Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To nemám, ale předpokládám, že vás maximálně pozvou na nějaký pohovor a možná se podívají i do bytu. Tím to asi zhasne.
@Anonymní píše:
Mate prosim někdo zkušenost se socialkou na popud školy za chování dítěte ve škole???Děkuji
asi záleží na tom jaké konkrétní chování máš na mysli ![]()
@jdukolem No,kdyby to byla krádež, prodej drog a jiné podobné přečiny, tak volají nejspíš policajty, ne sociálku ![]()
U nás ve škole se sociálka kontaktuje tehdy, když rodina nějak nespolupracuje. Např. dítě má 25 neomluvených hodin a podobně.
Predpokladala bych, ze chovani ditete budou jako prvni resit s rodici a pokud nenajdou reseni, potom s upozornenim /nebo take ne/ s dalsi instituci.
K dceri do tridy pristoupil novy zak a je to darecek, mluvi vic vulgarne nez slusne, provokuje ostatni, v hodine si ho jiz ucitelka usadila, ale prestavky jsou horor. Mluvila s nami o tom na tr. schuzkach, kam jeho rodice nejak neprisli. Nechodi ani na dohodnute schuzky s tridni. Prizvala psychologa a resi to v kruhu skola-rodice-odbornik na chovani.
@jdukolem píše:
asi záleží na tom jaké konkrétní chování máš na mysli
Ano jaké chování mas na mysli???
Pokud jde o neomluvenoou docházku, do desíti hodin je to prostý pohovor. Nad deset komise ve škole (tj i s učiteli a ředitelem školy). Jestli jde o šikanu, tak tam jde o rozsah. No a taky jde o to, jak jste doposud spolupracovali, protože dítě se obvykle nestane problémové ze dne na den.
Ahojky, také mi zajíma zda se to děje holka jezdí víkend k otci a má v notýsku dva zapomenutý ukol
,je v 2.třidě.
@Anonymní píše:
Ahojky, také mi zajíma zda se to děje holka jezdí víkend k otci a má v notýsku dva zapomenutý ukol,je v 2.třidě.
Ne, kvůli dvěma zapomenutým úkolům nikdo sociálku volat nebude. Jestli k tomu dítě má neomluvené hodiny, nemá žádné pomůcky do školy (ve smyslu tužky a sešity, ne že zapomene přinést jablko na výtvarku), chodí špinavé a otrhané, nemá zaplacené obědy nebo má třeba na těle modřiny, tak pak učitel, který není lhostejný, sociálce nejspíš echo dá.
@jdukolem píše:
Mluveni pri hodine
@jdukolem píše:
Mluveni pri hodine
Mluvi při hodině…od první třidy bojuje s učitelkou…ted ji ma i ve druhe…učitelka ma 29 deti nic nestihaji rve na vsechny vim od jinych deti i maminek…reditelka ji neustale brani…syn dostal 3 poznamky a hned na to tridni dutku…ma same usmevacky a najednou tohle a ahned socka na nas…psycholozka skolni sama rekla, ze si nesedl a ucitelkou a musi se naucit nemluvit pri hodine…je ukecanej…jinak je ucenlivy nosi jednicky…vzdycky js si myslela, ze socialku-kuratory volaji na vetsi grazliky ![]()
@cmudlik píše:
Mluveni pri hodine
to mi přijde jako nesmysl na to by sociálka asi nejela.. ![]()
@kotyk se skolou spolupracuji pokud neco je jdu tam na tridni schuzky chodim nevynechala jsem ani jednoi…
Mate prosim někdo zkušenost se socialkou na popud školy za chování dítěte ve škole???Děkuji