Jak naučit dítě 3m spát na zádech?

928
8.4.16 16:21

Jak naučit dítě 3m spát na zádech?

Ahoj, mám problém. Od narození mi spí mimčo na boku (tak mi to řekli v porodnici), bohužel ale už mi nikdo neřekl, že tak má spát jen omezeně dlouho a ne na pořád, takže se to takto naučila a jinak neusne ani jinak nespí. I v kočáru se probudí za pul hodiny a vynucuje si brekem svoji polohu (tam usína na zádech jen díky pohybu kočáru). Jenže máme nařízeno z psychomotorické poradny kvuli záklonu hlavičky spaní na zádech - na boku ji totiž má zakloněnou. Jde o to, že kvuli záklonu se nevyvíjí jak má, takže musíme přeučit to spaní. Jenže ona řve jak tur, zmítá se, na zádech prostě neusne. Když ji uspím na boku a pak přetočím, do 20 minut je vzhuru a čučí. Jenže s ní nic není, přebalím a už řve nevyspáním. Dnes nedělám nic jiného než že do kolečka uspávám dítě :(…Máte s tím někdo zkušenost? Mám vytrvat? Naučí se to? Potřebuji povzbudit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
8.4.16 16:26

@Hermio co ho napolohovat např kojícím polštářem nebo límcem kolem hlavičky? třeba bude mít pocit, že na tom boku leží - bude mít cos na tváři.. osobně bych ho nenutila - ale pokud musíte, asi to má důvod.. :think: moje dítě spí ze zásady na pupku, nikdy nespal jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
8.4.16 16:28

No syn spal jen na boku snad do půl roku. Já bych neměnila celou polohu, ale jen podložila hlavičku, aby se nemohla zaklanet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
8.4.16 16:34

Zapomněla jsem napsat, že spí na péřové dece, přesně mi ukázali jak ji tam mám položit, aby měla hlavičku správně bez záklonu. Ta deka ji zafixuje, ale stejně tam je na zádech a to nechce. @martina.se Je fakt, že na tváři nic nemá. Jenže na tu deku se nedá nic položit, to by na ní spadlo. No tak já jdu zase uspávat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
8.4.16 16:36

@martina.se @Tichošlápek Takže ji nemám trápit přeučováním? Prostě ji dát na matraci a hlavu zafixovat? No bojím se, že právě až se začne přetáčet, tak se tím co ji fixuje hlavu zadusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.4.16 16:37

@Hermio já bych ji nechala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
8.4.16 16:41

@Hermio a mas ji v zavinovacce? to by dost vyřešilo, protože by ji mohla držet hlavičku a nemůže se ti nijak zadusit i když by se otočila. Jinak já bych to nehrotila - syn by mi na zádech taky nespal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
8.4.16 16:42

@martina.se Dnes jsme právě dělali všechna cvičení proti tomu záklonu a moc jí to jde. Vidím hned změnu. Ale ve spánku tráví hodně času, tak mám strach, abych to tím zase všechno nevrátila zpátky. Ta polohovací deka a polohovací polštář dobrej, jenže co až se začne přetáčet na to bříško…Budu to muset odstranit a hlava pujde zas do záklonu.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
8.4.16 16:44

@Tichošlápek Zavinovali jsme, ale před 14 dny zrušily, ze všeho se doslova vyboxovala ven. Přitom dřív ji to strašně vyhovovalo. Je fakt, že jí ještě ručky trochu létají, vyráží si dudlík z pusy. Dnes jsem to jednou zkusila, zavinout do péřovky. Ručky se jí dostaly ven. Hlavu zkontroluju, zkusím znovu tedy zavinovat. To by mohlo pomoct tu hlavičku napolohovat. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
8.4.16 17:17

Starší mi spal jen na břiše… Mladší šel v jeho stopách, ale pak se mu udělal ekzém na čele a šel si ho rozdrbat o podložku. Tak musel na záda, týden křiku, nakonec si zvykl. Musela jsem ho svazovat.
Teď už mu je 5 měsíců a spí si jak chce, protože se už sám otočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
8.4.16 19:16

Tak zavinutí nepomohlo, bylo jí v tom horko a řvala jak tur. To dřív nedělávala, asi si už odvykla. No tak zkouším podepřít zezadu hlavičku, abych jí napolohovala. No nevím, snad to vše nerozhasím…Opět jsem ji zkusila přetočit spící na záda, usla si, ale zase po chvíli řev. No ta to já nemám. Za chvíli jí bude taky pět měsícu, tak si stejně bude spát jak chce, nic s ní nenadělám. Snad se nám to podaří vše ustát s těmi cviky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí