Adventní čas

• Fotoalbum (12)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mufina
27.11.14 16:33

@LaEllaX jako mladá jsem to párkrát vydržela, ale přijde mi to špatné vzhledem k tomu, že si pak člověk dá těžkou rybí polévku, řízek a salát. Takže něco jím, ale jen velmi střídmě a žádné maso ani masné výrobky.

• Citovat
  • Upravit
11620
27.11.14 19:25
@atominnka píše:
@Genovesa super :potlesk: tohle se mi hrozně líbí, ale v 1+1 to nemám kam dávat,… snad už za rok budeme v baráku, strašně se těším, že si to všechno vyzdobím :dance:
Nej jsou asi ty svíčky v hvězdě, to vypadá úžasně :palec:

Děkuju. Mě strašně baví výzdobu tvořit, hrozně si u dekorování bytu odpočinu, je to super relax. Ale tak v 1+1, to je jasné, že je to o ničem. Za rok vystřídám 3 sady dekorací. Vánoční, jarní a levanduli. Časem se snad dopracuju i k podzimu, ale to mám vždycky hoňku na zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.11.14 19:27
@Ziina píše:
Tak u nás to loni o adventu vypadalo takhle, takže letos si to vynahradím :lol:.
:hug: :hug: Dýchla na mě nostalgie z období stavby. No, vrátit bych to teda nechtěla. Prima, že už se letos vyřádíš :).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.11.14 19:27
@Claire7 píše:
Paradni :palec:

Děkuju :oops: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.11.14 19:36

Já vyzdobím byt, osvětélkujeme dům. Od Mikuláše peču cukroví, mám to tak rozložené a v pohodě to stihnu. Poslouchám u toho Ledeckého Sliby, koledy dětský sbor a Gottovo vánoční cd, snad jediné, co od něj ráda poslechnu. Věž mi ty tři mixuje k pečení. O adventu obejdem trhy. Na Štědrý den posnídáme vánočku a kakao, sledujeme pohádky, ujídáme cukroví :lol:. Já vařím polévku rybí a obaluju kapra. Ocitronuju, nasolím lososa a nachystám do zapékací mísy. Chodíme na štědrý den na procházku. Po večeři půjdeme ven, zapálíme prskavky a přivoláváme Ježíška. Pak zazvoní zvonek a přes spínačky se rozsvítí stromek v obýváku. Po rozbalování přijdou naši, usmažím jim kapra, i my si kousek dáme. Konečně se navečeříme v klidu :lol:. Chodí i moje sestra s rodinou navečer, posedíme, dáme čokolikér nebo vínko. Po osmé návštěvy pomalu odchází a já se dekuji na gauč :lol:. Snad letos zdraví dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
27.11.14 19:51

Když to tak čtu, holky nechcete se stavit i tady? Na silvestra mám termín, ale hrozí dřívější narození prcka. Takže zvládnu stromek, mám perníčky, snad ještě udělám linecký a tím to u nás končí. Chlap je až do 25 v práci :? Budou to takový jiný vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
27.11.14 20:04

Holky, mně tak mrzí, že nemůžeme jít na rozvěcení stromečku :,( V Praze je to hotová katastrofa a to se s dětma fakt nedá. A nejhorší je, že na Staromáku ten masakr téměř nepoleví celý advent :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
27.11.14 20:06

@Spokojení Já vás, ženy, které máte termín kolem Vánoc, hluboce obdivuju :) Já mám poslední dítě narozené začátkem února a i tak jsem se těch Vánoc s pupínem fakt bála. Ale nakonec to všechno dobře dopadlo a dokonce jsem dala kilo dolů, až mi v poradně nechtěli věřit, že jsme doma měli Vánoce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
27.11.14 20:16

@MisaHanuska No popravdě je to fuška, ale mám tady k ruce moc šikovnýho pomocníka. Malej mě třeba včera nádherně překvapil, až jsem si říkala, jestli mi ho ve školce nevyměnili. Jsou mu 4, dovedla jsem ho ze školky před obědem, najedl se a někdy se jde po obědě natáhnout. Tentokrát zmizel, přiřítil se s vysavačem a že bude vysávat, abych mohla s miminkem odpočívat. Sice s něčím mi trošku pomůže máma, ale taky nemůže všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
27.11.14 20:17
@Genovesa píše: :hug: :hug: Dýchla na mě nostalgie z období stavby. No, vrátit bych to teda nechtěla. Prima, že už se letos vyřádíš :).

My jsme měnili jen okna a při jednom bordelu jsem si usmyslela probourat to okýnko, pak jsme malovali, jenže jsme chodili do práce a zrovna byl frčák tak jsme měli strach abysme to do Vánoc všechno stihli :think:. Naštěstí jsme to stihli ale letos jsem doma, takže nažhavím i troubu, pěkně si to tady vyzdobím a budu čekat na Ježíška :dance: :andel: :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140230
27.11.14 20:23

Na vánoce upeču štolu a manžel vánočku, na štědrý den v poledne máme kmínovou polévku(tradice už od babičky) a večer rybu, ale ne smaženou, br. salát. Jelikož už máme dospelé děti, budeme s manželem sami, s dárky to moc nehrotíme. Děti přijedou až 27.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
28.11.14 07:51
@Genovesa píše:
Já vyzdobím byt, osvětélkujeme dům. Od Mikuláše peču cukroví, mám to tak rozložené a v pohodě to stihnu. Poslouchám u toho Ledeckého Sliby, koledy dětský sbor a Gottovo vánoční cd, snad jediné, co od něj ráda poslechnu. Věž mi ty tři mixuje k pečení. O adventu obejdem trhy. Na Štědrý den posnídáme vánočku a kakao, sledujeme pohádky, ujídáme cukroví :lol:. Já vařím polévku rybí a obaluju kapra. Ocitronuju, nasolím lososa a nachystám do zapékací mísy. Chodíme na štědrý den na procházku. Po večeři půjdeme ven, zapálíme prskavky a přivoláváme Ježíška. Pak zazvoní zvonek a přes spínačky se rozsvítí stromek v obýváku. Po rozbalování přijdou naši, usmažím jim kapra, i my si kousek dáme. Konečně se navečeříme v klidu :lol:. Chodí i moje sestra s rodinou navečer, posedíme, dáme čokolikér nebo vínko. Po osmé návštěvy pomalu odchází a já se dekuji na gauč :lol:. Snad letos zdraví dá.

Jé, ty jsi to tak krásně napsala. Dýchla na mě taková pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
28.11.14 07:53
@MisaHanuska píše:
Holky, mně tak mrzí, že nemůžeme jít na rozvěcení stromečku :,( V Praze je to hotová katastrofa a to se s dětma fakt nedá. A nejhorší je, že na Staromáku ten masakr téměř nepoleví celý advent :zed:

To věřím. U nás na okresním městě je to takové komorní. Sice taky plno lidí a dětí, ale mezi nimi spousta známých… Taky chodíme na Štědrý den odpoledne na náměstí poslouchat z věže, jak dechaři troubí koledy a je to takové hezké. Člověk se tam potká se spoustou známých, popřeje krásné svátky. Tu a tam má někdo termosčičku s něčím „vánočním“. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
28.11.14 07:59
@Ziina píše:
My jsme měnili jen okna a při jednom bordelu jsem si usmyslela probourat to okýnko, pak jsme malovali, jenže jsme chodili do práce a zrovna byl frčák tak jsme měli strach abysme to do Vánoc všechno stihli :think:. Naštěstí jsme to stihli ale letos jsem doma, takže nažhavím i troubu, pěkně si to tady vyzdobím a budu čekat na Ježíška :dance: :andel: :D.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
28.11.14 08:00
@zerezmijka píše:
Jé, ty jsi to tak krásně napsala. Dýchla na mě taková pohoda.

Díky :). Ona to pohoda bývá, mám to strašně ráda :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová