Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LaEllaX taky zbožňuju balení dárků
ale posledních pár let se v tom nějak nestíhám tak vyžívat. Loni mi do konce přišla pomoct kamarádka, protože jsem nestíhala. A ona dělala brigádu v dárkové balící službě v nákupním centru, tak jsem čučela, jak jí to šlo, do té doby jsem si myslela, že umím dárky balit hezky
a jak šetřila papírem, vyrobila pytlíčky z papírů, bohaté mašle…asi si od ní letos nechám udělat školení ![]()
@bisonka píše:
@MisaHanuska tak to je taky dobrýu nás chlap moc na sladký není, pořádně to pak ani nejí, jen některé druhy.
Muj cukrovi take moc nemusi, vyjimka jsou vanilkove rohlicky ![]()
Moc ráda se připojuji k této milé diskuzi.
Mám moc ráda Vánoce a hlavně tento čas, takové to těšení se…
@Claire7 u mého byla výjimka akorát pudinkové slepované marmeládou napůl máčené v čokoládě. Pak jen sem tam něco zobnul, rafaelo, linecké, od návštěvy vosí hnízda… Letos mu zachutnali ještě perníčky a citronové cukroví (dělala jsem před pár týdny zkušební dávku a všechno mi to sežral).
@bisonka Tak já zatím stíhám, protože zatím bydlíme s přítelem u rodičů, tak se podělíme o práci a vše kolem s mamkou. No ale v dubnu se nám narodí miminko a v červenci se stěhujeme do vlastního bytu… tak jsem tedy zvědavá, jak to o těch příštích Vánocích všechno bude ![]()
Jinak letos si říkám, že si musím všechny dárky, co zabalím vyfotit - třeba i pro inspiraci na další rok. Vždycky mám fotku až když jsou všechny pod stromečkem po kupě, ale samostatně ne ![]()
Jeee a dloouhé roky jsme měli stromeček červeno, stříbrno slaměný a loni jsme změnili na fialovo stříbrný
je nádherný a letos jsem koupila i bílé studené světýlka takže bude úplně užasný
už se fakt moc těším ![]()
@LaEllaX A kdy máš termín? já čekám druhé a mám termín 20.4.
jé, tak sem pak hoď fotky…já mám zatím letos pocit, že stíhám víc než loni. To byl malý ještě uřvaný kojenec, teď už je z něj zvídavé batole, ale zvládám s ním dělat víc věcí. A loni mě vypekla švagrová, měla přijet dva dny před štědrým dnem a být tu přes vánoce, slíbila pomoc, s úklidem, přípravou jídla, apod. a bez omluvy přijela až na štědrý den k hotovému
ale letos prý dorazí určitě včas ![]()
Ja jsem na Vanoce vysazena, takze vsechny neprijemnosti mam bud uz vyresene nebo je nedelam vubec a uzivam si jen a jen ta pozitiva. Takze pro me jsou negativa:
Nakupovani darku v plnych obchodech - skoro vsechno je uz nakoupeno bud ve chvilich bez dcery nebo vecer pres internet. Nesnasim davy, nesnasim komercni vyzdobu v obchodech, navic jsem ve 27.tt, tak nechci, aby do me nekdo strkal.
Cukrovi - sama skoro nejim, stresovat se v noci u trouby odmitam, takze jsem objednala v proverene cukrarne.
A hura na pozitiva:
Stromek - z namesti donese muz, pozadavek je kazdy rok stejny a nemenny: ten nejvetsi, co tam maji
Koledy - jedou mi tu uz pri zehleni, nacvicujeme je na kytaru a muz na klarinet, kdyz nas to chytne, a dvouleta dcerka zpiva s nami. Uklizeno mame tak nejak stabilne, takze akorat navic umyju okna a vyperu zaclony. Klasicky se o kazdy uklid nejak delime s muzem (ja prach, on luxuje), takze zadny stres. Vyzdoba je u nas postupna - 1. advent: venec na dvere, jmeli nad zrcadlo, venec se svickama na stul, adventni kalendar pro dcerku na stenu. 2. advent: vyzdoba do oken 3. advent: stavime betlem. 4. advent: stromek a zdobeni stromku, vyzvednuti cukrovi. Prubezne jako hlavni rodinny balic darku balim darky. Do toho se nejak zakomponuje Mikulas, besidky, setkavani se, coz je vzdycky prima, takze to hezky utece a stale se je na co tesit.
Jo a 24.12. chodime zpivat na koledy a pro betlemske svetlo. Jak jsem psala, furt je co delat ![]()
@bisonka Tak přeju, ať je všechno v pořádku a jak má s miminkem
První termín mám 26. dubna a druhý 30. dubna. Takže o Vánocích bude mít 9 měsíců.. to už bude asi takový ten lozící neposeda
těším se ![]()
Dobře, pak sem šupnu fotky ![]()
No jo, pomoc se vždycky hodí.. Mamka je šťastná, že jsem na to dvě. Hned jsou ty Vánoce takové klidnější ![]()
@kvaček u nás byla tradice, že večer 24.12. přinese strom i s dárky Ježíšek. Takže jedeme k našim na večeři, tam je pak samozřejmě i stromek a dárky a u nás je až 25.ráno
Není to ideální, představovala bych si to jinak, ale jinak to bohužel udělat nejde ![]()
@kvaček umělej taky nechceme,… já musím mít vždycky tak 2m borovici
už byl i smrk, ale to není ono ![]()
@bišonka my máme rádi stromek barevný. prostě všehochuť ![]()
@Cukřinka taky nesnáším davy v obchodech, navíc se bez dětí nedostanu NIKAM. takže dárky už mám doma a víceméně objednané přes net
cukroví mi neva, to já ráda ![]()
Ahoj, dejte sem fotky výzdoby, pokud vám to nevadí. Inspirace se hodí vždycky. My máme letos tohle:
Omlouvám se za kvalitu fotek, dcerka mi vyrazila foťák z ruky do kaluže. Má to chudák za sebou
.
Vánoce mám ráda, takže si to celkem užívám. výzdobu budeme dělat o víkendu, už jsme s dětmi vyrobili ozdoby ze škrobu a sody. Stromeček budeme zdobit až na Štědrý den, nebo den předem. Cukroví začneme po Mikuláši (to si teprve dovezu od mých rodičů ořechy). Pohádky mám moc ráda ty staré - Tři oříšky, Pyšnou princeznu, Jak se budí princezny a moje asi nej je S čerty nejsou žerty
Koledy mám ráda klasické, moje úplně nejoblíbenější, u které mi vlhnou oči je Chtíc aby spal. Z vánočních písniček musím mít Purpuru, Alžbětinskou serenádu od Goťáka a Happy Christmas od Johna Lennona ![]()
Nesnáším o vánocích petardy, zvlášť o Štědrém dnu, kdy se má všude rozhostit klid ![]()
@Genovesa super
tohle se mi hrozně líbí, ale v 1+1 to nemám kam dávat,… snad už za rok budeme v baráku, strašně se těším, že si to všechno vyzdobím ![]()
Nej jsou asi ty svíčky v hvězdě, to vypadá úžasně ![]()
@Mufina ze škrobu a sody???
petardy nesnáším ani o SIlvetsru ![]()
Barva stromku? Ani nevim, musim kouknout na lonskou fotku. Aha, slamene ozdoby, slameny retez, slameny andel na spicce a zlate a cervene koule.