proč by si nemohli volat vnoučeti kdykoli se jim zachce. :roll: Už teď s tím začínají. Dcerce nebudeme rozhodně pořizovat mobil ani PC ve třech letech, ale i tak si to volání budou vynucovat skrz manžela. Manžel není žádnej mamámek, od těla si rodiče drží co nejvíc. Ale oni jsou tak neodbytní. :zed: Pravda, některé věci jim neřekne natvrdo, nechce si je rozhádat. Ale tohle je na mě vážně moc. Připadá mi, že jako rodina pomalu ztratíme veškeré soukromí, i když už s nima nebydlíme. :,( Už teď má tchán potřebu zjišťovat, jestli jsme byli dostatečně dlouho venku, nebo jestli jsem uvařila dle jeho představ pořádnej oběd. :roll: Je to důchodce, co nemá žádný svůj život, žádný koníček (jen televizi). Žije jenom tou naší holkou. O to je těžší. :zed:

Děkuji za přečtení. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.3.14 08:53

Poradím jediné, na nic nepřistupuj, nenechte si do svých věcí mluvit. U mého manžela to samé, neustálé se pletení do našich věcí od jeho rodičů, kritizování a vyvolávání problémů pak mezi námi (já x manžel). O vánocích manžel vybouchnul, s tátou se chytil, začal konečně náš život řešit „bez jejich konzultace“ a máme klid. Sice to vypadá, že tyto rodinné vazby půjdou víš kam ale mě osobně to nevadí, mrzí možná kvůli manželovi ale kvůli sobě fakt ne. Prosím o zachování anonymity, zřejmě sem chodí švagrová.

• Citovat
  • Upravit
538
25.3.14 08:55

Řekla bych jim přesně to, co píšeš tady. Slušně bych si s nimi sedla a vysvětlila, že nemáte žádné soukromí. Nic bych ale neřešila nějakou hádkou, prostě jim to rozumně říct s tečkou na konci. Je to tvoje poslední rozhodnutí. Možná by nebylo na škodu udělat kompromis a jednou týdně jí na tom skypu ukázat. Řekni narovinu, že nemůže tak malé dítě vysedávat každý večer u počítače, zvyklo by si, mělo by špatné oči :-D atd.. mají ho snad rádi ne? :-D Domluvte se na jeden večer a tím to ukonči. A domluv se doma s manžílkem aby tě v tom podpořil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
25.3.14 08:55

Tak to bych asi nezvládla. Tcháni jsou z naší malé také celí pryč a volají na skype a pořád se ptají co nového a co jsme dělali, jestli jsme zdraví…ale jen tak 2× týdně. My se ale vídáme jen jeden víkend za 2 měsíce, takže chápu že chtějí být v kontaktu. Malá jim dokonce občas volá i sama. Teď už je ve věku (3,5) kdy si ale řekne že nechce a hotovo. Normálně řekne: Babi já už jsem unavená, nebo chci se dívat na pohádku…když mám já čas, proberu s tchyní co je nového a když nemám, tak se prostě rozloučíme. Takovéto uzurpátorství bych řešila rázně: Skype nastavit na offline!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2178
25.3.14 08:57

To je fakt hrozna situace :hug: ja to zazivala resp. s prestavkami zazivam od svych rodicu. Dostala jsem genialni radu od tety: stanovit si den, kdy si zavolate, treba ve stredu a ten dodrzovat. Naprosto tvrde dodrzovat. Jasne ze prijde vydirani atd atd, ale to je jedina sance. Protoze tohle se bude stupnovat. Uz to, ze tam jezdite KAZDY vikend je od vas velmi obetave. Preji pevne nervy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
25.3.14 08:59

Dvoulete nebudu nicit oci kazdoddenim cucenim do pc' takze skype kazdy den nepripada v uvahu. Tecka. Timto bych s tchanem skoncila. V cem je problem? Na vnucce mu podle toho co pises zalezi, takze rozumny duvod pochopi. Neni co resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.14 09:01

Jeden hovor před vecernickem, než udeláš večeři. Ja to tak dělala s mými rodiči. potřebovala jsem udělat jídlo, tak hlídala babí s dědou přes skype :-D tuhle hlídali, když jsem musela na 20 minut do lékárny. ale je fakt, ze uzam téměř predskolaka

