Dvouletý syn ma ze mĕ dobrý den

Anonymní
20.12.15 00:52

Dvouletý syn ma ze mĕ dobrý den

Mam dvouleteho synka, ktery me skoro vubec neposloucha. Nechce jit pres silnici za ruku, nechce zastavit, kdyz jede kolo…Zavolam na nej at stoji a on bezi dal. Reknu mu, ze neco nesmi a on jen zakyva hlavou a stejne udela opak. :roll: Nevim, jak ho motivovat k tomu aby poslouchal.Co delam spatne? Posloucha jen sveho otce a nez me, radsi poslechne kamaradku.Ze me si nic nedela. Kvuli vsemu se vzteka. Dekuji za jakekoliv rady.Chci aby byl syn poslusny a vychovany. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
20.12.15 01:29
@Anonymní píše:
Mam dvouleteho synka, ktery me skoro vubec neposloucha. Nechce jit pres silnici za ruku, nechce zastavit, kdyz jede kolo…Zavolam na nej at stoji a on bezi dal. Reknu mu, ze neco nesmi a on jen zakyva hlavou a stejne udela opak. :roll: Nevim, jak ho motivovat k tomu aby poslouchal.Co delam spatne? Posloucha jen sveho otce a nez me, radsi poslechne kamaradku.Ze me si nic nedela. Kvuli vsemu se vzteka. Dekuji za jakekoliv rady.Chci aby byl syn poslusny a vychovany. :srdce:

Bude, neboj. Taky mám dvouleťáka a někdy je to peklo :mrgreen: Ale taky už mám pětiletou a vím, že i tohle období přejde a nahradí ho zase jiné.
Chce to pevně vymezit hranice a na nich si trvat ;) Pro začátek ale jen důležité věci, zase není dobře děcko jen buzerovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.15 01:36

@atominnka Nevim proc me neposloucha. Kamaradka mu rekne, tak dej ruku me a ji ji da. Me odsekne ne a jeste se smeje. :cert: Snazim se ho vozit v kocaru, protoze, leze jiham nez ootrebuju.Je neposlusny a ja uz nemuzu.

• Citovat
  • Upravit
2526
20.12.15 01:50

Pro některé matky bych viděla výchosko snad jedině takové, aby se jim už rodily už děti s vysokoškolským titulem…To je fakt děsně divné, že dvouleťák téměř neposlouchá, když se v tomhle věku teprve všechno učí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
20.12.15 02:32

Co takhle období vzdoru? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4288
20.12.15 04:15

Mam to stejne. Muj dvouletak ani nechce sednout na nocnik, protoze jo to nebavi. Taky neposloucha a dela zasadne opak tojo co po nem chci. Taky jsem na nervy :roll: ale vim ze se to zlepsi, jako to bylo u dcery. Proste ma obdobi vzdoru, zkousi az kam muze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
20.12.15 06:32
@klafina123 píše:
Pro některé matky bych viděla výchosko snad jedině takové,aby se jim už rodily už děti s vysokoškolským titulem…To je fakt děsně divné, že dvouleťák téměř neposlouchá, když se v tomhle věku teprve všechno učí :zed:

Ani to není zárukou, že dítě bude vychované, bude vědět co jo a co ne ;) Zakladatelko, v tomto věku to není nic neobvyklého, malej má svou hlavu, možná i jisté období vzdoru. Nastavila bych základní pravidla, třeba to za ruku přes silnici a na těch trvala, až pak bych přikládala další, ne tak důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
20.12.15 06:43

Neznám konkrétně vaši situaci, tak to ber jenom jako takovou úvahu. Připadá mi, že spousta rodičů po dětech chce strašně moc věcí, máme představu, že budou vždycky dělat přesně to, co budeme chtít. Nesahej na to, polož to zpátky, takhle to nedělej, co to děláš, udělej to jinak, pojď sem, běž támhle, nikam nechoď atd. atd. Samozřejmě, řada požadavků je naprosto oprávněná a je v pořádku vést děti k určitému chování. Ale mám pocit, že jednak některé ty požadavky je možné vynechat, aniž by se něco stalo, jednak je možné některé z nich formulovat jinak. @klafina123 má podle mě velkou pravdu v tom, že předpokládáme, že některé věci mají být pro děti samozřejmé, protože jsou samozřejmé pro nás - ale dítě se doopravdy spoustu věcí teprve učí. Napadá mě příklad, kdy si dcera kamarádky přinesla hračky z vany do obýváku, lahev vody a hrála si jako ve vaně :mrgreen:
Osobně bych se zkusila zamyslet nad tím, jestli syna moc „nebuzeruju“. Jak má dvouleté dítě rozlišit, že vběhnout do silnice je mnohem horší než nadrobit pod sebe při snídani, když mu rodiče vynadají z jeho pohledu pokaždé stejně? Navíc logicky není možné, aby rodič byl při přemíře požadavků pokaždé důsledný, což vede ke snižování autority (maminka, která s dítětem tráví víc času a víc toho po něm chce, má často menší autoritu než tatínek, který po dítěti něco chce spíš sporadicky).
Jsem v zásadě proti trestům (nejen fyzickým), nicméně v případě, kdy dítě dělá něco vyloženě nežádoucího (nechce jít podél silnice za ruku), bych ho k tomu, co dělat má, prostě přinutila, byť by to znamenalo, že ho musím vzít do náruče a nést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
20.12.15 07:34

No ja bych zas tak nehrotila.ono deticky dvoulete jsou pekni spratecci a musely by se leda umlatit by poslouchaly :mrgreen:. jsou veci na kterych musis trvat a jine ve kterych povolis.Napr. nepoleti pres cestu i za cenu, ze ho „sfacam“ na chodniku no a zas ho treba vypustim s kocaru at se vyracha v kaluzi. Ty si musis sama urcit, co je dulezite a co ne. Neposloucha? tak nepujde ven s kamosem, neda se mu oplatek, nepusti pohadka a at se klidne urve…On pak velice rychle pochopi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.15 07:49

@svycarka :mrgreen: Vim, ze se deti nemaj porovnavat s jinyma, ale dvoulete deti kamaradek, nejsou tak vztekle a neposlusne, jak muj syn. Proto si rikam, ze neco delam spatne.

• Citovat
  • Upravit
7376
20.12.15 07:51
@Anonymní píše:
Mam dvouleteho synka, ktery me skoro vubec neposloucha. Nechce jit pres silnici za ruku, nechce zastavit, kdyz jede kolo…Zavolam na nej at stoji a on bezi dal. Reknu mu, ze neco nesmi a on jen zakyva hlavou a stejne udela opak. :roll: Nevim, jak ho motivovat k tomu aby poslouchal.Co delam spatne? Posloucha jen sveho otce a nez me, radsi poslechne kamaradku.Ze me si nic nedela. Kvuli vsemu se vzteka. Dekuji za jakekoliv rady.Chci aby byl syn poslusny a vychovany. :srdce:

lol ja toho sveho vecra kolem pul osme odvedla spinkat a do deviti jsem ho asi 30× vedla zpet do postele se scenami… taky neposloucha, jde kamkoliv s kymkoliv, strach zadny, blbarna za blbarnou, sebedestrukcni napady… kdyz ukazu varechu, tak zdrhne a stejne stoji za rohem a smeje se… (mel by asi i nekdy tou varechou dostat…:D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.15 07:57

@blobfish Rikam mu porad par veci dokola.At si sedne, ze bude papu.At si sedne poradne, jelikoz kleci, misto sezeni.At nerve, kdyz mu nikdo nic nedela. :mrgreen: To teda rikam spis sobe.Ze ho buzeruju bych nerekla. Venku chciaby stal, kdyz jede kolo a aby mi dal ruku, kdyz jdem pres silnici, ci kdyz jede auto.Pak aby nelezl do louzi, nesbiral vajgly, nedaval spinu ze zeme do pusy.Pak aby nebehal s klackama, hrat si s nima muze. A nesmi behat za psama a sahat na ne. Reknu mu at stoji, ze za hafikama se nebeha a on se co, rozbehne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.15 07:59
@Gosi píše:
Co takhle období vzdoru? :think:

V tom pripade ho ma cca pul roku uz. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26093
20.12.15 08:00

Já si myslím, že by stačilo ukončit ten příspěvek tou větou „mám dvouleťáka“. :mrgreen: Na život a zdraví ohrožujících příkazech/zákazech bych trvala (i za cenu, že dítě ponesu třeba v náručí), zbytek bych prostě nehrotila… Bude se líp žít vám oběma… ;) Až se to uklepe, řešila bych zbytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
20.12.15 08:00
@Anonymní píše:
@svycarka :mrgreen: Vim, ze se deti nemaj porovnavat s jinyma, ale dvoulete deti kamaradek, nejsou tak vztekle a neposlusne, jak muj syn. Proto si rikam, ze neco delam spatne.

ale jsou..jen to tak kriticky nevidis jak u svojeho :mrgreen: neboj to prejde, ja mam taky vzteklouna a tvrdohlavce(to ma po me) za to ho umlatit nemuzu :mrgreen: u me teda zatim nejlip funguje pocitacka do 10. vi, ze na desatou je pres Zadek. tusim, ze co jsem s tim zacala jsme se dostali na 8 nejdal a jsou to pres tri mesice. Zacatky byli pro detatko velmi usmevne, bych mohla pocitat do milionu. Nu jednou jsem pridala na intenzite placnutia pocitalo se do 8 nejdal. Jsem teroristicka matka, ale s klidnou dusi zu vim, ze mi decko jen tak z rozmaru do cesty nevbehne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí