Podnikání mu krachuje

Anonymní
23.3.14 21:00

Podnikání mu krachuje

Můj táta už delší dobu podniká a že by prosperoval se opravdu říct nedá. Jenže háček je v tom, že vždycky toužil podnikat v tomhle oboru a nějak nemá síly to zabalit a najít si práci ve které bude v plusu a ne v mínusu. Na jednu stranu ho chápu, že pořád věří a doufá, že se to rozjede, protože se nechce vzdát svého snu a nechce se mu makat někde ve fabrice. Ale roky běží a je to horší a horší. Mamka z toho není vůbec nadšená, že její manžel je každou chvíli bez peněz a věčně má problém dát peníze dohromady na složenky, domácnost apod. a kolikrát to táhne sama ze svého platu. Táta už do podnikání vložil i milionové dědictví po jeho rodičích a na účtě už nemá nic. Jinak je ale zlatý člověk a pro druhé by se rozkrájel a i proto mě mrzí, že mi hrozně vadí, že si táta začíná půjčovat ode mě(jsem samoživitelka s minimální mateřskou). I když mi to vadí, tak mu nedokážu říct, že mu peníze půjčovat nechci a taky mu nedokážu vyčíst, že mi kolikrát ani ty peníze nevrací. Protože je to přece jenom můj otec který se o mě celý život staral a byl pro mě oporou. Hlavně vím, že kdyby on peníze měl neváhal by mi je půjčit. Mrzí mě, že jsem tak sobecká, ale mám opravdu minimum peněz a štve mě představa, že ty peníze už třeba neuvidím a nebudu moct koupit svému dítěti co bude třeba :,(
co mám dělat? já jsem jeho jediná naděje, mamka už odmítá mu peníze půjčovat a když mu nepůjčím já, můžou přijít exekuce..prostě mu nechci strkat hlavu pod vodu když se topí, ale pokaždé když příjde s prosíkem o půjčení peněz jsem nepředstavitelně podrážděná a mám co dělat aby to na mě nepoznal..
prominte za román, ale muselo to ze mě ven aspoň takhle..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66815
23.3.14 21:09

Měli jsme to podobně, vše skončilo exekucemi, rodiče málem přišli o střechu nad hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
23.3.14 21:15

Prostě donutit ukončit živnost a najít normální práci. je mi jasný, ze je to jeho život, ale už v tom projel moře peněz. já už bych to stoupla mnohem dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
23.3.14 21:22
@Anonymní píše:co mám dělat? já jsem jeho jediná naděje, mamka už odmítá mu peníze půjčovat a když mu nepůjčím já, můžou přijít exekuce..prostě mu nechci strkat hlavu pod vodu když se topí, ale pokaždé když příjde s prosíkem o půjčení peněz jsem nepředstavitelně podrážděná a mám co dělat aby to na mě nepoznal..
prominte za román, ale muselo to ze mě ven aspoň takhle..

no tak mu to dej poznat… tohle už je trochu moc, to se nedělá… tatínek by měl otevřít oči a přiznat si, že to nejde… neumím si představit, že bych chodila žebrat o peníze ke svým dětem… a navíc k dceři na mateřské… ale dokud mu neřekneš ne, tak bude chodit dál… možná byste si měli všichni i s maminkou a s ním promluvit… případně, když mu chceš pomoct, zaměřila bych se spíš na tu jeho firmu, na to jeho podnikání a zkusila pomoct tam, víc ho zviditelnit, pomoct s reklamou a propagací, hledat zakázky… nevím, v jaké oblasti podniká, ale určitě by se něco našlo… nebo jestli třeba dělá jak jeden známý bez papíru a pak mu dost klientů ani nezaplatí a on to nemá jak vymáhat, tak bych pomohla s tím, psala mu smlouvy, nabídky a podobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
23.3.14 21:25

Tezka situace :think: bude ho to bolet, ale promluvila bych si s nim a snažila se ho presvedcit, ze to vazne nikam nevede. ty mu uz pujcovat nemuzes, sama jsi rada, ze vyjdes a nikde jinde uz peníze neziska. at se vzpamatuje a neprivede rodinu do problemu. ujisti ho, jak ho moc milujete, ale takhle uz to dal nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.14 21:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
23.3.14 22:06
@peta81 píše:
Tezka situace :think: bude ho to bolet, ale promluvila bych si s nim a snažila se ho presvedcit, ze to vazne nikam nevede. ty mu uz pujcovat nemuzes, sama jsi rada, ze vyjdes a nikde jinde uz peníze neziska. at se vzpamatuje a neprivede rodinu do problemu. ujisti ho, jak ho moc milujete, ale takhle uz to dal nejde…

určitě bych to taky tak řešila, nebo to podnikání tvého tatínka zahrabe celou rodinu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
23.3.14 22:40

Kdyby on měl peníze, tak by ti půjčil. Kdybys ty měla peníze - ale uvědom si, že ty je taky nemáš. Jsi samoživitelka s minimální mateřskou. On svou tvrdohlavostí a nabubřelým egem potopí celou svou rodinu a ty ho budeš živit z toho, co urveš od úst svého dítěte. Nedělej to. Jen oddaluješ jeho agonii. Je to smutné, je to táta a je mi moc líto lidí, kterým podnikání zkrachovalo. Ale ti lidé si neuvědomují, že tohle se prostě může stát a každý na to podnikání buňky nemá. nebo ho někdo okrade a nebo někomu naletí. Lepší je toho nechat, pokud jdou minimalizovat škody. Ti chlapi nechtějí chodit do práce, podřizovat se někomu a tak budou podnikat i za cenu toho, že tam jsou daleko více hodin, než by byli v zaměstnání a s nejistým výsledkem. Jeho sen ho zničí. Je to špatné, ale ty ho pár korunami nezachráníš. Ať prodá, co prodat půjde a jde tam, kam ho vůbec vezmou. Uleví se celé rodině. :dance:

• Citovat
  • Upravit
3379
28.3.14 17:44

Ať to otec ukončí a Ty mu žádné peníze nepůjčuj. Otec neotec. V čem otec podniká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.14 21:02

Můj táta takto taky podnikal v logistice. Docela se mu i dařilo, až se na něj udělal podvod, umřel jeho společník, který vedl finance (táta zase velil garáži a sháněl práci) anakonec to dopadlo prohraným soudem, šíleným dluhem, který se umořil vilou, kterou s mamkou vlastnoručně 7let stavěli. Tehdy jsme v ní bydleli jen rok. Nááádherný barák.

Tehdy jsem si řekla, že já nikdy podnikat nebudu. A ejhle po prázdninách rozjíždím vlastní podnik :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová