Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Svistice píše:
@K2 8611 Ono dost záleží, čím je to zanesené. Jestli spunt z tuků, písek, výkaly, toaleťák/tampony…
Odpad je ze dřezu a z myčky. Ucpe se pokaždé, když aspoň 14 dnů nepoužiju myčku. Trubky mají špatný sklon a hodně metrů vedou po rovině. Nedá se s tím nic udělat.
@Cenarius píše:
@K2 8611 no ono touto chemií apod. může člověk nadělat víc škody jak užitku. Zvedá se tím tlak a teplota, která může deformovat nebo trvale poškodit trubky. Zvlášť ten hydroxid sodný má velmi exotermické reakce. Navíc pokud je tam vetsi blokáda, tak jí to tam „pripece“Příspěvek upraven 17.02.22 v 19:55
Pomohlo mi to líp než celé šestimetrové péro. Zkušenost mám s obojím. Jiná pomoc u nás není. Jen jsem dala tip, který mi pomohl.
Zkus obvolat kamarády, kteří mají barák. Spoustě chlapů se péro na odpady válí v garáži ![]()
Nám takhle blbě odtékal odpad ve starých trubkách často, louh leckdy nepomohl, tak sme si pořídili to péro a jednou za čas to prošťouchli a byl pokoj.
A možná nebudeš muset řešit instalatéra.
Jo a teď koukám, v Hormbachu mají třímetrové za necelou stovku. To by ti možná mohlo stačit
a budeš ho mít ve sklepě už napořád. A vyjde to výrazně levněji než instalatér.
Stejně špatnou zkušenost jsem měla i já ve svém starém bytě v Praze, ke konci jsem se bála i prát. Čistila jsem odpady, snad vším, co v drogerii prodávají. Pořád se nic nelepšilo. Nakonec jsem musela zavolat instalatéra a měla jsem štěstí. Pan Musil díky dlouhodobým zkušenostem se rychle vrhl do práce a mechanickou metodou vyčistil odpady a bylo po problému. Příčin prý bylo více a čistícími prostředky bych si nikdy nepomohla. Tak přeji i Vám úspěšné vyřešení problému a doporučuji se obrátit na instalatéra.