Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Václav Talich-dirigent z České filharmonie vytvořil reprezentační těleso. Objevil ideovou hloubku a krásu Smetanovy Mé vlasti a s tím spojené Pražské jaro, které tradičně láká návštěvníky z celého světa. K vánocům patří Jakub Jan Ryba a Česká mše vánoční-symbol české vánoční pohody.
@Fíková píše:
no a?
no a?…no tak děvčata se trumfují jak jsou na koho hrdí a ani neví co zmiňovaný idol udělal…zvláštní
@radúna píše:
Nemyslíš, že kdybych opravdu použila vyhledávač, že bych to tvrdila aspoň s jistotou?
Velmi se ti omlouvám, že jsem si nebyla u Heyrovského jistá, jestli to bylo za chemii nebo za fyziku.![]()
![]()
![]()
![]()
Promiň…![]()
![]()
![]()
![]()
Příště se polepším, použiji vyhledávač a opíšu to přesně…![]()
![]()
Já nevím…když si tady s tou druhou notujete jak jste hrdé na české nobelisty, měly by jste vědět alespoň obor, ve kterém své ceny získali…tedy, když jste na ně tak hrdé…mimochodem v životě jsem neviděla člověka, který by se cítil hrdým Čechem kvůli Kaplanovi, Veverkovým, Divišovi nebo Smoljakovi…
@Burj Chalifa píše:
Jsou věci a lidé, na které můžeme být právem hrdi. Začnu tím, u koho se vzácně skloubilo jméno s posláním - pan doktor Pomahač.http://www.blesk.cz/galerie/zpravy-udalosti/381927/cesky-chirurg-pomahac-novy-oblicej-stoji-sest-milionu?foto=0
Pojďme hledat dál!Příspěvek upraven 09.12.14 v 19:28
To přece hledání na Googlu nevylučuje. A jak píše @Peprminta třeba se tu někdo něco doví.
@Sofierules píše:
no a?…no tak děvčata se trumfují jak jsou na koho hrdí a ani neví co zmiňovaný idol udělal…zvláštní
Vždy píšu, že se stydím. Stydím, jsem ostuda veliká.
Měla jsem v hlavě akorát to spojení - Nobelova cena + Heyrovský.
Nedávno jsem o něm akorát četla článek ohledně jeho údajné kolaborace v době druhé světové války.
A velmi se ještě jednou omlouvám, že jsem to sem plácla dřív, než vygooglila.
Promiň, promiň, promiň! Ještě jednou promiň, že jsi kvůli mě pohoršená…
@Sofierules píše:
Já nevím…když si tady s tou druhou notujete jak jste hrdé na české nobelisty, měly by jste vědět alespoň obor, ve kterém své ceny získali…tedy, když jste na ně tak hrdé…mimochodem v životě jsem neviděla člověka, který by se cítil hrdým Čechem kvůli Kaplanovi, Veverkovým, Divišovi nebo Smoljakovi…
ty Veverkovy jsem sem dala z legrace, když se tu vzpomínala turbína nebo hromosvod.
@Sofierules píše:
@lajovka píše: …a mne bylo jednou dlouze vysvetleno jednim panem z nemecka zabyvajicim se historii, ze karel ctvrty byl vicemene Nemec a to, ze byl ryzi cech si mysli jen cesky narod
Karel IV. bylo jeho „korunovační jméno“ coby císaře Svaté říše římské národa německého. Jinak to byl samozřejmě pokračovatel rodové linie lucemburských velkovévodů.
No a na koho jsem hrdý já: především na „české Židy“.
Začnu Pavlem Tigridem, pak si taky dovolím tvrdit, že i pánové Petschek a Preiss něco znamenali…
A přeskočíme o kousek dál. K našincům. Co třeba takový Josef Hlávka? Napadne někoho, že dokázal i ledacos jiného, než že se po něm jmenuje Hlávkův most? A co třeba Josef Lanna? František Josef Gerstner? Josef Božek? pánové Emil Škoda, Kolben, Daněk, Ringhoffer?
A abychom z tohoto ranku nezapomněli na „české Němce“, co si tak připomenout Hanse Ledwinku a Kurta Übelackera? Pokud někdo neví, vo co go, zajeďte si do Kopřivnice. Nebo se mrkněte pod některou nákladní tatrovku zepředu - uvidíte tam dlouhou rouru, pokračující až kamsi dozadu (a spoustu toho samozřejmě neuvidíte). Je s podivem, že po roce 1945 se něco podobného začalo objevovat u ruských vojenských náklaďáků. I u těch anglických a amerických, abych byl spravedlivý.
No a jako hrdý Čech rodem z Moravy nemůžu zapomenout na T. G. Masaryka (narodil jsem se jen o 15 km dál) a z pochopitelných důvodů nevynechám ani Prof. Jana Jánského.
No a zcela pochopitelně jsem hrdý i na ty uživatelky emimina, které dělají dobré jméno české vědě (především botanice, co tak vím - ale třeba i egyptologii) ve světě. ![]()