Adventní čas

• Fotoalbum (12)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9719
27.11.14 14:25

Jo a adventní věnec na dvěře jsem dělala před týdnem a ten nastůl vyrobím v sobotu byt víc nezdobím možná za rok až bude malá větší uvidíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
27.11.14 14:27

@kvaček přesně :D u nás jedině živý stromek, s umělým by to prostě nebylo ono :nevim: ale každý podle svého ;) s našima jsme ho vždycky zdobili na štědrý den ráno, nebo dokud jsme byli malí, tak nás s bráchou vyšoupli k babičce a zdobili až odpo, my jsme pak přišli až k hotovému rovnou s dárky, aby to mělo to správné kouzlo. S manželem jsme zatím zdobili vždycky už tak tři dny předem, aby jsme si ho stihli užít, protože po vánocích už nás to tolik nebralo. Letos z toho prcek ještě nebude mít rozum, tak taky asi ozdobíme předem, ale od příštího roku už asi taky budem zdobit až těsně před :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
27.11.14 14:27

@kopejka Tak budu ti přát, ať jste doma na Štědrý den už o človíčka bohatší. My máme v blízkém příbuzenstvu narozenou holčičku 21.12. a na Štědrý den si je vezl tatínek domů :hug:

A co se týká štědrovečerního menu, tak u nás se dělá jak kapr (pro ty věkem zralejší :mrgreen: ) tak i losos pro ty věkově mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
27.11.14 14:31

@MisaHanuska to je hezké, takový dáreček :srdce: také přeji, ať už jste na štědrý den doma…
tak u nás k večeři česneková polévka (resp. cibulovo česneková - vytvořila jsem si sama takový spatlaný recept :mrgreen: ) a salát s kuřecím řízkem (chlap by si i rybu dal, ale já je moc nemusím). Salát u nás dělá výhradě muž, já akorát asistuji, dělá úplně nejlepší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975

@bisonka Taky bych raději živý stromek, ale s malýma dětma je to dost „o hubu“, takže díky nim teď přežívám na umělém. Ale jak odrostou, vrátím se s radostí k živému. Co se týká zdobení, tak nejstaršímu synovi jsme ještě zdobili jako překvapení, ale s příchodem dalších dětí jsme se zdůvodněním, že Ježíšek musí pomáhat zdobit stromečky pro menší děti, zahájili rituál zdobení stromečku pro Ježíška, aby nám měl kam dát ty dárky. A zdobíme obvykle poslední adventní neděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522

U nás začínáme se zdobením o prvním adventním víkend. Věnec na vchodové dveře, ozdoby na interiérové dveře, větvičky do vázy, girlandy na zábradlí na schodech, vyrobím adventní svícen,… Už se strašně těším. Připadá mi, že i jen ty ozdoby v krabicích tak „vánočně“ voní :-)
Co miluju snad nejvíc, je balení vánočních dárků. Vždycky je balím průběžně během prosince. Letos jsem to ale nemohla vydržet a jeden dárek zabalila už předevčírem :D Vždycky si s tím vyhraju, aby vypadal perfektně. Mám nakoupeno plno balícího papírů, stužek a mašliček a balím a balím. :-)

Jinak stromeček míváme vždy živý a zdobíme ho 23.prosince, aby už na Štědrý den ráno byl pěkně nachystaný a my se mohli kochat pohledem na něj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
27.11.14 14:32

@bisonka U nás jsou chlapi přes sladké, takže já nemusím péct vánočku a u cukroví taky spíš asistuju. Nadělám jim těsta a pak už jen skládám do krabiček :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
27.11.14 14:32

A v jakých barvách máte stromeček a výzdobu? My fialovo-stříbrný, ale ráda bych tam zakomponovala i přírodní prvky, ale mam obavy, že k té stříbrné to moc nejde :think: tak buď vynechám stříbrnou a udělám fialovo přírodní (i když ještě nevím z čeho :mrgreen: ) nebo holt zůstanu u původní varianty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
27.11.14 14:34

@MisaHanuska děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
27.11.14 14:35

@MisaHanuska jo, to je dobrý nápad, podat jim to takhle :palec: no já doufám, že to přežije jak batole, tak stromek :mrgreen: akorát mám teda plastové kouličky, sice nic moc, ale nemusím se bát jak o ně, tak o malého. Až děti odrostou, tak si postupně chci pořídit nějaké krásné skleněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
27.11.14 14:36
@LaEllaX píše:
U nás začínáme se zdobením o prvním adventním víkend. Věnec na vchodové dveře, ozdoby na interiérové dveře, větvičky do vázy, girlandy na zábradlí na schodech, vyrobím adventní svícen,… Už se strašně těším. Připadá mi, že i jen ty ozdoby v krabicích tak „vánočně“ voní :-)
Co miluju snad nejvíc, je balení vánočních dárků. Vždycky je balím průběžně během prosince. Letos jsem to ale nemohla vydržet a jeden dárek zabalila už předevčírem :D Vždycky si s tím vyhraju, aby vypadal perfektně. Mám nakoupeno plno balícího papírů, stužek a mašliček a balím a balím. :-)Jinak stromeček míváme vždy živý a zdobíme ho 23.prosince, aby už na Štědrý den ráno byl pěkně nachystaný a my se mohli kochat pohledem na něj :-)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
27.11.14 14:36

@MisaHanuska tak to je taky dobrý :D u nás chlap moc na sladký není, pořádně to pak ani nejí, jen některé druhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
27.11.14 14:37
@bisonka píše:
A v jakých barvách máte stromeček a výzdobu? My fialovo-stříbrný, ale ráda bych tam zakomponovala i přírodní prvky, ale mam obavy, že k té stříbrné to moc nejde :think: tak buď vynechám stříbrnou a udělám fialovo přírodní (i když ještě nevím z čeho :mrgreen: ) nebo holt zůstanu u původní varianty.

Budeme mit cerveno-zlaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
27.11.14 14:38

Ahoj já se taky přidávám k těm co milujou Vánoce. Včera mi přišly z Tchiba pytlíčky na Adventní kalendář pro prcka tak musím nakoupit drobnosti a naplnit :-) Cukroví letos pečeme se segrou něco já něco ona. Už mám hotové linecké a ořechové foukané. Ona už má rohlíčky, bábovky a perníčky. Tak za dva týdny zvládnem ještě vosí úly, rumové kouličky kokosové očka a kokosovou roládu, šuhajky. Takže se podělíme :-) Doma to vyzdobím v neděli :-) musím udělat věneček na dveře něco hezkého vymyslím i doma :-) stromeček si ozdobíme 23.12. půjdeme tady do lesní školky vybrat a říznout sami. Bydlím v okrajové části města a lesní školku tady máme a každý rok je tam prodej :-) dostanete pilku a vyberete :-)bez živého voňavého stromečku by to nebylo ono. Pohádky miluju všechny české i zahraniční. Bohužel mám v ten štědrý den tolik práce že si je neužiju :-( Máme dvou a půl leťáka letos se na ty Vánoce opravdu těším :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
27.11.14 14:38
@bisonka píše:

My máme stromeček červeno-zlatý. Červené matné baňky, slaměné ozdoby, pak máme vlastnoručně vyrobené ozdoby z ořechů - skořápky slepené k sobě a uprostřed je mezi nima nalepená červená stužka, aby se dali uvázat na mašličku na stromeček. Pak taky na stužku uvázané špalíčky skořice atd… Dřív jsme mívali na stromečku opravdové svíčky.. teď máme světýlka v takové teplé bílo-žluté barvě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová