Česká hrdost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20801
9.12.14 23:25

Děkuji mnohým za skvělé postřehy a zajímavou diskusi!

Bohužel jsem musela diskusi promazat od invektiv, které si některé uživatelky neodpustili. Prosím jen, aby se takové vzájemné napadání už neopakovalo.

Děkuji za pochopení a přeji pěkný veřer,

admin Josefina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.12.14 23:27
@Burj Chalifa píše:
Antonín Čermák - ve 30.letech starosta města Chicago.

K Čermákovi bych doplnil - byl smrtelně zraněný, když vlastním tělem kryl tehdy ještě prezidentského kandidáta F. D. Roosevelta při atentátu na předvolebním mítinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.12.14 23:30
@1Luca píše:
I pokud by to byla pravda, tak bych si tohle jako vdova chtěla číst :roll:.
Seš na něco hrdá? (Kromě sebe?)

Je to pravda a vdova to věděla, tak proč ta hloupá otázka?

• Citovat
  • Upravit
7740
9.12.14 23:31

Ještě jsem si vzpomněla na Tři krále - Josefa Mašína staršího, Josef Balabán a Václav Morávek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.12.14 23:32

No a ještě bych přidal něco, na co jsem hrdý jako jako na událost. Za prvé jedenáct listopadových dnů roku 1989 (osobní vzpomínky, osobní angažovanost) a za druhé hokejový turnaj na zimní olympiádě v Naganu v roce 1998. Na tyhle dvě události asi do smrti nezapomenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.12.14 23:45

No a ještě by se slušelo vzpomenout příslušníky našeho zahraničního vojska v obou světových válkách. Díky nim vůbec můžeme dneska jako občané při jednání s našimi úřady používat češtinu jako úřední řeč (taky to mohlo dopadnout jinak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
9.12.14 23:52
@Jura007 píše:
No a ještě by se slušelo vzpomenout příslušníky našeho zahraničního vojska v obou světových válkách. Díky nim vůbec můžeme dneska jako občané při jednání s našimi úřady používat češtinu jako úřední řeč (taky to mohlo dopadnout jinak).

pod toto se podepisuju, jsem mimochodem taky ráda, že po mnohých z nich pojmenovali ulice, bo když nějakou takovou ulicí procházím, častěji si na ně vzpomenu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
10.12.14 00:00

Jsem hrdá na to, že jsem Čech. Jsem hrdá na to, že ač jsme malý národ, i tak jsme měli vliv na evropskou kulturu, vědu i umění. V dnešní době se moc češství nenosí. Je to velká škoda. Nejde vypíchnout pár osobností, na které můžeme být pyšní. Pro každého z nás je to někdo jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
10.12.14 19:37

Pan Vejvoda (a jeho polka Škoda lásky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
10.12.14 19:43

Josef Lada :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
10.12.14 19:48

Ojojojoj, jsem totálně „zasklila“:

Jan Zajíc - ten je navíc rodák ze stejného města jako já, spolužák a přítel strejdy

Jan Palach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
11.12.14 17:09

Já jsem hrdá na svoje děti. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie