Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Zuzks píše: Více
Hele, měla jsem jednoho problémového nájemníka. Po prvním neuhrazení nájmu jsem došla do bytu a řekla mu, že buď nájem, nebo má týden na vystěhování.
Dosla jsem za týden, nájem neměl, tak jsem mu řekla ať si sbalí věci a byt opustí.
Chtěl na mě volat policajty, tak jsem mu řekla ať si poslouží, že pravidla nedodržuje on. Sbalil si věci a šel, vyměnili jsme na místě zámky ještě, jak si balík věci…
Za půl roku jsem ho náhodou potkala ve městě no nevěděl, kam zmizet…
Brácha si na neplatiče najal borce, co jim vystěhovali věci z bytu.
Je mi popravdě úplně někde, co říká slavný zákon. Pokud mi někdo neplatí, sorry, porušuje smlouvu a já nejsem charita..
Za dvacet let pronajímání jeden takový případ.
Příspěvek upraven 26.06.25 v 12:15
@smile_xxx píše: Více
No, upřímně, aby se v tom prase vyznalo…. ![]()
Ty zákony jsou hrozný.
Tak smlouvu měla na dobu určitou, není k sehnání, třeba už tam nebydlí. Normálně bych si byt otevřela, pokud by tam nebyla a měla tam věci, vystěhovala je někam, vyměnila zámky a pokud by se tam dobývala, tak zavolala policii. A pokud dluží na nájmu tak to určitě k soudu nepožene.
@Zeoli píše: Více
V zákoně je, že práva a povinnosti jdou ruku v ruce. Ale v reálu často neplatí, že každý člověk má práva, z nichž plynou povinnosti. V reálu se často uplatňuje, že jedna sorta lidí má lidská práva a druhá k nim má mít povinnosti. A kdyby to aspoň platilo, že darebáci mají povinnosti k těm slušným nebo okradeným. Jenže se to kolikrát uplatňuje obráceně. Darebák má lidská práva a ti ostatní k nim mají povinnosti. A absurdní je, když jde dokonce o oběť. A když oběť vezme právo do svých rukou, to, aby se bála, že pak bude potrestaná víc než agresor nebo, ten, kdo jí okrádá. Je to Kocourkov.