Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Evulina píše: … na straně druhé drill některých klasických škol, kde se znalosti biflují nezábavnou formou, dávají se poznámky za každý prd a živé dítě = divné dítě určitě s nějakou poruchou?
Přesně tohle máme my, ani ten blbý koberec ve třídě nemají a od první třídy sedí 4-5 hodin v lavicích bez pohybu. Nějaké vyrušování ala Oliva se netoleruje a od října, listopadu se dávaly poznámky a špatné známky typu 3, 4. Na otevřených hodinách byla taková nuda, že jsem jen stěží potlačoval zívání a když jsem paní učitelce řekl, že děti vyrušují možná kvůli tomu, že se třeba nudí (já jsem se neskutečně nudil), tak se málem urazila.
@hanka.br. píše:
Já vím - ty jsi byl takový miláček a oni ti křivdili, viď?
Ne, já jsem byl nejlepší a nejhorší současně - nejlepší v učení a prospěchu a nejhorší raubíř. Za mých časů se používaly i fyzické tresty, třeba facky (i stereo) nebo rákoska ala Obecná škola, což nám nějak vůbec nevadilo, ovšem nespravedlivost a „podrazy“ ze strany některých učitelů si pamatuji doteď. ![]()
@růžový achát
vtipalku. Je mozne ze jsem stihlejsi a krasnejsi nez ty. A navic mam i to samomounovo h.vno ![]()
@růžový achát píše:
Tak to je jasná věc, to bys musela bejt sakra Verešová
No
jsem ![]()
@jege píše:
A kdepak se pak ty podklady naučí žít a pracovat v kolektivu podobných jedinců? Jak to, že někde to jde a jinde ne?
No to já nevím
.
Pro svoje děti jsi vybíral školu Ty. Tak moc nerozumím tomu, proč na to teď nadáváš.
Já jsem měla volbu dvou možností, naší obecnou malotřídku dvoutřídku nebo excelentní jazykovku s tím, že ale děti budou od 1. třídy dojíždět (dojížděly by tedy od 6. třídy stejně někam). Vybrala jsem excelentní náročnou školu a nestěžuju si. Děti mají ostrý režim (nesmí ve škole vůbec používat mobily), kladou se na ně dost velké požadavky, sedí teda na zadku v lavicích, ale zatím jim to nijak neublížilo. Teď v sedmé třídě měli oba vyznamenání na opravdu těžké škole.
Pokud nejsi spokojený se školou, tak nechápu, proč už jsi jí dávno nezměnil. Já bych děti na nějakou jen tak školu prostě nedala. Ale holt je to něco za něco. Děti dojíždí od 1. třídy a jsou od páté třídy samostatnější, než leckteré děti v osmé třídě, které rodiče vozí autem až před vchod školy. ![]()
Jo a děti jsou taky spokojené. Uvědomují si, jakou školu mají a jaké mají možnosti. Ono i výběr z několika hodně desítek kroužků je bonus navíc. Zas je to velká škola a mnoha žáky..... já jsem volila a volila jsem správně. Proto teď nenadávám. ![]()
@Černá vdova Já jsem vybíral mezi 4 školami a vybral jsem tu nejlepší, bohužel se ukázalo, že to není úplně pravda. Stačí, aby se změnil ředitel a najednou i nejlepší škola jde do … Ostatní jsou ještě horší, takže výběr je mezi špatnou a ještě horší. 1. stupeň navíc není ani tak o škole, jak o konkrétní učitelce, takže škola může být sebelepší, ale když člověk nemá štěstí na dobrou učitelku, tak mu to není nic platné a naopak.
Já ale nechápu, proč bych za své peníze, které platím na daních, měl trpět takový šlendrián a musel takto složitě vybírat školu a doufat, že natrefím na tu správnou učitelku namísto toho, aby podobné exesy, jak tu popsal, byly spíše výjimkou než normou.
@jege píše:
@Černá vdova Já jsem vybíral mezi 4 školami a vybral jsem tu nejlepší, bohužel se ukázalo, že to není úplně pravda. Stačí, aby se změnil ředitel a najednou i nejlepší škola jde do … Ostatní jsou ještě horší, takže výběr je mezi špatnou a ještě horší. 1. stupeň navíc není ani tak o škole, jak o konkrétní učitelce, takže škola může být sebelepší, ale když člověk nemá štěstí na dobrou učitelku, tak mu to není nic platné a naopak.Já ale nechápu, proč bych za své peníze, které platím na daních, měl trpět takový šlendrián a musel takto složitě vybírat školu a doufat, že natrefím na tu správnou učitelku namísto toho, aby podobné exesy, jak tu popsal, byly spíše výjimkou než normou.
Taky jsme meli dobrou zakladku
stacila zmena vedeni a obmena v ucitelskym sboru… ![]()
@jege Tak to pak jo.
Předpokládám, že přechod na jinou školu někam dál by nebyl možný..... ![]()
@Černá vdova Ale byl, v Praze je škol habakuk, ale jednak to může být z bláta do louže, jednak nechci každého 1/2 roku měnit školu a zjišťovat, jestli to někde nevedou líp, jednak dojíždět někam dál by byl opruz, ale ty 4 máme +- ve stejné vzdálenosti, jednak jak jsem psal, záleží spíše na konkrétní učitelce než na škole a příští rok může být jiná a nakonec i dítě si již celkem zvyklo a my jsme +- našli vhodný přístup k učitelce. Sice to není úplně ideální a některé věci se mi celkem příčí, namísto lichotek a dárečků bych raději udělal čurbes, ale co by člověk neudělal pro vlastní dítě když vidí, že to pomáhá. ![]()