Neplodnost manžela

21
19.9.11 09:50

Neplodnost manžela

Ahojky všem,jsem tu nová a zárověň se omlouvám že zakládám nové téma.S manželem jsme spolu asi 10 let (4 roky manželé) je nám oběma 28 let o miminko se pokoušíme dlouho ale pořád nic,tak jsme šli na vyšetření na kliniku do Brna do Repromedy,jsou tam mooc hodní lidi,po všech vyšetřeních které jsme prodělali zjistili že manžel má velký problém a to že se mu netvoří spermije,jsme z toho moc špatní,miminko by jsme chtěli ALE:Řekli nám že umělé oplodnění by stálo 100 000 kč a není jistota že se to na poprvé podaří nebo si zažádat o miminko z koj.ust.Máme ale obavu aby nebylo nějaké postižené nebo nějak jinak nemocné,máte některá z Vás takovéto podobné problémi jako my?Budu mooc ráda když napíšete děkuji.P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Holma
19.9.11 09:59

Ahoj,

myslím, že v kojeneckém ústavu by měly znát zdravotní stav dětí. Pokud ovšem nemá nějaké skryté problémy, které se projeví až později, do té doby si k němu utvoříte krásný vztah a budete ho mít rádi i třeba s nějakým problémem. Toť můj názor. Zkušenosti nemám, znám jen lidi,kteří podstoupili umělé oplodnění a teď mají dva chlapce-dvojčata. Ovšem jsou velmi bohatí, takže si mohli dovolit více pokusů. Jinak neznám žádné detaily. Přeju vám oběma hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
1917
19.9.11 10:03

PavJu, proč vám řekli,že IVF by stálo 100 000? Darované spermie stojí cca 4000 a ostatní je normální IVF. Myslím,že víc než 20.000 by vás to nemělo stát. A taky ti dám radu. Repromedě jsem byla a obtáhli nás o tolik peněz,že bych jim nabila. Změnila jsem na Reprofit a jsem absolutně spokojená. Z Repromedy bych utíkala!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.11 10:04

Jestli tomu dobře rozumím, tak tvému muži diagnostikovali azoospermie? A nabídli vám řešit tento problém metodou MESA/TESE? Nevím jak v Brně, ale v cenících CARů jsou jistě rozdíly, třeba ve Zlíně by to na 100 000 určitě nevyšlo. MESA/TESE tam vyjde na nějakých 14 000 a samotné IVF pak cca nějakých 30 000(záleží co všechno se dělá, ani to těch 30 000 být nemusí). Je ale pravda, že úspěch vám nikdo nezaručí, bohužel :-(
Pak je tu ještě možnost jít do IVF s dárcovskými spermiemi, to ale každý chlap nepřekousne :-( :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.11 10:37

Nevím proč by IVF mělo stát 100 000,–. 3 - 4 pokusy se snad platí ze ZP, takže cena by měla být do 30000,–a darování spermií je cca za 5000,–. Asi bych opravdu uvažovala o změně CARu

• Citovat
  • Upravit
1917
19.9.11 10:40

přesně tak, mě v Repromedě obtáhli o 40.000, od tam bych utíkala. V novém car jsem doplácela 7500. Takže rozdíl velký. A jinak třeba obyčejná minimálka, kterou nehradí pojišťovna stojí cca 20000,takže ať mi nikdo neříká,že by měl zaplatit 100 000 za normální hrazený IVF. PavJu, prosím z Repromedy rychle pryč. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LENKACAR
19.9.11 11:06

to jsou blázni co ti to napovídali ..nedej se pohledej si info jinde ..

• Citovat
  • Upravit
69235
19.9.11 11:18

100.000,– holý čirý nesmysl, jsou to zloději, okamžitě změnit centrum. navíc, pokud ty jsi v pořádku a šli byste do darovaných spermií, nemusí se jít hned na IVF, stačí přeci zdarma IUI co druhý měsíc apod. Změň centrum, obejdi jich víc, tohle centrum není solidní. A k adopci, pokud ji zvažujete, podejte si žádost, pokud budete žádat o zdravé dítě, postižené nedostanete, a nemoci co se ukáží s věkem, to je prostě risk, to máme každá stejně i se svými vlastními miminy, že časem prostě mohou závažně onemocnět. Kamarádka má chlapečka, dostala ho v 6-ti týdnech, jsou mu 3, teď nastoupil do školky a je to poklad, nádherný zdravý modrooký blonďáček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1294
19.9.11 11:25

Ahoj,
souhlasim s prispevky vyse.
Ve Vasem CARU s Vami byli nejak podivne rychle hotovy.
U kazdeho paru je z neplodnosti jina cesta, treba se nakonec opravdu rozhodnete pro adoptovane miminko, ale meli byste myslim predtim opravdu znat vsechny moznosti…
Ve Vasem pripade se nabizi:

• IVF, ve kterem se spermie ziskaji metodou MESA/TESE od Tveho partnera (coz je sice nakladnejsi, ale rozhodne se da poridit za mnoooohem mene penez nez Vam nabizeli v Repromede.)
  • IVF s darcovskymi spermiemi
  • pokud jsi zdrava, tak i inseminace darcovskymi spermiemi, ktera by Vas prisla (v mem CAR) asi tak na 500,– Kč.

Myslim, ze je dobre zjistit si informace od jinych CARu, ceniky se obrovsky lisi.

Preji hodne sily a at brzy najdete cestu k vytouzenemu miminku, ktera pro Vas bude ta prava…
Sama vim, ze je to nekdy velmi tezke…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
19.9.11 13:10

Děkuji všem za obrovskou podoru a rady,je to super když se člověk může takhle svěřit,ještě jednou díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
19.9.11 13:18

PavJu a nebuď smutná, je spousta párů,kteří si nechaly darovat spermie a nikdo to neví. Určo budeš mít krásný zdravý děti a je jedno kdo dodal tu druhou půlku. Budou vaše!!! Moc držím pěstičky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.11 13:25

Je pravda ,že Repromeda je dražší ,ale má lepší výsledky někde jinde dělají podvody ve velkém . Spatné stimulace bez odběru krve a lžou do očí. Je to nedaleko Mendláku. Takže nedoporučuji. Raději dám více s lepším výsledkem a bez dalších velkým a dlouhých zdravotních problémů .

• Citovat
  • Upravit
1917
19.9.11 13:29

no mě teda osobně spíš uškodili v Repromedě. Dali mi embryjka, která se už přestala vyvíjet,tak co je na tom profesionálního? A při vysokém FSH je napadlo při dalším pokusu ještě navýšit hormony, takže bych doplácela snad 80 tisíc. A jestli myslíš nedaleko Mendláku Reprofit, tak ti měli pro mě aspoň jiná řešení ve formě IUI, min. stimulace a nativu. A vůbec si nemyslím,že by někomu lhaly nebo se snažili aby jsi neotěhotněla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
19.9.11 14:09

A nebo je tu ještě jedno řešení,žít bez dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
19.9.11 14:29

PavJu, vím,že jsi teďka na dně, je to hrozný,ale jsou určitě horší informace,co ti mohli říct. Podle mě byste měli zkusit dárcovský spermie, pokud je manžel pro. A život bez dětí je až ta úplně poslední možnost… Záleží ale na vás, jak moc je chcete a jestli jste ochotni jít do tohoto řešení. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí