Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, prosím už jsme z toho docela zoufálá. Mám doma 1,5 roku starého syna. Vůbec mě neposlouchá. Když mu něco řeknu, zavrtí na mě hlavou a začne utíkat pryč. Když ho vezmu a že to jdeme udělat začne se šíleně vztekat. Dělá to u jídla, u oblékání, u spaní, u dávání do kočárku…snad u všeho…zkoušela jsem to s ním po dobrém i po zlém (dostal na zadek) a bez odezvy. Paradoxní na tom je, že manžela poslechne na slovo. Ať chce po něm co chce, stačí mu to pomalu říct a malej to bez problému udělá. Myslím, že jsem stejně důsledná jako on…Prosím poraďte jak na něj…jsem z toho smutná i vyčerpaná zároveň…přijdu si jako špatná matka ![]()
Předpokládám, že jsi na rodičaku a s malým trávíš víc času než manžel… a špatná matka nejsi, páč v týhke situaci je na tom většina podobně, pokud to manžel nepodporuje, tak malej z toho vyroste…
@marki05 klid, je to naprosto normální, náš tátu poslechne na slovo, ze mne má dobrý den
![]()
@marki05 Ahoj, mám 20 měsíčního syna a jsi na tom o poznání lépe, protoze náš syn neposlouchá absolutně nikoho a dela si co chce ![]()
U¨nás je to naopak, dcera poslouchá mě, tatínka příliš né, časem se to trochu zlepšilo.
U nás je to naopak. já si doma pořádek zjednám, ale táta je spíš parťák a ten respekt u syna moc nemá..
U nás to samé, po dobrém mě neposlechne, ani po zlém, i když dostane, jemu je 27 měsícu a je to pořád stejné, tátu na slovo, stačí aby na něj zvýšil hlas a už natahuje, mně se posmívá když na něj zařvu, když přijde domu tatínek je hodnej, ale mě tak strašně zlobí ![]()
A co na to jit pres tatinka? Tatinek rekne ze se ma maminka poslouchat…treba by to od nej vzal a castecne by se to zlepsilo ![]()
@marki05 Máme to také tak.. A dcerka to vytáhla ještě o level výš, protože už od jednoho roku mi říká „teta“, přestože umí říkat máma a ví že jsem to já..
Řekla mi „máma“ asi jen třikrát když mě opravdu potřebovala.. ![]()
@8-D to je hrozný, vid? malej taky mámu nezná, každýmu říká táta, jen když párktát brečel tak říkal máma, kouká na moje fotky a říká táta, bere muj svetr, říká táta, připadám si hrozně ![]()
Je to fakt šílený…mě je z toho hrozný smutno, teď už ho skoro dvě hodiny uspávám a stále nic…manžel mu řeknu, pšt jde se spinkat a on lehne a usne…já s ním můžu dělat všechno a on stejně neposlechne
@střepina přesně to samý…když jsem doma já je to samý brečení a vztekání, nic ho nebaví, u ničeho nevydrží. Když je s ním sám doma manžel, říká jak je strašně hodnej, že si třeba vydrží 2 hodiny sám hrát a je všechno bez problémů…to já vůbec neznám ![]()
U nas je to naopak, me dcera posloucha, manzela ne.
A to jsem mnohem prisnejsi nez on.
A opravdu si myslim, ze dela spoustu veci spatne. Nema absolutne zadny respekt.