Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sofierules píše:
@Gina108 matragi???
No je to Češka, známá návrhářka. Jako chápu, že se nemusí její práce líbit každému, ale reprezentuje dobře. Proč ten údiv? ![]()
@Gina108 je původem z Česka, ale v Libanonu se vůbec nehlásí ke svým kořenům. jinde známá není -má dobré PR, takže u nás vyvolala dojem, že je světová návrhářka což není…
@harpyje píše:
Marie Curie Sklodowská
jen pro upřesnění, Marie Curie byla Polka
…a mne bylo jednou dlouze vysvetleno jednim panem z nemecka zabyvajicim se historii, ze karel ctvrty byl vicemene Nemec a to, ze byl ryzi cech si mysli jen cesky narod
No on Franz Kafka byl Čech asi jako já Německá Židovka
Radši bych to nepitvala, nebo zjistíme, že žádný český hrdiny nemáme ![]()
Za mě v dnešní době se spíš stydím, že jsem češka, určitě pár chytrých hlav tu máme, ale ty zastíní dnešní Kocourkov.Ona ani Božena Němcová nebyla čistá češka a národní obrozenci také ne, čechy by mezi něma člověk musel dlouho hledat. Havlovy zásluhy tady byly a jsou přeceňovány, ale to si spousta lidí nechce připustit.
Nemáme nic, vše se po 89 roce rozdalo západu, nebo rusku.Nic nevyráříme, jsme jen levná pracovní síla, sloužící západu. Na to mám být hrdá? Pár jmen, která jsou známá ve světě neznamenají národní hrdost.
Madeleine Albrightová
Mimochodem, připojuji se k @harpyje, aby tato diskuze opravdu zůstala zachována svému účelu.
Kdo není hrdý, že je Čech, nechť si založí své vlákno a tam si nadává od Vánoc do Vánoc.
Ale jména zde uvedená jsou lidé, kteří něco ve svém životě dokázali nebo udělali pro český národ něco velmi záslužného, užitečného.
A proto jsme my někteří rádi za takové osobnosti, že „patří k Čechům“.
Co jsi dokázala Ty, @bamba?
A co je spatneho na tom ze nekdo zna lip historii a je schopny objasnit ze spolecnost plete? Proc uznavat za hrdinu nekoho kdo cech neni? Pokud se vam jedna o ceskou hrdost. Fakta a dukazy jsou preci dulezite.
@aaababy píše:
A co je spatneho na tom ze nekdo zna lip historii a je schopny objasnit ze spolecnost plete? Proc uznavat za hrdinu nekoho kdo cech neni? Pokud se vam jedna o ceskou hrdost. Fakta a dukazy jsou preci dulezite.
Přesně tak, no holt ne každý vidí dál, jak za svá humna. Takže mám být hrdá, bo se nějakýspěvák proslavil ve světě? Ten toho moc nezachrání a na zadek si kvůli němu nesednu a svět taky ne.Za 10.20 let po jeho smrti o něm budou mladí vědět kulový. Na druhou stranu, Marie Teresie taky nebyla češka a dokázala toho hodně a její reformy(některé) dodržujem dodnes.
Jan Amos Komenský, Jan Hus, Jan Žižka, Tomáš Garrigue Masaryk, KarelIV, Jan Werich, Antonín Dvořák, Václav Havel, současní lékaři-kardiochirurgie mudr.Pirk,světově uznávaný dětský kardiolog mudr Milan Šamánek, mudr Pánek-Člověk v tísni z žen tenistka Martina Navrátilová, Sáblíková, paní Vodičková a FOD.
@neumisa píše:
jen pro upřesnění, Marie Curie byla Polka
fakt? přitom takové české jméno
![]()
@šílenámáma píše:
fakt? přitom takové české jméno![]()
narozena ve Varšavě, vystudovala v Paříži, vdaná ve Francii, pracovala ve Francii, cestovala po celém světě, zemřela ve Francii. Ale pracovala s českým smolincem a uranem, sfárala v Jáchymově do dolu Svornost, aby viděla, jak se ten materiál těží.