Nepiju alkohol

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35
16.12.14 14:07

Nepiju alkohol

Je tu někdo, kdo vůbec (nebo opravdu velmi málo) nepije alkohol? A jak se na vás dívá vaše okolí? Otec docela dost pil a ještě byl dost agresivní a z toho mám dost velkou averzi k opilým lidi. Ale to si myslím, že není důvod proč ho nepiju. Mě to prostě nechutná. Víno, pivo (u toho maximálně 2× do roka dám 1/2 skleničky piva po těžkým obědě), koktejly, o tvrdým alkoholu vůbec nemluvím. Okolí se na mě ale dívá jako bych byla nějaká vadná. A nemám na mysli nějaké opíjení, ale když se třeba sejde rodina, tak se otevře flaška vína a všichni si dají skleničku nebo když je nějaké posezení se známými, tak si každý něco dá. Lidi to neustále nějak komentujou, popřípadě na mě koukají jako bych byla nějakej chudák, když mi to nechutná. Někdy jsem z toho tak znechucená, že celé setkání už mám blbou náladu. Asi neumím být dost sebevědomá nebo já nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27247
16.12.14 14:10

@l.smrček Můj manžel je abstinent. Nechutná mu to.
Já piju málo, mám hrozný kocoviny a navíc jsem většinou řidič :D
Okolí se na manžela nijak divně nekouká. Prostě to berou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
16.12.14 14:11

Já vůbec nepiji…alkohol mi nechutná :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10130

@l.smrček kašli na ně, přece nebudeš pít jen proto, že oni chtějí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704

Zdravím,
já také alkohol (skoro) vůbec nemusím, prostě mi to nechutná :nevim: jediné, co si občas dám, je štaprle likéru nebo rum do nějakého jídla (třeba bábovka atd.) :mrgreen: ale to je tak 1× za dva měsíce.
A okolí to bere v pohodě, manžel třeba nepije vůbec žádný alkohol :nevim:

Příspěvek upraven 16.12.14 v 14:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora

@l.smrček
Mám to podobně jako Ty, pivo vůbec, tvrdý alkohol taktéž, z toho je mi zle jenom když to cítím, víno ve velmi výjimečných případech, možná tak na nějaké svátky. Ale to jen minimální množství. Nikomu to nevadí, nikdo se tomu nediví, ani přátelé, ani rodina. Bez alkoholu žiju a rozhodně mi nechybí. Spíš mám k němu odpor.

• Citovat
  • Upravit
380

Já jsem těžký abstinent :mavam: nechutná mi to a navíc mi to i smrdí :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
16.12.14 14:12

Já také vůbec nepiju :-D Před těhotenstvím jsem si občas dala víno, ale teď mi veškerý alkohol smrdí s mám husinu :-D Možná jsem exot, ale nevadí mi to :-D ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10130

@lleennttiillkkaa proč není řidič on? já teda taky piju málo, co mám děti, nějak nemám výdrž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289

@l.smrček já taky alkohol nepiju… Rodiče byli oba dva řidiči z povolání a museli být pořád připraveni někam jet, takže možná proto, že jsem to doma neviděla.. :nevim: nechutná mi to.. Párkrát jsem si něco dala, ale vždycky mi bylo špatně, takže už to neriskuju.. :D
Okolí si na to zvyklo a nikdo mi ohledně toho nic neříká… Jsem ráda, ale zase když je nějaká akce, tak jsem vždycky řidič, což není nic moc, ale pro mě lepší, než pít.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185

@l.smrček Je opravdu zvláštní jak lidi pohlíží na abstinenty. Jako by byli divní či nenormální a pořád má někdo potřebu to komentovat. Já tě obdivuji. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548

@SarkaLo Mš se dělá špatně i z piva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
16.12.14 14:13

Ono je to u nás takový zažitý „manýr“, že při každém setkání se musí otevřít flaška, jinak to není ono… :roll: Potom jsme na nejvyšších příčkách v konzumaci alkoholu. Ale vysvětluj to příbuzným že. :D Já taky skoro nepiju. Když jsme u rodiny manžela, tak si dám max. skleničku vína, ale ne vždy. Jinak pivo si dám tak 1 hlt od manžela po těžším obědě. A tvrdý vůbec. Většina lidí to chápe, ale někteří až na několikáté „NECHCI“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina321
16.12.14 14:13

Já nepiju. Nebo fakt hodně málo. Okolí to bere v pohodě. A teda většinou se to schová za to že většinou taky řídím jak už tu někdo psal. :)

• Citovat
  • Upravit
6590
16.12.14 14:15

Mmm dala bych si Fragolíno :D po porodu se mi zmenily chute a strasne mi chutna vino, jenze muzu jen malo, jelikoz kojim. Ne nepijany se divam jako na lidi, kdezto na pijany jako na prasata :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová