Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím o info zkušené nákupčí na Lindex.com. Opravdu je možné nakupovat na webu jen kreditkou? Můj paranoidní IT manžel mi to zakázal a mně se tam pár kousků TAAK líbí :-/ Není tam někde schovaná možnost platit převodem? Celé jsem to prošla a nenašla jsem, ale třeba byl někdo šikovnější …
díky !
A.
Jen kreditkou?
Určitě myslíš platební kartou jako takovou, ne jen kreditkou - kartou k úvěru, ale i debetkou - kartou k účtu. Zjisti si u své banky, zda ti mohou udělat zvlášť limit pro net platby a pokud ano, nech si ho upravit dle vlastních potřeb. Jiné banky zas umožňují kartu před net transakcí odemknout pro tenhle typ transakcí a po provedení autorizace obchodníkem na správnou částku hned kartu pro tenhle typ plateb uzamknout, co vim, tak po telefonu a zdarma. Samozřejmě to nemá vliv na běžné používání karty (bankomat, placení u obchodníků). A hlavně nikam nezadávej PIN, kdyby tě to náhodou vyzvalo. Tím by se mohl paranoidní IT partner uklidnit ![]()
Ahoj, já na lindex.com nakupuji docela často a kartou platím v pohodě,žádnou špatnou zkušenost nemám s tímto obchodem nemám. Poprvé jsem se bála, ale vše proběhlo v pořádku, zboží přijde přesně za týden, co jsi zaplatila.
Nevím co dělám špatně, ale nelze mi odeslat platba