Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@neumisa
dělala jsem si srandu, vím, kdo to je… byla jsem teď na zájezdě v Polsku a vykládali nám o ní
![]()
@neumisa píše:
jen pro upřesnění, Marie Curie byla Polka
pravda
zamyslím se a napíšu nějakou českou ženu ![]()
to, jen že M. C. je mi srdci drahá.
Ema Destinová - sice taky „zpěvačka“(pěvkyně), ale po smrti dýl jak 10, 20 let a ví se o ní stále…
@Gosi píše:
Ema Destinová - sice taky „zpěvačka“(pěvkyně), ale po smrti dýl jak 10, 20 let a ví se o ní stále…
Ve světě?
Dominik Hašek taky
.
http://hokej.idnes.cz/…q5-/nhl.aspx?…
Nejsem sice extra veliký sportovní fanoušek, ale tuhle zprávu jsem minulý týden kdesi zaslechla.
Tak přidávám sem ![]()
@bamba píše:
Ve světě?
proč by né… tady se taky obecně ví, kdo byl třeba E. Caruso, tak něják předpokládám že to patří k všeobecnýmu přehledu všude… nemám moc světových známých abych se mohla přeptat osobně… ![]()
@Gosi a ve své době byla Destinová v cizině uznávaná a „ceněná“ dřív než doma.
Takže lze soudit, že se o ní za naší rodnou hroudou nejspíš ví
.
@radúna a ja bych pridala i jejiho otce- Josefa Korbela
pak samozrejme prezident Vaclav Havel, nebo Tomas Bata, Vojtech Naprstek…
@bamba Ema Destinnová je známá v USA-zpívala, jako jediná Češka v Metropolitní opeře v NY.Na tu dobu to byla veliká sláva a úspěch.
Čapkové a slovo Robot, Hašek a jeho Švejk, Jirotka a jeho Saturnin, Dvořák (Novosvětská, Rusalka), Janáček, Kundera, piloti RAF (to jsou sakra hrdinové)…
Jan Antonín Baťa, Tomáš Baťa starší, T. G. Masaryk, Milada Horáková…
František Kupka, Emil Filla, Karel Zeman, Vojtěch Náprstek, Bořek Šípek, Jan Kaplický, Ivana Trump, Otto Gutfreund, Jan Saudek…
.
@KlaraBoch píše:
@radúna a ja bych pridala i jejiho otce- Josefa Korbela
![]()
Normálně se stydím, že jsem o panu Korbelovi věděla dost málo na to, abych prošmejdila Google.
![]()
Po roce 1918 o nás svět slyšel hodně, Tatrovka, Škodovka, Baťa, Zetor,Aero.To byly světoznámé firmy.
Příspěvek upraven 08.12.14 v 13:09