Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojte
Dnes jsem byla na VZP s účtenkou od vitamínů a imunopreparátů.
Víte, že na každého pojištence, který letos nic nečerpal VZP proplatí až 400Kč za tyhle položky?
Stačí se zaregistrovat v klubu zdraví- platí pro dospělé, a vyplnit žádosti o příspěvky.
Takže nás je 5 a proplatí nám 2000 Kč
Jen dodám, pokud to chcete, konejte rychle, říkala paní na přepážce, že od 15.12 už nebudou prostředky nejspíše
Katka
V klubu pevnéhl zdraví¨můžeš být až od 18-ti let, ne? O tom se paní nezmínila? A je třeba mít splněny preventivní prohlídky(gyn., obvodák,zubař)?
Já se od VZP odhlásila a u nové jsem dostala příspěvek 1000 na sebe, 1000 na syna, má vitamíny na rok
a přispívaj daleko víc, jak vzp.. a je upa jedno, jestli jsme čerpali nebo nee.. každý rok je částka stejná..
marti- cizí poj. si pojištěnce MŮŽE vybírat. Takže nejvíce lidí, kteří tu péči potřebují(např.staří) jsou u VZP. Nebo se příjde pán přeregistrovat k vzp a paní na přepážce řekne, že rbp mu operaci plic nemůže ¨zaplatit, že mu řekli, že se má přeregistrovat k VZP. Samozřejmě je to hloupost, ale i to se stává.
V podstatě jsou všechny ZP stejné, záleží co od ní potřebuješ. Jestli příspěvky, nebo nějaké zdrav. pomůcky v řádech desítek tisíc…
Kac píše:
V klubu pevnéhl zdraví¨můžeš být až od 18-ti let, ne? O tom se paní nezmínila? A je třeba mít splněny preventivní prohlídky(gyn., obvodák,zubař)?
Ano, já jsem se registrovala- ale deti tam byt nemusi a příspevek cerpaji taky
Ja se nebudu dohadovat, kdo mi co da a kvuli tomu prechazet k pojistovne podle prispevku.
U VZP mam jistotu, ze mne osetri VSUDE!!!! A o prispevky mi nejde- jen ted pred vanocenmi je tohle dobra akce
Staci nakoupit vitaminy- mit paragon- radeji vice cca o polozkach za 400 ne jednom
Na VZP ti daji formular na prihlaseni do klubu zdravi a zadosti o vyplaceni prispevku- podle toho, kolik Vas je u VZP.
Deti se do klubu registrovat nemusi
Pak po vyplneni to tam das- dolozis ty uctenky a prispevek bud vyplati hotove, nebo poslou na ucet
TAk chci jen nahlásit, že peníze mám na účte.
Sice jsem měla jen 1 účtenku na cca 1600 Kč, bylo mi připsáno na účet 4× 394 Kč- celá částka, co jsem utratila za vitamíny.
Mám radost z pracovnice na VZP, která si poradila i s jednou účtenkou
![]()
Dobrý den, přispívá i letos VZP dárcům krve na vitamíny a minerální preparáty? Nemohu to na jejich stránkách nikde najít. :/