• Citovat
  • Upravit
2371
25.3.14 09:03

To je těžké - někdo by rad tchanovce, kteří by měli zájem o vnoučata, jiným to hrozne vadí. Já od te doby, co mám děti, si říkám, že snad jednou budou mít štěstí na partnery a nebudeme jim s manželem vadit…
Osobně ne Skypu nevidím nic az tak omezujiciho. Kdyz se domluvíte na určité hodině a na chvilku… My to tak třeba máme a kdyz me taky občas to každodenní volání trochu stve, tak si říkám, že babička je proste videt chce kdyz s nima nemůže byt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
25.3.14 09:07

To je těžké – někdo by rad tchanovce, kteří by měli zájem o vnoučata, jiným to hrozne vadí.
Vždy se najde něco, co snachám vadí…to už je takový foklór 8)
Navrhuji místo stěžování na internetu a pomlouvání domluvit termín např. 3× týdně na 5 minut Skypu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
25.3.14 09:18

Ona je otázka, zda bude malu Skype bavit…
Syn má babičku rád, klidně do telefonu s ní mluví (chvilku), ale přes Skype ho to nebaví - to odchází pryč a dělá něco jiného.

Prostě bych Skype nezvedala, nebo nazípanala tak často počítač.
Když bude volat, nezvedám telefon (zapomněla jsem ho v bundě :mrgreen: )…
a když by trvla hovor dlouho, vždycky může dojít k „přerušení spojení“ :mrgreen:

A le důležité je, že toto musíte pořešit s chlapem.

Přítel to měl s mámou také…začal třeba nezvedat telefony…pak zavolal zpět, co teda potřebuje…a postupně se to ustálilo, že si volají třeba jedbou za 3 dny…a když nemůže, tak to prostě vytípne :nevim: (i když může), ale to mu nikdo nedokáže ;) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
25.3.14 09:22

@WTFF Já zase začínám být alergická na to, jak veškeré problémy, které se v tandemu tchýně - snacha objeví, jsou vždy chybou snachy :mrgreen: Ono bude asi něco na tom, že snachy se do soukromí svých tchýní nemontují :lol: Ještě jsem tu neviděla diskuzi, kde by se řešilo, že snacha radí tchýni, jak umýt podlahu, vyprat, co zítra vařit nebo kde nakoupit apod. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
novo123
25.3.14 09:25

Zakladatelko, znám velmi dobře tvoji situaci, tchýně si jednu dobu myslela, že jsme si děti pořídili, aby se měla v důchodu čím bavit :lol: Chce to důslednost a rázný přístup - snadno se to řekne, hůř dělá - je strašně těžké hledat kompromis mezi tím, co je normální kontakt prarodičů s dětmi a vnoučaty a co je otravné omezování životního prostoru. Stále hledám :lol: Hodně štěstí a nezblázni se z toho :palec:

• Citovat
  • Upravit
417
25.3.14 09:26
@novo123 píše:
@WTFF Já zase začínám být alergická na to, jak veškeré problémy, které se v tandemu tchýně - snacha objeví, jsou vždy chybou snachy :mrgreen: Ono bude asi něco na tom, že snachy se do soukromí svých tchýní nemontují :lol: Ještě jsem tu neviděla diskuzi, kde by se řešilo, že snacha radí tchýni, jak umýt podlahu, vyprat, co zítra vařit nebo kde nakoupit apod. :nevim:

Jo? A kde prosím tě? V téměř každém tématu se jede hon na tchánovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
25.3.14 09:28

@WTFF Tak to asi čteš pouze výběrově :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2371
25.3.14 09:30
@novo123 píše:
@WTFF Já zase začínám být alergická na to, jak veškeré problémy, které se v tandemu tchýně - snacha objeví, jsou vždy chybou snachy :mrgreen: Ono bude asi něco na tom, že snachy se do soukromí svých tchýní nemontují :lol: Ještě jsem tu neviděla diskuzi, kde by se řešilo, že snacha radí tchýni, jak umýt podlahu, vyprat, co zítra vařit nebo kde nakoupit apod. :nevim:

Ono to bude asi tím, že kazda mama chce pro dite to nejlepsi a chce radami proste snachu nasměrovat tak, aby se jeji syn měl dobře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová