2 měsíce - nepase koníčky

220
8.4.16 16:47

nepasení koníčků ve

Ahojte maminky, chtěla bych se vás zeptat na rady a zkušenosti. Našemu malému bude za týden 2 měsíce a neumí pást koníčky. Ruce má v pěst a vedle těla (jako letadlo) a nohy stále krčí pod sebe. Na kontrole před 14 dny mě dr. vyděsila, že to ve 2měsících musí umět. Snažím se mu všelijak pomoci, ale nevím, jestli mu spíš tím neubližuji. v odborné literatuře jsem se dozvěděla, že ruce mu dám pod tělo, aby měl loket pod ramenem, a ruce svíraly jakoby trojúhelník. Mám i přidržovat zadeček, aby nohama nešmejdil a zadek nezvedal…zkusila jsem to. To mu trochu pomůže, že hlavu přizvedne, ale tak na 3sek a pak zase hlava padá dolů. Nohama se zapírá o podložku a chce jakoby lézt, tak mu přidržuji zadeček. za týden máme jít na kontrolu a mám strach, co mi dr. řekne. Snažíme se být na bříšku často, ale i tak to nejde. Mám dát malému čas, aby sám pochopil, nebo mu nějak pomoci?
U prvního nebyl problém, sám pásl skoro od 1 měsíce, byl moc šikovný.
Nechci něco zanedbat, ale zase si myslím, že má ještě měsíc čas…
jak jste to měly vy s dětmi? děkuji za každou radu :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
8.4.16 16:49

@geejitka má čas, proč ho nutíš? aha, kvůli dr.. do 3 m je to naprosto v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.16 16:54

Já dávala pěstičky jako by na prsa. Asi tak jak dáváš a vydrž ono to chce trénink, ale u dětí to jde rychle, za týden za dva bude pást jak profík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
8.4.16 17:00

@geejitka Už by hlavičku chvilku udržet měl a měl by se opírat o předloktí a spodní stranu bříška. S dopomocí to děláš dobře, zkoušejte co nejvíce, opravuj polohu, nos ho co nejvíce na „tygříka“-to taky trenuje. Na bříšku by měl být ideálně nahý, nebo alespoň bez pleny-protože pak není stabilní. Za týden uvidíš, v nejhorším půjdete na rehabku a tam ti poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
8.4.16 17:01

Je ještě maličký, dej mu čas. Našim klukům (2,5měs) hodně pomohlo nosit na tygra (na bříšku být nechtějí) a když je zvedám, tak nepodpírat hlavu, prostě chytnout v podpaží a i když jde hlava do záklonu, tak nepodpírat (rada od rehabilitační). A během chvíle už drželi hlavičky krásně. Ale koně pást nechtějí, i když to umí… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
8.4.16 17:10

@geejitka Malá měla 2.měsíce ve středu a v sobotu jsem si stěžovala Kámošce že nechce být na bříšku, natož zvedat hlavičku a od včerejška ji začala krásně zvedat :-) tak se neboj, přijde to že dne na den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
8.4.16 17:37

@geejitka ve dvou měsících to rozhodně umět nemusí. To je fakt ještě hodně brzo, navíc tvůj ještě ani ty dva měsíce nemá. Doktorka je s prominutím blbá. Já měla oba kluky vývojově napřed a ve dvou měsících pást ještě neuměli. Zvedat hlavu, to jo, ale správně pást určitě ne. A v tomhle věku měli oba zaťaté pěstičky taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
8.4.16 17:40

Jen tak mmch, mám kamarádku ve Francii, její malý začal teprve v roce a dvou týdnech lézt!!! (kdy přesně začal pást, to už nevím, ale taky dost pozdě) a nikdo to neřeší, všichni vysmátí. To je zas druhý extrém, ale dvouměsíční miminko bych nechala být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
10.4.16 11:25

@sedmikráska70 @BaMaK @Perei @marrketas @martina.se @Judithkaj @Hoa Mai @Hoa Mai děkuji všem za rady :-) malého na tygříka nosím. A když ležím na zádech a mám ho na břiše, kde je na bříšku, tak hlavu zvedá krásně. I když ho nechávám odříhnout, tak je jak stožár, že hlavu mi na rameno nepoloží. Ale u nás je problém fakt v těch koníčkách, že se neumí „srovnat“. Doktorka ho dala na pult, kde se rozplácl a ležel rozplácnutý a snažil se jak se dá, šermuje rukama a nohama a prostě nic. Bylo mi ho až líto :-( ale doma poctivě trénujeme a zdá se, že je to lepší. I ty ručky už skoro rovná sám kam má. Jen nožičky pořád strká pod sebe a jakoby se plazí. Ale stejně většinu času bojuje hlavou na podložce… :(
Nevím, kde je problém, že hlavu na koníčkách nechce zvedat a přitom v náručí a na rameni drží krásně :roll: :?
Ale jak říkáte, nechám tomu čas ;) děkuji za podporu, hned mi je lépe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.16 11:39

To mi málá taky dělala říkala jsem že vysává. Prdelku vystrčenou a hlavou šmejdila po podložce. Měla jsem z toho pocit že chce lézt. Tak vydrž ono se to podá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
10.4.16 19:05

Opravdu má ještě čas, ale doporučuji cvičit podle knížky Evy Kiedroňové Rozvíjej se, deťátko. Měsíc po měsíci vás provede veškerým psychomotorickým vývojem a zamezíte nesprávným pohybovým vzorcům, které je jinak velmi těžké odstranit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
11.4.16 07:34

@sedmikráska70 přesně tak :-) to mi malý dělá, zapře se nožičkou a leze jak žabka :-) včera jsem zase zkoušela přidržovat prdelku a připadá mi, že už začíná chápat, už hlavičku docela pěkně zvedal…tak uvidíme, jestli to dr.bude stačit. děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
11.4.16 07:41

@Agnes82 už jsem nad tou knížkou přemýšlela, líbila se mi od ní i knížka Něžná náruč rodičů, kterou jsem si letmo zhlédla. Nechci něco zanedbat. Sama mám páteř vykloněnou k levé straně, vbočené kotníky a ploché nohy. tak nechci, aby děti měly podobné problémy. Záda mě bolí hodně často a za nohy se doposud stydím když jsem naboso :,( ale dřív se to prostě neřešilo :-( Syn (3r) má vbočené kotníky a ploché nohy také, a to od té doby co chodí dáváme pouze ortopedickou obuv a stejně nás neuroložka zdrbla, že má takové nohy. A přitom jsme se snažili kupovat kvalitní obuv i po doma…Ale myslím, že to bude dědičné po mně :roll: tak děkuji moc za radu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
11.4.16 10:34

@geejitka chapu vas. Jsem cely zivot mrzak na zada, tak nechci, aby muj syn mel takove bolesti. Proto se hodne zajímám a tahle kniha je opravdu skvela. Podle Nezne naruci rodicu jsme manipulovali a nosili, ted cvicime podle te druhe a nese to ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
11.4.16 16:33

@geejitka Ohledně nohou - zkuste si něco přečíst o bosé chůzi a barefoot botách. Zde na e-miminu je diskuze tomu věnovaná a na FB, pokud máte,, poměrně velká a velmi aktivní skupina. Máme v rodině stejný problém (ne tedy u mně a zatím ne u dětí, ale týká se více lidí a dětí) - valgozní kotníky, ploché nohy - všichni vždy nosili ortopedickou obuv, děti již několik let nosí orto vložky a nohy mají stále hrozné. tak jsem tomu chtěla u svých dětí pokud možno předejít a začala se zajímat o barefoot.
Jinak Něžnou náruč mohu za nás taky doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí