Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@l.smrček mám to podobně jako ty, alkohol mi nechutná a nemám potřebu ho pít, pro okolí jsem exot ![]()
Vždycky musím vysvětlovat proč ho nepiju, a po zjištění že to je mé dobrovolné rozhodnutí valí oči ![]()
emusíš nic vysvětlovat, oni ti taky nevysvětlují proč si to lijí do hlavy,, každého věc ![]()
jak jsem psala, 2× do roka 1/2 sklenky piva po těžkým obědě ![]()
@l.smrček já si dám velmi sporadicky, nevidím důvod, proč pít.. teď jsem měla svařák, to jako můžu
ale jinak je to 1× za rok, víc fakt ne.. neschovávám se, lidi v mém okolí to vědi, využívali mě jako řidiče ![]()
@l.smrček Zamlada mi alkohol chutnal a pod vlivem byla lepší nálada. Přivdala jsem se do „slavící rodiny“, kde se slavilo velmi často. Postupem let se mi tímto způsobem alkohol velmi znechutil a trvá to dodnes. Všude jezdím autem a tak mám důvod nepít. Musím se smát, když mě okolí lituje, že si nemůžu dát žádnej alkohol a tím jsem ochuzená - o co asi? O kalné ráno a bolení hlavy? Ale odřeknout alkohol mi nedělá problém i když zrovna neřídím. Jestli to dělá problém tobě, vymluv se na nějakou nemoc a oni budou ticho.
Mezi známými se umím dobře bavit i bez pití a oni můžou být opilí jakkoliv. Jen je mi jich trochu líto jak vypadají, jak mluví z cesty a ještě jim bude špatně. Cizí opilci mi ale vadí. Ale ráda si dám jedno pivo na výletě a připiju si šampáňem při oslavách. Jak říká Špinarová - „Já už mám to svý vypitý“.
@l.smrček
nepiju protože jsem jako puberťák vytrestala sama sebe, trošku jsem to přehnala se slivovicí, skončila na jip
dobře mi tak, v životě už se toho nenapiju, takže mě pití neláká, ale zas když se se známýma sejdeme tak nesedím na suchu, doma nebo u nich si nechám uvařit čaj a je mi dobře, jako někdy výjimečně si něco dám, ale musím to míst schované v té cole, jinak mi to přes krk prostě bez následku neprojde ![]()
Manžel s chlapama umí někdy si dát pořádně do nosu, raději neřeším
, když jdeme spolu na návštěvu, tak si pár pohárků vína dá, ale to se akorát dostanou do nálady a je s nima sranda.
Neresila bych ostatni, taky mi proste nechutna, jedine, co pozru je bile vino se spritem
a to jen sklenicku ![]()
Viac-menej nepijem, aj ked je pravda, ze poslednou dobou som sa ‚rozpila‘, a dam aj dva pohare cerveneho ![]()
Moj postoj k alkoholu je, ze vino na menzes, biely chlast na zaludok a cerveny na prechladnutie. Popijanie mimo tieto kategorie mi prislo ako zobat penicilin bez anginy ![]()
Riesila som to vzdy tak, ze som si nechala naliat, pritukla, olizla a nechala poharik stat. Lenze ja som z oblasti, kde dokazali, ze perpetuum mobile funguje, napriek fyzikalnym zakonom - nalej, bo vypite - vypi, bo naliate
Take nepiju. drive ze zdravotnich duvodu a ted uz mi to neprijde. spis je to az odpudive, jak se po alkoholu lide meni. A vzdy rikam, ze podle hloupych kecu poznam, kdy je cas jit domu ![]()
Vsichni uz to berou normalne, ale i po letech se ptaji, jestli si nedam. Ted uz spis ze slusnosti a smeji se u toho ![]()
manzel nepije take, spatne zkusenosti z rodiny ![]()
Alkohol piju opradu minimálně. Vůbec mi tu nechutná, když si někam jdeme sednout, tak si dám malé pivo aby se neřeklo
Okolí to vůbec neřeší, co by na tom měli řešit? Ani když mi bylo -náct, tak se to nijak neřešilo a to kolem mě byli lidi věčně ožralý ![]()
@kouřící králík já vím nemusím a už nevysvětluji, známí i rodina to o mě ví a tam nemusím nic řešit ![]()
Mam to uplne stejne. Vcetne zkusenosti z detstvi a vcetne reakci okoli.
Ale ja si vadna nepripadam, naopak ![]()
Proste jsem osobnost a problem maji oni, pokud jim prijde divne, ze nepiju, ne ja.
A propos, chlast mi nejenom nechutna, ale i smrdi a brutalne. Neumim si predstavit to dobrovolne konzumovat
Cejtim i maly pivo z chlapa po x hodinach ![]()
Konzervy, vždy je dost tma na to, dát si drink. PS bacha… v prosinci se stmívá rychle