Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@jezzz Hrat si s klackem muze, ale kdyz s nim sermuje tak, ze kamaradovi malem vypichne oko, tak klacek zahodim, coz obnasi zachvazpt vztekani a valeni se na zemi.Do louzi muze v gumakach. Ikdyz uznavam, ze asi nerozeznava kozene boty a gumaky. Z toho zase negelam tragedii.Hold kdyz skoci do louze a ma boty promocene, tak jdem dom. Zatim je promocil jednou.To skakalv louzich.Jinakboty impregnuju o zivot, takze dobry.
Asi se budu opakovat
, avsak proc nemuze do louze v kozenych botach? My ani gumaky nevedeme, kdyz jsou kaluze, je v nich dcerka furt. Prijdeme domu, vse vyperu. Je maly, ma na blbnuti narok.
Vis, tohle je podle mne ta „buzerace“ (omlouvam se za ten vyraz, lepsi mne nenapada). Bazitujes na blbine.
S tim klackem - pokud je to nebezpecne, proc mu neukazes jak si s nim hrat bezpecne nebo nenabidnes neco jineho? Alternativu, namisto prosteho zakazu.
Protoze pokud slysi jen zakazy a zadne mavrhy, tak uz te nebere vazne. A ja se mu popravde nedivim.
Neber to prosim zle, vyzniva to urcite hure nez to myslim. To je nevyhoda psaneho projevu. V kazdem pripade uber na zakazech a pravidlech. Vyber jich jen par - treba prechazeni pres silnici a tec se drz. Zbytek muzes postupne pridavat, az na to bude zraly.
Jinak pokud odmita jit za ruku pres silnici, tak ho vezmi a prenes. Samozrejme mu vysvetli, jak je to spravne a proc jsi ho prenesla - silnice, nebezpeci, auta. Casem to pochopi
Obrn se trpelivosti a ono se to zlepsi ![]()
Pokud bys chtela konkretni rady na konkretni situace, muzes to s nami probrat v uzavrene skupine. Holky jsou tam moc fajn a myslim, ze by ti poradily
Skupinu najdes pod mym nickem, je to ta respektujici ![]()
@Anonymní píše:
Jinak maly vymysli same koniny. Vleze na konferak a chce udelat kotrmelec, jindy zase chtel na konferaku jet na motorce.
Mne dvacetimesicni z nej zkousi skakat. Podotykam, ze skakat neumi ![]()
@jezzz Ukazovala jsem mu, kde a jak ma s nim klackem saskovat. Delat to zase blbe, tak sem ho zahodila. Jinak rozumim co mi chces rict. ![]()
A co jit na vychazku spolecne s tatinkem? at taticek vidi co mate Doma a pokud bude andilek vycurany budes alespon vedet, ze rozumi tomu co jsi ho naucila. Ovsem Kolik vazis, ze je schopne te decko poskrabat a jeste ti musi pani pomoci? nebudes proste strasne unavena s toho boje se synem? resila bych s manzelem a syna usmernila radikalnejsim zpusobem.
@svycarka Vazim nadlimit.
Jen to proste uz nezvladam.Cizi lidi me lituji, kdyz vidi, co maly predvadi.Pred tatou je normalni, cvici prave jen se mnou.
@Anonymní píše:
@svycarka Vazim nadlimit.Jen to proste uz nezvladam.Cizi lidi me lituji, kdyz vidi, co maly predvadi.Pred tatou je normalni, cvici prave jen se mnou.
Jen si to tak čtu, naštěstí mám tuto etapu vývoje dětiček splněnou. ![]()
Je neděle, co tak mladého obléknout a poslat tatínka s potomkem na procházku ![]()
Kecám! ustrojí ho tatínek ![]()
@Anturie Tatinek nechodi s ditkem sam ven.Jsem rada, ze jdem obcas ve trech. Vetsinou chodim jen ja s malym a kamaradky s poslusnyma detma. Treba ma v povaze, ze bude nervak i do budoucna. ![]()
Náš je třeba zlatý, když je tu návštěva a jak odejdou tak je z něj čert - to jen k tomu, že ostatní mají hodné děti. Nikdy nevíš, jak to vypadá doma, nebo když jsou unavené a pod. Náš je zlatý, když vstane, ale jak začne být unavenější, tak taky - vztek, naschvály, neposlechne.
Jo a to, že poslouchá cizí - to náš taky, mě ignoruje a někdo jiný houkne a je klid. A víš na co jsem přišla? Že když jdu ke kamarádce, tak její holka z ní má dobrý den taky a jak houknu já, tak je v pozoru.
Prostě ty děti ztichnou podle mě jen proto, že od tebe to čekají a od jiných ne. Je to prostě jiné, tak spíše zpozorní, než že by poslouchaly jiné lidi.
Období vzdoru může v různých podobách trvat roky ![]()
Důležité je, abys jsi byla v klidu ty, pracovat hlavně na tobě. Dítě se chová normálně.
Stanovit hranice.
@Akivasha Jak se chovaj deti kamaradek vim, kdyz jsme casto spolu venku nebo u nich doma. Navic od vsech posloucham, ze to co dela muj syn, neznaji. Jinaksyn nema rad doktory, tak se chova vztekle taky. Nendcha se ani vysetrit, coz me taky trapi.
Holky, odkdy jsou pleny problem? Potrebuju ho dat za rok do skolky a bojim se, ze na nocnik chodit nebude nikdy. ![]()
@Anonymní píše:
@Akivasha Jak se chovaj deti kamaradek vim, kdyz jsme casto spolu venku nebo u nich doma. Navic od vsech posloucham, ze to co dela muj syn, neznaji. Jinaksyn nema rad doktory, tak se chova vztekle taky. Nendcha se ani vysetrit, coz me taky trapi.
hele ja mam kamosku a stejne stare decka. Jeji synacek byl zlatenko a muj predtim zacal vystrkovat ruzky..Ona rekla, pojd Papat, dej ruku, hacej a kadil skoro na povel
a ted nase smrade je sice smrade, ale uliskane zu neleze na cestu, nekouse do kocek a nehoni kravy
placam se pysne po ramenou a co? jeji zlatenko je ted takovy satan, o kterem si ja jen muzu nechat zdat. Zahadne to dite posloucha jen me..jestli to nebude tim, ze kdyz mi zkresal syna na pisku narezala jsem mu taky ![]()
@Anonymní píše:
Holky, odkdy jsou pleny problem? Potrebuju ho dat za rok do skolky a bojim se, ze na nocnik chodit nebude nikdy.
ucila jsem malocha ted v lete.cely nahy a nocnik na ocich. cura ted super, kadi porad do gati jen obcas rekne naven a v noci plina. V lednu 3 a neresim ![]()
Zakladatelko, ze tvých příspěvků úplně čiší, jak jsi z malého vynervená
Tady by bylo dobré začít - od sebe. Když se za ním po chodníku řítíš s hysterickým řevem, tak je pro něj strašná sranda skočit pod auto. Alespoň pro naší dvouletou teda rozhodně ![]()
Fyzický tresty u nás vůbec nejsou, ani jiná forma trestu prostě nefunguje. Naopak se mi osvědčilo vysvětlovat, klidně ukázat, co se stane. Dcera velmi dobře zná důsledky, a co na ní platí je, když jí svůj příkaz podám jako skvělý dobrodružství. Teď se chytneme za ručičku a půjdeme přes silnici, podívat se na autíčka.
Děti jsou jak houba, nasávají informace i emoce. Držím palce, ať se srovnáte ![]()
Jinak maly vymysli same koniny. Vleze na konferak a chce udelat kotrmelec, jindy zase chtel na konferaku jet na motorce.