Sociálka na popud školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3023
2.2.19 18:22

Nekolikrat se to resilo s vychovnou poradkyni a vy jste proto udelali co? Kluka jste vychovali? K psychologovi jste sli? Mohli jste za to pololeti udelat lazdy den neco… se nediv. Me taky nebavilo vychovavat a resit furt cizi dite, od toho ta ucitelka neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
2.2.19 18:25

Jaké máte sankce, když dojde další stížnost na syna? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
2.2.19 18:27
@ka2ka píše:
tak mu dej penály dva a nebo tři když víš že je zmatkář a nedává si na věci pozor
jinak paní učitelka ho hlídá i v družině? nevím ale nějak se mi nezdá že by jim v družině vadilo že si hraje na psa :think:

u nás vadilo, protože si očuchávali zadky :mrgreen:
jinak taky mám „sígra“, poznámky nosí jak na běžícím páse, vykřikuje, reaguje zvláštně a neadekvátně i na pochvalu.. když mu ráno dám pět tužek do školy, nepřinese zpátky ani jednu a navíc ztratí i gumu.. zatím mi paní učitelka jen navrhla, že pokud chci, můžu zkusit PPP, o sociálce naštěstí nepadlo ani slovo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
2.2.19 18:30
@Tamtama
@Tamtama píše:
u nás vadilo, protože si očuchávali zadky :mrgreen:
jinak taky mám „sígra“, poznámky nosí jak na běžícím páse, vykřikuje, reaguje zvláštně a neadekvátně i na pochvalu.. když mu ráno dám pět tužek do školy, nepřinese zpátky ani jednu a navíc ztratí i gumu.. zatím mi paní učitelka jen navrhla, že pokud chci, můžu zkusit PPP, o sociálce naštěstí nepadlo ani slovo..

promin jsi mě odrovnala tím že si očuchávali zadky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
2.2.19 18:38
@Kazimíra Olejovka píše:
doporučovala bych návštěvu dětského psychologa, nejprve si promluví s rodiči a usoudí, zda je nutná mávštěva dítěte, poradí jak s dítětem pracovat

ale tohle bych udělala hned, ne po půl roce, kdy na mě pošlou sociálku

může mít problém se začlenit, ale když mu to trvá půl roku, asi by chtělo mu trochu pomoci, nemyslíš? co jsi zatím pro to udělala?

tohle není klasický postup. Musí tam být ještě něco víc - pokud má dítě problém s učivem/chováním, dostanou rodiči dopororučení na vyšetření v PPP. Nevolá se sociálka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
2.2.19 18:38
@ka2ka píše:
@Tamtamapromin jsi mě odrovnala tím že si očuchávali zadky :mrgreen:

Se směješ, ale dovedeš si představit, jak jsem se před družinářkou snažila udržet vážnou tvář? :mrgreen: A nebo jak jsem si připadala jako zvrhlík a pedofil, rudá až na zadku, když jsem byla na koberečku, protože si se spolužákem dávali pusu na pusu, a když jim to zakázali, tak na pinďoury? :oops: Ne, z domu tohle fakt nemá. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
2.2.19 18:40

@Tamtama ale sociálku nevolali ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
2.2.19 18:53
@ka2ka píše:
@Tamtama ale sociálku nevolali ne?

ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.19 18:56
@Moise píše:
tohle není klasický postup. Musí tam být ještě něco víc - pokud má dítě problém s učivem/chováním, dostanou rodiči dopororučení na vyšetření v PPP. Nevolá se sociálka :nevim:

Nedostala jsem doporučení na PPP

• Citovat
  • Upravit
56326
2.2.19 19:07
@Anonymní píše:
Nedostala jsem doporučení na PPP

pak má zřejmě podezření, že je nějaký problém v rodině nebo prostě nespolupracuješ. :nevim:
Jak si to představuješ jinak než najít s učitelkou společnou řeč? Tak za ní, popř. ředitelkou jdi, vyslechni si, co mají na srdci a navrhněte společně nějaké řešení.

Ty musíš pochopit, že syn si nemůže dovolit vyrušovat, dělat si co se mu zlíbí. Není ve škole první měsíc, ale už je tam půl roku. Paní učitelka není bůh, aby zvládla tři problémové děti, které se jedno vzteká, druhé si běhá po třídě jak chce 8o a třetí je podle tvých slov jen maličko živější, ale asi si taky dělá co chce :nevim: Když si vezmeš běžný kolektiv, tak do toho tam bude mít 1-2 nadané děti, které jsou napřed plus třeba 1-2 děti s nějakou poruchou učení plus x „normálních“ dětí, kterým občas něco nejde a potřebují pomoc. Jak to má asi tak udělat? Se nediv, že to chce řešit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.2.19 19:11

@Moise Pokud volá sociálku, nebude problém v tom, že je dítě živější, i kdyby to znamenalo, že je třeba drzé nebo nezvladatelné. Sociálka se volá, pokud je podezření na zanedbání péče nebo týrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.19 19:19

Být Tebou, dám chlapečka do jiné školy. Je to celé divné. Nepracuje v hodinách a přesto nosí jedničky? :think: Kdyby šlo i o špatný prospěch, doporučila bych Ti odklad, takhle by to ale byla škoda. Není možné, že před synkem mluvíš o učitelce s despektem a on to pak ve škole opakuje? Přijde mi, že se Ti chce nějak mstít… Je to prvňáček, proboha. Někomu trvá třeba i celou první třídu, než si na daný režim zvykne. Jsem učitelka, sice ne na ZŠ, ale s kolegyněmi jsme se o tom bavily víckrát. A pokud je vše, jak píšeš, nemusíš se návštěvy sociálky ani v nejmenším obávat. ;)

• Citovat
  • Upravit
56326
2.2.19 19:21
@hanka.br. píše:
@Moise Pokud volá sociálku, nebude problém v tom, že je dítě živější, i kdyby to znamenalo, že je třeba drzé nebo nezvladatelné. Sociálka se volá, pokud je podezření na zanedbání péče nebo týrání.

však jo, psala jsem, že v tom musí být něco víc.

A musí tohle paní učitelka konzultovat s ředitelem školy? Nebo může zavolat sama bez konzultace s někým dalším?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.19 19:31

@Moise

Ale já přece vím, jak se ve škole má chovat, jemu to taky vysvětlují. Ale nemůžu mu do pouzdra dát seznam věcí, které se nesmí dělat. Taky mě nenapadlo, že bude vadit že si dítě hraje na psa. Lezl po čtyřech a štěkal. V družině. Podle vychovatelky a učitelky na společném jednání je to nevhodné pro kluka ve škole . Onehda byl smutný, nemluvil. Ale ve škole pracoval a dostal dvě jedničky. Ale o přestávkách seděl a mlčel. To bylo taky špatně. Ale dělá i lumpárny, neříkám že ne. Ale vždy je za to adekvátně potrestaný a je mu domluveno, aby věc napravil. Omluvil se, uklidil, řekl si o práci navíc atd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.19 19:31
@Moise píše:
však jo, psala jsem, že v tom musí být něco víc.A musí tohle paní učitelka konzultovat s ředitelem školy? Nebo může zavolat sama bez konzultace s někým dalším?

Nevolala ji učitelka, ale ŠKOLA

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí