Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Nevolala ji učitelka, ale ŠKOLA
Však jo, to jsem si i myslela, že to není rozhodnutí jen jedné osoby, ale školy.
Sama přece musíš cítít, že sociálka se nevolá k dětem tvého popisu.. . ![]()
@Anonymní píše:
Ale to jsem neřekla. Je živější, ale co s tím socialka?
to by mne prave taky zajimalo. Od kdy resi socialka zive deti? Kdyy tomu tak bylo, tak by yla socialka u nas nonstop.
V tomto bude neco jineho.
nejspíš ti tou socialkou dávají najevo, že asi výchovu nezvládáš a mladej se prostě neumí chovat. Tělesné tresty nejsou možné, poznámky k nápravě nevedou, tak co mají dělat? Nejspíš tam hodně otravuje a narušuje výuku ostatních. Jak se mají ostatní děcka soustředit?? Do poradny vás neposílali?
Jsem teď četla na netu, proč škola volá sociálku a které školy ji volají skoro kvůli každé blbiny a naše je tam zmiňovaná hodně. Takže všem díky a dobrou ![]()
@Anonymní píše:
@jahuhudkaŽe mám živější dítě znamená, že se o něj nestarám a roste jako dříví v lese?
Syn je zdravý, čistý, vždy najezený a slušně oblečený. Věnuji se mu dostatečně, nebývá doma sám, do školy ho vodím, chodí mezi ostatní děti, dávám pozor na to, co jí.
Je živější, potřebuje zaměstnat. Samozřejmě s ním mluvím a vysvětluju mu, jak to ve škole chodí, že musí ctít autoritu a dělat co se má, aby byl chytrý a naučil se. Problém je v tom, že on už vše umí. Tak je to trošku náročnější. ADHD nemá. Je to náročnější, když nastoupil do školy
Je slušně vychovaný, umí pomoct, pozdravit, poděkovat. Hodně se zajímá o dění kolem sebe, je zvídavý a podle toho i chytrý. V jeho okolí jsou slušní lidé, nikdo ani nekouříani nepije. Televizi má dovoleno pouze jednu pohádku. Čteme si. Úkoly má vždy udělané. Má svůj vlastní pokoj, ve kterém si uklízí. Nemá mobil ani tablet. O víkendu má dovoleno si zahrát hru na mém mobilu 10 minut. Sám neotvirá dveře ani okna, nesahá na plotnu. Má rád sladké, ale protože bílý rafinovaný cukr mu dodává zbytečnou prázdnou energii, mlsat má dovoleno pouze málo. Je samostatný. Má šneky, o které se sám stará
. Doma mi pomáhá.
Není zanedbanýnení přece první ani poslední, co má trošku problém se zžil s pravidly. Má samé jedničky.
Z mého pohledu bych tak nesoudila zakladatelku. Spíš bych podle popisu řekla, že evidentně má dítě, kterému zrovna tahle škola nesvědčí. Potřeboval by nějaký „lidštější“ přístup, než ještě víc dozraje..
Naše dcera chodí do malotřídky vesnické, do druhé třídy,15 dětí ve třídě, učitelé vč. ředitelky moc fajn, nikdo tam neprudí nějakou poznámkou, když holt dítě zapomene tužku, jen dcera přijde domů a řekne, že si zapomněla tužku a hned si jde dát novou do penálu. Děti se učí chvíli v lavici, chvíli i na koberci na zemi, kdo je napřed, dostane složitější úlohy, jsou tam dva ve třídě, kteří dělají už matiku pro třeťáky. Ale holt je to o dost víc práce pro učitele..ale oni tam ti učitelé to prostě dělají srdcem, to je cítit v celé škole. Rodina je hodně zapojená do školních akcí atd..
Myslím, že by se úplně klidně mohlo stát, že v takové škole by syn zakladatelky neměl problém.. Úplně klidně může zlobit kvůli tomu, že ho to tam frustruje nebo prostě nudí, pokud musí dělat dokola látku, kterou už dávno zvládá.. Dcera moje je taky hodně živé dítě, ale přitom se do školy těší, miluje to tam a nosí velmi dobrá hodnocení.
Příspěvek upraven 02.02.19 v 20:17
@Anonymní píše:
Jsem teď četla na netu, proč škola volá sociálku a které školy ji volají skoro kvůli každé blbiny a naše je tam zmiňovaná hodně. Takže všem díky a dobrou
No tak vidíš..změnila bych školu..
Myslím, že snad bude sociálka rozumná.
Mám prvňáka, je živější, na psa si uz taky hrál. Doma ho zvládám skvěle, ale tam je sám a ve škole má parťáky na zlobeni a publikum.
Zapomněl si už minimálně 2× úkol, nechal doma celý penál, tužku už taky neměl. Jednou dokonce neměl ani svačinu - nechal si ji na lince. Nedávno ho honila uklízečka z šatny, protože se tam se spolužákem houpali na klecích. Taky nepozorný, má často psací potřeby ve špatném stavu - ničí si je o hodinách…
Nikdo na nás sociálku nevolal. Dokonce jsem ani nebyla na koberečku, sama jsem se byla ptát, jak se mu daří.
Podle mě je to celé nějaké zvláštní. Buď jsi vynechala nějakou podstatnou informaci, jsi naprosto nekritická, nebo má škola podivné postupy a v tom případě bych změnila školu na nějakou klidně i s alternativnejsim přístupem.
@aknadar píše:
nejspíš ti tou socialkou dávají najevo, že asi výchovu nezvládáš a mladej se prostě neumí chovat. Tělesné tresty nejsou možné, poznámky k nápravě nevedou, tak co mají dělat? Nejspíš tam hodně otravuje a narušuje výuku ostatních. Jak se mají ostatní děcka soustředit?? Do poradny vás neposílali?
A nemyslíš, že prostě šestileté dítě, když je z něčeho frustrované anebo se nebetyčně nudí, může (některé) takhle vyvádět právě kvůli tomu? Napadlo tu někoho, že kdyby ten kluk se mohl učit tak, aby ho to i zajímalo a trochu bavilo, že by třeba v té škole tak nezlobil? Zakladatelka popisuje, že doma s ním není problém. Což ve mě opravdu evokuje názor, že má psychický problém v té škole.
@Anonymní píše:
Jsem teď četla na netu, proč škola volá sociálku a které školy ji volají skoro kvůli každé blbiny a naše je tam zmiňovaná hodně. Takže všem díky a dobrou
dala jsem to do gůglu a vyjely mi články, že škola volá sociálku kvůli záškoláctví… tak nevím…
![]()
@Anonymní píše:
Mám prvňáka, je živější, na psa si uz taky hrál. Doma ho zvládám skvěle, ale tam je sám a ve škole má parťáky na zlobeni a publikum.
Zapomněl si už minimálně 2× úkol, nechal doma celý penál, tužku už taky neměl. Jednou dokonce neměl ani svačinu - nechal si ji na lince. Nedávno ho honila uklízečka z šatny, protože se tam se spolužákem houpali na klecích. Taky nepozorný, má často psací potřeby ve špatném stavu - ničí si je o hodinách…
Nikdo na nás sociálku nevolal. Dokonce jsem ani nebyla na koberečku, sama jsem se byla ptát, jak se mu daří.
Podle mě je to celé nějaké zvláštní. Buď jsi vynechala nějakou podstatnou informaci, jsi naprosto nekritická, nebo má škola podivné postupy a v tom případě bych změnila školu na nějakou klidně i s alternativnejsim přístupem.
Ano už jsem přišla na to, že z naší školy na sociálku chodí rodiče pořád kvůli každé hovadiny. Ze změníme školu uvažuju už dlouho, syn nechce… Kvůli kamarádům, ale po tomhle už jsem si jistá a školu měním. Můj syn taky umí udělat lumpárnu, nebo zkouší, co mu projde. Ale nemyslím že je zralý na sociálku. Nebyla jsem jiná. A jak tady čtu, nejen já mám doma lumpa. Necítím se být špatnou matkou
![]()
@Evulina A napadlo te, ze to co tvrdi zakladatelka, jak se doma uzasne chova, taky nemusi byt tak uplne pravda.
@Regina Hero píše:
dala jsem to do gůglu a vyjely mi články, že škola volá sociálku kvůli záškoláctví… tak nevím…![]()
No můj prvňák rozhodně záškolák není ![]()
@Evulina Tady je veškerá diskuze jenom na vodě. Nevíme nic, protože nám zakladatelka 100% neříká pravdu. Změnit školu by mohla, jestliže chlapec bude mít učitelku, která si maminku i chlapce dokáže srovnat, uleví se minimálně té stávající mladé učitelce a celé třídě.
@Anonymní píše:
Nevolala ji učitelka, ale ŠKOLA
Tak si dojdi promluvit s ředitelkou!
Promluvte si..že kdyžtak navštívíte PPP, že jsi pro..ale proč hned volat sociálku? ![]()
@Anonymní píše:
No můj prvňák rozhodně záškolák není
já jsem psala, co mi vyjelo, když jsem to dala vyhledat… nic víc… asi máš lepší vyhledávač… takže můžeš zůstat v klidu, teď už jen najít jinou školu, kde ho budou chtít přijmout a doufat, že dostane lepší paní učitelku, která i ty zapomenuté tužky bude půjčovat ochotně a v pohodě…