Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsou věci a lidé, na které můžeme být právem hrdi. Začnu tím, u koho se vzácně skloubilo jméno s posláním - pan doktor Pomahač.http://www.blesk.cz/galerie/zpravy-udalosti/381927/cesky-chirurg-pomahac-novy-oblicej-stoji-sest-milionu?foto=0
Pojďme hledat dál!
Příspěvek upraven 09.12.14 v 19:28
Otto Wichterle, Miloš Forman…
ale p. Pomahač mě vždy napadne jako první ![]()
@šílenámáma píše:
Otto Wichterle
Jsem ráda, že se na něj vzpomnělo mezi prvními…:palec: On a jemu podobných „chytrých hlav“ je tady víc a i mě mrzí, jak málo jich znám a jak málo se o nich ví obecně, třeba ten pán co zkoumá „trávu“ nedávno s ním byl rozhovor a byl i ve výzkumu pár let v izraeli… A pak začne skupina těch, o kterých se mluví až moc a dost se jejich význam preceňuje dle mého ![]()
U nás na vsi prvorepubliková architektura - vilky. Mimojiné i Otto Wichterle tu měl vilu, jeho manželka tu ještě jezdí. Akorát jak jde doba, lidé zapomínají a místo toho, aby se vily v obci braly jako něco jedinečného, už tady o to skoro nikdo ani nezavadí. Vilu tu měl i Pešek.
Příspěvek upraven 07.12.14 v 21:05
Tomáš Durdík - kastelolog, archeolog; Antonín Holý - chemik, objevitel leku na HIV; Jaroslav Heyrovský - objevitel polarografie;Tomáš Jungwirth - fyzik, pozorovatel spinového Hallova jevu; Smetana, Dvořák, Uhlíř, Petrov, Mahler - skladatelé; Antonín Boček - archivář, historik, "zachránce " mnoha historických dokumentů…