Adventní čas

• Fotoalbum (12)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10975
27.11.14 13:58

Adventní čas

Zdravím všechny milovníky nadcházejícího adventního období. Pojďme si nachvilku odpočinout od dětí a říct si, jak kdo máme výzdobu, jaké pečeme cukroví (a v jakém pořadí :mrgreen: ), kdy zdobíme stromeček, jakou máme oblíbenou koledu, pohádku,…prostě všechno, co nám ten krásný čas ještě více zpříjemní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2874
27.11.14 14:02

Mě letos peče cukroví mamka. Stromeček letos nebude, protože 22-26.12 jsem na wellnes v Piešťanech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.11.14 14:03

@MisaHanuska nemít dítě na ruce, tak se i rozepíšu :mrgreen: miluju Princeznu se zl. hvězdou atd.. staré, klasické pohádky.. a perníky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
27.11.14 14:03

Ahoj, tak to jsi muj clovek…V sobotu zajedu koupit yenkee candle, nejakou krasnou vonavou, letos maji hodne vanocnich novinek, pak to mene prijemne-umyju okna a odmrazim lednicku a chci upect pernicky. Na jeden vikend celkem dost, ale uklid jako takovy v byte mam jakz takz udelany-skrine, atd…Koledy mam rada vsechny, udelala jsem si svuj mix na vanoce, jsou tam ceske i zahranicni, Mariah Carrey, Frank Sinatra, Celine Dion, a po precteni noveho Apetitu chci letos poprve zkusit domaci vajecnak…Mnam!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
27.11.14 14:04

@MisaHanuska Tak já včera udělala 4 adventní věnce, výzdobu nechám na muži, já bych to nezvládla zdravotně. Napeceno mám linecké, medvědi pracny, vanilkove rohlícky, slané, rafaello a jeste budu dělat bananky, perníčky, kokosový suk a vosi hnízda. :dance: Na strom jdeme do lesa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
27.11.14 14:09

Výzdobu moc nehrotím… do oken dáme vločky a hvězdy, byt nezdobím, nebaví mě to. Adventní svícen mám z perníku, ještě ho tedy musím ozdobit.
S cukrovím začnu po víkendu. perníčky, linecký, skořicový, rohlíčky, pracny a týden před Vánoci dělám vosí hnízda.
Taky vařím vaječňák, na ten už se těším…
Stromeček zdobíme v noci z 24-na 25, aby děti měli přikvapení (máme pidi byt a žádný hlídání, příšrtí vánoce budeme snad už v baráku), 24. jezdíme na večeři a dárky k našim ;)
Koledu oblíbenou nemám, pohádky taky ne, líbí se mi jich víc… I když nej je asi Anděl Páně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
27.11.14 14:13

Ahoj, já má vánoce moc ráda, posledních pár se mi ale bohužel nedařilo chytit tu správnou vánoční atmosféru…za to letos ji cítím už tak měsíc :mrgreen: malému bude na vánoce skoro rok a půl, tak už z toho taky bude něco mít, tak se těším hlavně kvůli němu :srdce: úklid dělám postupně už pár týdnů, do konce týdne to snad konečně dorazím. Včera jsem si upekla perníčky na adventní kalendář (můj první pokus), možná už dneska zkusím nazdobit, zítra budu dělat věnce a v sobotu je u nás už mikulášská besídka pro děti a potom rozsvícení obecního vánočního stromečku, tak se půjdem s prckem podívat. A od neděle začnu péct cukroví ve velkém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
27.11.14 14:15

Já dnes pořídila adventní věnec a udělalo mi to radost :dance: Je fajn zjistit, že mi ještě pořád tak malé věci udělají život hezčí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.11.14 14:17

Ahoj holky, tak u nás půl domu uklizeného, co jsme chtěla, výzdoba tak na půl, už jsem nevydržela a aspoň jsme už dala vánoční zlaté svíčky místo klasických dekorací, ale ven samozřejmě ještě ne, okna a truhlíky.. Osvětlení už máme- ale spustíme až o víkendu na první neděli Adventní..
Jinak nepeču mám od curkářky z domácích věcí, takže domácí, ale jinýma rukama udělané :mrgreen: perníčky chci o víkendu- a taky konečné nákupy, aby byl už klid a pohoda, že všechno máme.. Věnec mám už nachystaný na neděli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.11.14 14:19

@atominnka to je chyba ne? :) :) v noci 24 na Štedrý den- zdobit stromek.. Nebo nemáte stromeček naStedrý den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
27.11.14 14:21

Jinak tento víkend myju okna, lepím vločky a snehuláky, peču a zdobím perníky (teda dcera zdobí :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590

Ja mam Vanoce moc rada, vse, co k tomu patri, zvyky, tradice, koledy, pohadky (klasika Popelka, S certy nejsou zerty, Darbujan a Pandrhola, Obusku, z pytle ven…)
Stromecek zdobime na Stedry den.
Chci napect par pernicku a par kousku cukrovi. Dostavame kazdy rok i od maminek. Letos poprve s ditkem, tak se tesim advojnasob :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719

@MisaHanuska Letos cukroví nepeču přítel nechce a já jsem na rozpadnutí, takže jsem to uvítala, něco mi doveze moje milovaná sestřička a tchýně. Já upěču jen štolu a vánočku, snad na to bude čas :mrgreen:. Miluju všechny pohádky i když nejradši mám ty staré a všechny koledy, vůni stromku máme vždy živou jedli zdobím jí nejdříve 22.12. vždy sama miluju to :mrgreen:. Mám ráda vůni františku a vůbec tu pohodu k večeři dělám salát a lososa na přírodno ty brďo jak jsem se teď o tom rozepsala tak jsem zjistila jak se hrozně těším a doufám, že nebudu trávit štědrý den v porodnici to bych se ubrečela :,( :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
27.11.14 14:22

Holky super, že je nás tolik :hug:

Já už mám dané dohromady věci na adventní věnec, ale dohromady ho dám asi až v sobotu. Taky musíme nalepit na okno obálky s dopisem pro Ježíška. Krom adventního věnce věším ještě jeden na dveře a u jídelního stolu máme ještě takovou mini výzdobu hvězd, houpacích ptáčků v čepicích (což děti milují :mrgreen: )
O víkendu nás taky čeká první dávka cukroví. Ořechové tyčinky, Hazibaráty a slepované ořechy. A pokud situace dovolí, tak i linecké. Perníčky peču zázvorové a ty jsou měkké hned, tak to oddaluju, protože by z nich do Vánoc nemuselo nic zbýt :mrgreen:
A já jsem pohádkomil, takže můžu všechny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.11.14 14:24

Jinka holky bez hádky :mrgreen: :mrgreen: ale u mě Vánoce s umělým stromkem prostě neee.. Aa taky třeba známá zdobí už nevím datum, ale klidn už třeba 16. prosince vím, že tak týden dopředu, tak to taky neé..
Ale je to jenom o zažitém co, kdo má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová