Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Uplne nesnasim nektery kamaradky, ktere jsou za strizliva vyborny zensky, ale kdyz si daj par sklenicek vina tak melou nesmysly ( to by jeste slo ) ale zacnou se po me valet, objimat proste celkove kontaktni z toho jsem na prasky
. Kvuli tomu s nima udrzuji odpoledni kafickovy vztah.
Já bych si i dala. Ale stačí troška a chytne mě žlučník. Před tehu jsem to měla, jen když jsem se opila. Teď stačí sklenička a je mě blbě ještě dva dny.
@zuzkub chlapi podlehaji
muj strejda nechape, proc se nechci zpit do nemoty u vysilani hokeje
nejlepsi bylo…sedela jsem v restauraci s manzelem, poprve od narozeni syna, to bylo po sestinedeli. Parta much kamaradu jela do Prahy na halovou akci, kam jsem jezdivala kazdorocne i ja. Volala mi kamaradka, uplne na mol, ubrecena, ze ji tam chybim, pak se u jejiho telefonu prostridali vsichni z party. Bylo to tak legracni
oni na hlavaku v ramusu a ja jim musela odpovidat tak, aby slyseli, ale i tak aby z toho nebyl trapas v restauraci ![]()
@SarkaLo noo, protoze jak mile se zacne stmivat tak uz je podle nich cas dat si dvojku ![]()
Taky nepiju alkohol, když už tak velice vyjímečně.
Mi to nechutná, není mi po tom dobře (ale stejně tak mi nedělá dobře ani kafe
).
Občas si dám pivo, ale to už musí být abych šla a dala si ho, to ho spíš otevřu do vajíčka do řízků.
Tvrdé vypiju jen pokud je to schované v cole, samotný panák, že bych vypila nehrozí.
Hříčkou osudu je, že jsem vdala a přistěhovala do vinného kraje, kde se víno pije, jako voda
a máme známé vinaře.
Prostě jsem tady trnem v oku, jak neustále odmítám skleničku vína, kdykoliv kdekoliv, že to nemám ráda, že mi to nechutná
.
Naposled jsem se známého dotkla minulou neděli, že jsem odmítla ochutnat svařák.
@Nuníček ani tehotenstvi? Tak to je mazec. Me sice taky nutili dva synove od strejdove partnerky…ale pak jsem se dovedela, ze nevedeli, ze jsem tehotna ![]()
@Halibar ono těm „opileckým“ zážitkům se pak každý směje, ale v tu chvíli to většinou je spíš trapas (hlavně pro toho střízlivého, opilcům je to fuk) ![]()
Tak to já si ráda dám
ne že bych se ožrala do němoty (i když to se mi párkrát v pubertě stalo
)
,ale nedovedu si představit třeba firemní večírek nebo rodinnou oslavu bez chlastu
A přiznám se, že v okolí snad ani neznám nikoho, kdo by alkoholu ani netknul ![]()
Já teda piju. Lidi co nepijou neřeším. Když je nějaká „akce“ a já nemůžu pít protože řídím nebo jsem byla těhotná, kojila apod., tak se náramně bavím. Miluju tu chvilku kdy jsou všichni v pr… a já ok
… Říkají takové kraviny, chovaj se zvláštně a to je lepší než kde jaká komedie
.. Když je druhý den všem zle a já si nejen že vše pamatuju, ale je mi fajn.. No to je k nezaplacení ![]()
Teda já valím oči kolik vás tu, nepijanů, je.
Škoda že nemám nikoho takového v okolí. Osobně neznám nikoho, kdo si třeba tu skleničku vína nedá. Já jsem spíš i docela tichá a introvertnější, takže ještě k tomu vypadám jako upejpavka. Přítelovi kolegové mě už několikrát zvali abych s ním šla taky, ale já nevím co bych tam dělala. Akorát bych jen koukala, protože v cizí společnosti nemluvím skoro vůbec a příště by už mě radši nepozvali. A akorát bych byla podrážděná na přítele, že nějak moc poje a on zase na, když bych ho tahala, ať už jde domů. Radši nikam nechodím a mám klid. Až na ty rodinný sešlosti no, ty mě někdy v tomhle zabíjej ![]()
@Šarlota4 Taky pár takových znám…jsou jak vinní vlkodlaci, co si počátkem stmívání musí dát dvojku ![]()
@Menora píše:
Tohle pobavilo.
Takže teď v prosinci je načase se začít pomalu zvedat od kafe už někdy před čtvrtou
Presne taak, ale ja jsem ted ve 40tt tak uz moc nevylejzam ![]()