(Ne)plánujeme dítě - co na to chlap?

Lobelka28
6.9.18 20:42

Ahoj, s přítelem už cca 6 měsíců uvažujeme o založení rodiny, ale jakmile se ho zeptám na tohle téma, jako by mě nevnímal a snaží se to něčím zamluvit. Návrh padl z jeho strany a přijde mi, že najednou ztratil zájem. Asi před 2 měsíci jsem se ptala jestli už mám vysadit prášky, doktorka už mi dala poslední krabičku na 3 měsíce a schází mi 2 týdny a řekl mi, že je mám ještě dál brát. Nevím co si mám myslet, jestli se boji do toho jít nebo nedej bože se s nějakou schází. :,( Máte nějaké zkušenosti, že se chlap prostě nedokáže odhodlat, nebo podobné?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4706
6.9.18 21:04

možné je všechno, zeptej se, jak dlouho je máš ještě brát, třeba se o svých plánech rozhovoří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
6.9.18 21:05

Nejlepší by to bylo opravdu probrat s nim a nenechat ho, aby změnil tema. Je to opravdu důležitý životní krok Vás obou a muži obecně reagují někdy divne, když se jedna o závazek. U dítěte se jedna opravdu o velký závazek. Nepremyslela bych hned o tom, ze někoho má… taky záleží kolik vám je, jestli se najednou nelekl, ze bude sedět doma… můj muž když jsme si řekli, ze to zkusíme, tak se nadšeně snažil a každé milování měl radost, ze děla děti… takže bylo vidět, ze se proste těší až to vyjde. Teď má malý 11 týdnu a je z něho úplně hotovy, ale zrovna dneska mi řekl, ze má strach, ze už si nebudeme užívat život my dva a nebudeme cestovat atd… chlapi to mají jinak… hlavně to proberte spolu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
6.9.18 21:09

@Lobelka28 řekl ti ať je bereš, tak bych je brala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lobelka28
6.9.18 21:16

.

Příspěvek upraven 29.08.21 v 00:09

• Citovat
  • Upravit
4706
6.9.18 21:19
@Lobelka28 píše:
Snažím se s ním mluvit, ale nějak to z něj nemůžu dostat. Odbočí na jiné téma nebo raději uteče do jiné místnosti. Spíš mi přijde že na to není připravený,ale to by nedával návrhy takové.

až bude s tebou chtít něco řešit, tak to udělej taky a pak mu řekni, že takhle se cítíš ty, když s tebou nechce o plánech mluvit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
6.9.18 21:28

@Lobelka28 Co takhle navrhnout svatbu? Možná by se rychle ukázalo, že důvod, proč couvá, je, že to prostě s Tebou nemyslí vážně…

Proč všichni řeší děti, dokud je ten jejich „přítel“ - aby mohl rychleji prchnout, až ho to přestane bavit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
6.9.18 21:31
@malá_holka píše:
@Lobelka28 řekl ti ať je bereš, tak bych je brala.
:zed: :zed: :zed: řekla bych, že s prášky končím a zbytek je na něm
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
6.9.18 21:40

kolik Vám je let a jak dlouho jste spolu? Nejspíš si to rozmyslel a nechce to říct ;) , ale jestli jste spolu chvíli nemá cenu kam spěchat. Třeba to tenkrát jen plácnul :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
6.9.18 21:45

@Slečna Ferka dneska je bohužel moderní svatba až po dítěti…

Zakl.počkala bych…a určitě bych nepřestávala prášky brát…Přála bych si chlapa co si dítě přeje stejně jako já.
Pokud odchází když si o tom chceš promluvit, co zkusit mu napsat dopis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
6.9.18 21:51

Prášky bych brala a uz o tom nemluvila. Je zjevné, ze dítě teď nechce. Předtim to třeba jen plácnul a když to zacalo vypadat, ze nad tím uvazujes, cukl. A souhlasím se @Slečna Ferka - řešila bych nejdřív svatbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
7.9.18 07:08

bez svatby že to nemyslí vážně? ty bláho lidi :roll: v kterÿm století to žijete? :mrgreen:

@divine woman píše: :zed: :zed: :zed: řekla bych, že s prášky končím a zbytek je na něm

tím se ale zbavuje zodpovědnosti a jen dělá naschvály na truc :nevim: jakože za každou cenu si vydupat děcko a chlap ať se s tím popere jak chce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lobelka28
7.9.18 09:00

.

Příspěvek upraven 29.08.21 v 00:10

• Citovat
  • Upravit
59394
7.9.18 09:31

@Lobelka28 a jemu? promluv si s ním ;) Asi má nějaký důvod proč nechce. Věk Tě netlačí tak je to ok, pokud jinak je vztah ok. Třeba chce dítě až do manželství ;) nebo se rozmyslel a dítě zatím nechce ;) Jak dlouho žijete spolu? my se sestěhovali po roce vztahu a 4 roky po seznámení byla svatba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lobelka28
7.9.18 13:26
@Markéta80 píše:
@Lobelka28 a jemu? promluv si s ním ;) Asi má nějaký důvod proč nechce. Věk Tě netlačí tak je to ok, pokud jinak je vztah ok. Třeba chce dítě až do manželství ;) nebo se rozmyslel a dítě zatím nechce ;) Jak dlouho žijete spolu? my se sestěhovali po roce vztahu a 4 roky po seznámení byla svatba ;)

Jemu je 25 a žijeme spolu 2 roky, vztah funguje jak má, nějaké nespory a hádky jsou, ale to k tomu patří :) rozumíme si, podnikáme různé cesty ( výlety, rodinné oslavy, večírky atd..) pomahame si v těžších chvílích, ale možné může být i to, že v jeho rodině neexistuje mít dítě před svatbou, a pokud bych byla „v tom“ tak by sme se měli co nejdříve vzít, než se dítě narodí, aby se narodilo manželům a ne jen jako páru bez závazku. Nevím jestli se nezalek třeba té svatby..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex