Nepodvedla i někoho z vás?

473
10.12.11 21:09

Nepodvedla i někoho z vás?

Zdravím maminky,

neznáte někdo paní, která píše pod e-mailem J.Kasparova12@seznam.cz? Podepisovala se jako Jitka.

Napsala mi na inzerát, ve kterém jsem poptávala kočárek, že má na prodej.
Chtěla jsem ho poslat na dobírku s tím, že jí pošlu peníze na poštu a zbytek si doplatím při převzetí. Oznámila mi, že na dobírku neposílá, ale dala mi odkaz na Aukro, kde má své hodnocení spolu s dcerou (100% komentáře), abych neměla strach. http://aukro.cz/show_user.php?…
V tom případě jsem souhlasila, že nemám problém a že jí tedy pošlu peníze na účet z Aukra. Tak mi zas napsala, že to je studentský účet dcery, která je ve střídavé péči, a má na něm překročené maximum (tzn. žádná záruka, že člověk na Aukru je vážně ona)… pak mi dala jiné ČÚ.

Jak jsem odmailovala potvrzení o převodu, aby mohla kočárek poslat ten den, tak se mnou ještě komunikovala. Když jsem ale chtěla podací číslo balíku, přestala odepisovat (psala jsem asi 3×). 30. listopadu to mi tvrdila, že balík odeslala a doteď nic…

Říkám si, že je třeba předvánoční chaos na poště nebo paní třeba jen nemá zaplacený internet, zkažený počítač nebo je na dovolené… Nechci zbytečně stresovat… jsem asi moc velký optimista :)

Každopádně jsem měla dát na můj špatný pocit z toho všeho a neposílat nic předem.
Jediné řešení - pokud nic nepříjde, tak trestní oznámení.

Kdybyste někdo něco věděli, prosím písněte. Kdyby ne, tak si aspoň vy dávejte dobrý pozor, komu posíláte peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3722
10.12.11 21:15

Na aukru kupuju docela často,ještě jsem se s tímhle nesetkala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
10.12.11 21:18

Taky bych podala trestní oznámení na jednu paní,ale kvůli 175,– to asi nestojí za to.

• Citovat
  • Upravit
473
10.12.11 21:20

Kontaktovala mě přes Bazos.cz, ale abych byla klidná, poslala mi odkaz na svůj účet z Aukra. Jen kdo ví, jestli je opravdu její… :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
10.12.11 21:22

No tu jde i o to, že podvedených může být víc a ze 175 Kč se jí to vyhoupne nad 5000 Kč a už je to trestný čin.
Já jí ,trubka, poslala 1900 Kč + 150 Kč na poštu, aby na mě nedoplácela… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
10.12.11 21:29
Hlaváčci píše:
Kontaktovala mě přes Bazos.cz, ale abych byla klidná, poslala mi odkaz na svůj účet z Aukra. Jen kdo ví, jestli je opravdu její… :/

Ahoj. Já bych napsala vzkaz na ten inzerát v Aukru, jestli je to skutečně ona. Že nic nepřišlo a jestli je nějaký problém. Napsala bych to tak nějak nenápadně, ale zase tak, aby pokud dotyčný o té paní nic neví, to bylo jasné. Ten vzkaz můžeš napsat jako dotaz na nějaký nabízený předmět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
10.12.11 21:32

Na aukru obchoduju často, jako kupující jsem zatím bez problémů. Osobně si myslím, že jsi se stala obětí podvodu, dotyčná využila toho, že něco poptáváš. Pokud měla účet na aukru, měla tam zboží nejprve vystavit, pak by se problémy daly řešit přes aukro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
10.12.11 21:33

Měla tam kočárek vůbec vystavený anebo šlo o domluvu jen mezi vámi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
10.12.11 21:34
Hlaváčci píše:
No tu jde i o to, že podvedených může být víc a ze 175 Kč se jí to vyhoupne nad 5000 Kč a už je to trestný čin.
Já jí ,trubka, poslala 1900 Kč + 150 Kč na poštu, aby na mě nedoplácela… :(

Před týdnem jsem poslala peníze,a kdyby byla férová tak napíše,a už týden ji píšu a neozývá se.Uvidím v pondělí,pokud balík nedojde tak začnu něco dělat.Je taky z bazošu.

• Citovat
  • Upravit
598
10.12.11 21:35

No,mohla si najít jakýkoliv účet na Aukru,kde jsou pozitivní komentáře.A tože nechtěla na dobírku a pak ani na ten aukro účet teda nevypadá moc optimisticky…Navíc že nekomunikuje a se ozvala sama…Vůbec se mi to nelíbí.Ale zase-já koupila kočárek asi před měsícem a šel 14 dní od odeslání,ještě ho doručili na úplně jinou poštu,kde jsem ho pak sháněla a zas ho poslali k nám,.Ale paní mi hned poslala číslo zásilky a nebyl problém ho dohleda,prostě pošta udělala chybu.Tedy přeji,ať to dobře dopadne,ale vesele to nezní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
10.12.11 21:36

ani nevíš, odkud je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
10.12.11 21:39

Tak podle mého tě podvedla,

na aukru je jasné zboží, k němu přiřazená přezdívka a jasné hodnocení - nelze jej zaměnit. Já si takhle klidně můžu najít hodnocení xx lidí a pokud bude příznivé poslat ti odkaz a ti lidé vůbec nemusí vědět, že jsem jimi klamala…

Takže já bych zkontaktovala přímo prodejce na aukru a vysvětlila mu, že pokud je to dotyčná ať peníze vrátí a pokud ne, tak se omlouvám, ale upozorňuji na to, že můj účet někdo používá ke klamání.
Pak teda znovu na její email s tím, že pokud nevrátí jdu na PČR a prostě jít a podat trestní oznámení - vytisknout si komunikaci, zjistit co nejvíc věcí..

Já už na Bazoši nenakupuju - byla jsem taky jednou oklamána a věc se nevyřešila - přišli jsme o 350Kč. :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
10.12.11 21:53
levmah28 píše:
Taky bych podala trestní oznámení na jednu paní,ale kvůli 175,– to asi nestojí za to.

určitě bych podala trestní oznámení i kvůli 50kč protože pokud podvedla více lidí a více lidí půjde podat trestní oznámení tak jí se to bude nasčítávat… dost hodně mi to připomíná příběh paní které sem naletěla já… přestně tímhle způsobem před měsícem.. paní reaguje vždy jen na poptávky, většinou dětské věci, kočárky, korbičky, oblečení, hračky…vystupuje pod spousty jmény a emailovými adresy.. taky jsem naletěla.. jak říkám stojí za to jít a nahlásit to nejste třeba jediná, možná je to dokonce ta stejná paní, už je tam tolik okradených maminek že to přesahuje sto tisíc… zkusím najít na ní odkaz mmnt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
10.12.11 21:55
tatumi píše:
Měla tam kočárek vůbec vystavený anebo šlo o domluvu jen mezi vámi?

u té paní co jsem naletěla já, to dělá tak že stáhne tu věc na kterou se poptáváte někde jinde, nějakou fotku co nabízí nikdo jinej a to vám pošle že to vám nabízí, pošlete jí prachy a nic nedorazí.. ještě vás týden bude informovat a hrát si na kamarádku jak na poště byla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
10.12.11 21:55

A kde se to hlásí?normálně na policii?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat