Dvouletý syn ma ze mĕ dobrý den

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.12.15 10:25
@Anturie píše:
Aha, tak tady je něco hodně špatně :think: není potřeba chodit ve třech, jen tatínka
musíš zapojit víc do výchovy, nemyslíš :? Je nejvyšší čas! Zamysli se :think:No, promiň, ale jak můžeš ve dvou letech dítěte plácnout kravinu, :cert: že třeba má v povaze být nervákem do budoucna :?

Kdyz s nim pritel nechce jit sam ven, jak ho donutim?

• Citovat
  • Upravit
4992
20.12.15 10:30

Tam je pes zakopán, napiš SZ, zrovna jsem něco měla pro tebe rozepsáno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.12.15 10:33
@Anonymní píše:
@atominnka Nevim proc me neposloucha. Kamaradka mu rekne, tak dej ruku me a ji ji da. Me odsekne ne a jeste se smeje. :cert: Snazim se ho vozit v kocaru, protoze, leze jiham nez ootrebuju.Je neposlusny a ja uz nemuzu.

to mi dělaly obě děti. zrovna dneska malej - nenechal se přebalit, zdrhal, kvičel, nelehl si… přijde táta, řekne mu, že se přebalí, malej jde, lůehne si a v klidu se nechá :mrgreen: Neřeším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
20.12.15 10:47
@Anonymní píše:
Mam dvouleteho synka, ktery me skoro vubec neposloucha. Nechce jit pres silnici za ruku, nechce zastavit, kdyz jede kolo…Zavolam na nej at stoji a on bezi dal. Reknu mu, ze neco nesmi a on jen zakyva hlavou a stejne udela opak. :roll: Nevim, jak ho motivovat k tomu aby poslouchal.Co delam spatne? Posloucha jen sveho otce a nez me, radsi poslechne kamaradku.Ze me si nic nedela. Kvuli vsemu se vzteka. Dekuji za jakekoliv rady.Chci aby byl syn poslusny a vychovany. :srdce:

Ono je celkem normální, že děti poslouchají více cizí lidi, případně tatínka, který je jim vzácnější, než maminku, která je s nimi pořád a ke které si nejvíc dovolí. mám taky dvouleťáka a nejvíc mi funguje toto: 1)dávat fiktivní (nebo i opravdový) výběr. Např. dávám vybrat, které chce tričko, jestli chce jít na nočník, nebo na záchod, jestli si chce hrát, nebo si číst apod. Fiktivní výběr dávám většinou třeba u jídla. Když řeknu Chceš jíst? odpověď bude Ne, takže se ptám jinak: Chceš jíst u velkého stolu v kuchyni, nebo u svého stolečku v obýváku? (tzn. to, že bude jíst má implicitně befelem, ale může si vybrat, kde chce jíst). Nebo při přecházení cesty: Chceš se držet za pravou ruku nebo za levou (nebo kočárku)? Tohle většinou odvede pozornost od skutečnosti, že se vůbec držet nechtěl. 2)zamluvit a odvést pozornost. Např: když chce syn jít někam, ale my potřebujeme jít jinam, tak řeknu: Ty jsi chtěl jít tam? On na to plačtivě Jo. A já: Tak mi pojď popovídat, co bys tam dělal. V tamté ulici jsou obchody, tak bychom se dívali na výlohy, co se tam prodává, třeba něco dobrého k jídlu, nebo knížky. A jaké máš rád knížky? Přečteme si nějakou doma? Přitom ho beru za ruku a odvádím ho směrem, kterým chci já, on je myšlenkami už úplně někde jinde, neprotestuje a já jsem ani nemusela použít nějaké Ne, tam nepůjdeme. 3)Dát nějakou perspektivu, co se bude dělat a kdy. Třeba si syn chce kreslit před obědem. Když mu řeknu Teď si nemůžeš kreslit, teď se bude jíst. tak bude řev. Když ale řeknu Najíme se a hned potom si budeme kreslit, tak většinou ochotně jde jíst.
S těmihle metodami se nám daří žít celkem bez vztekání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
20.12.15 10:56
@Anonymní píše:
@Fiducia Vynervena jsem hrozne. Fyzicke tresty taky nevedu. Vysvetluju, vysvetluju, vysvetluju a ono nic. :mrgreen: Synacek to ma na salamu. Nechce na nicnik, vymysli s jidlem, sam neusne, musime ho uspavat.Je toho moc.
@Anonymní píše:
@J_Doe Ja sem donedavna byla klidna, ale uz to trva zhruba pul roku. Vzteka se furt. Kvuli jidlu, kvuli oblikani, svlikani, obouvani, spani, kvuli vsemu.Jsem uz unavena z toho kolotoce.Furt dokola vysvetluju, co ma a nema delat.Uz by to mohl pochopit.
@Anonymní píše:
@svycarka Me jde o to, ze s plenama mi ho nevezmou do skolky. :nevim: Jinak bych tk nehrotila.

Jen si to po sobě přečti, kde je chyba? :think:

Jsi nasr. aná na vše kolem sebe a tak i reaguješ na dítě, které to cítí a brání se způsobem sobě vlastním, jinak to neumí, než vzdorem, to je celé. :think:

Tlačíš ho někam, na co ještě nemá :pankac:

Příspěvek upraven 20.12.15 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.15 10:57

@Hoa Mai to zni velmi dobre. :potlesk: Ja nemotivuje, reknu razne, co ma udelat a on se zacne vztekat. Takze prece jen, delam neco blbe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.15 11:00

@Anturie Nereklabych, ze semnastvana na vse kolem.Jen me stve, zeto s malym neumim. Zkusim odvadet pozornost jak to dela @HoA Mai.To by mohlo zabrat.

• Citovat
  • Upravit
4992
20.12.15 11:17
@Anonymní píše:
@Anturie Nereklabych, ze semnastvana na vse kolem.Jen me stve, zeto s malym neumim. Zkusim odvadet pozornost jak to dela @HoA Mai.To by mohlo zabrat.

Jj, dobře, fandím ti. Jen teda musím apelovat na účast tatínka se vším všudy a to nekompromisně! :think:
Jednou se ti může vše hodit, vím o čem mluvím, ale to poznáš časem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.15 11:24

@Anturie Rada bych tatinka zapojila, ale jak, kdyz nema moc zajem? :nevim: Beru to tak, ze se malemu bude venovat vic az pujde maly do skolky.

• Citovat
  • Upravit
jezzz
20.12.15 11:40

@Rakosnicek1983 Moje dcera vajgly, stare hadry a pod. nesbira :) Jen, aby nedoslo k mylce :)

Do kaluzi skace, dupe v nich, dela blbiny. Nebranim ji. Ja jsem pry v detstvi delala to same a svete div se, kaluze ted obchazim :)

Venku sbira zaludy, kdyz byly kytky, tak mi je trhala a nosila. Kdyz slapne do blata nebo dokonce do nej upadne, tak se nehroutim a obleceni vyperu. Od toho pracku mame :) Predpokladam, ze v puberte uz to delat nebude, tak nevidim duvod, aby si nezablbla.

Za psy take nebeha, ucim ji, ze je to nebezpeci. Klacky take nikoho neohrozuje. Kdyz by si s nim chtela hrat, nebranim ji. Vzdyt je to o objevovani sveta kolem nas.

Suma sumarum kazda mame jiny pohled na to, co je normalni chovani a co ne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
jezzz
20.12.15 11:45

@Rakosnicek1983 Nebiji a presto mi dcera do silnice nebeha. Chodi za ruku. Asi dam neco spatne :kytka:

Omlouv se za rypnuti, tvuj prispevek o nevychove mne pobavil :andel:

• Citovat
  • Upravit
jezzz
20.12.15 11:46
@Hoa Mai píše:
Ono je celkem normální, že děti poslouchají více cizí lidi, případně tatínka, který je jim vzácnější, než maminku, která je s nimi pořád a ke které si nejvíc dovolí. mám taky dvouleťáka a nejvíc mi funguje toto: 1)dávat fiktivní (nebo i opravdový) výběr. Např. dávám vybrat, které chce tričko, jestli chce jít na nočník, nebo na záchod, jestli si chce hrát, nebo si číst apod. Fiktivní výběr dávám většinou třeba u jídla. Když řeknu Chceš jíst? odpověď bude Ne, takže se ptám jinak: Chceš jíst u velkého stolu v kuchyni, nebo u svého stolečku v obýváku? (tzn. to, že bude jíst má implicitně befelem, ale může si vybrat, kde chce jíst). Nebo při přecházení cesty: Chceš se držet za pravou ruku nebo za levou (nebo kočárku)? Tohle většinou odvede pozornost od skutečnosti, že se vůbec držet nechtěl. 2)zamluvit a odvést pozornost. Např: když chce syn jít někam, ale my potřebujeme jít jinam, tak řeknu: Ty jsi chtěl jít tam? On na to plačtivě Jo. A já: Tak mi pojď popovídat, co bys tam dělal. V tamté ulici jsou obchody, tak bychom se dívali na výlohy, co se tam prodává, třeba něco dobrého k jídlu, nebo knížky. A jaké máš rád knížky? Přečteme si nějakou doma? Přitom ho beru za ruku a odvádím ho směrem, kterým chci já, on je myšlenkami už úplně někde jinde, neprotestuje a já jsem ani nemusela použít nějaké Ne, tam nepůjdeme. 3)Dát nějakou perspektivu, co se bude dělat a kdy. Třeba si syn chce kreslit před obědem. Když mu řeknu Teď si nemůžeš kreslit, teď se bude jíst. tak bude řev. Když ale řeknu Najíme se a hned potom si budeme kreslit, tak většinou ochotně jde jíst.
S těmihle metodami se nám daří žít celkem bez vztekání.

Super pristup :potlesk:

Take to tak delam :)

• Citovat
  • Upravit
6021
20.12.15 12:00
@Rakosnicek1983 píše:
@jezzz no ja nevim, moje dite pomalu ani nema hadry na lítacku, do kaluzi a bahna ji nepoustim, nemam rada špínu a bordel, což se s deťma moc neslucuje, ale pochopila to dost rychle, parkrat jsem ji okrikla, mozna plácla a mala (20m) do kaluzi a jiného bordelu nema zájem lozit, vajgly nesbírá, protoze jsem ji kdysi řekla parkrat, ze je to ee a psy nehoní, ale kdyz je vidí, tak se zastaví a rika baf,baf.Bud ji to nechybí nebo je po me a špínu a bordel nehleda (klacky taky nesbírá) nebo se to odnaucila. Proste jsem ji to nenechala dělat, nelíbí se mi to, někdo muze namitnout, ze to patři k dětství, podle me ma na hraní doma hračky a ne blato a odpadky venku. Minule jsem s ni sla na postu, a se mnou jeste kamaradka a její podobne starý syn a nez jsme tam došli, tak moje dite bylo porad čisté, zato její vyvaleny v tom blatě z mrholeni, špinavé ruce a obličej a jeste řval, protoze nez jsme vesli, mu musela odebrat jakousi zmuchlanou hadru, co sebral u popelnice pred vchodem. Podle me neni na škodu, vymezovat mantinely i učit „normálnímu“ chování od mala-přece dospěli v bahně neskaci, nervou klacky ani neji kameny. Jenze většina to ma jinak - a ja neodsuzuju, at si to dela kazdy podle sveho nejlepšího vědomi a svědomí.

Promiň, ale pokud srovnáváš chování tvý dcery a kamarádky syna s tím, že ty jsi teda opravdu lepší ve výchově, a je to samozřejmě jenom tvoje zásluha, že tvé dítě je čistější a poslušnější, tak mi je tvý kamarádky opravdu líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
20.12.15 12:02

Holce budou 3,ale je to to samé…Já si můžu hubu umlet, ale jakmile něco řekne tatínek, tak to je svaté :mrgreen: Přijde mi to tak nějak přirozené, úděl nás matek no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
20.12.15 12:25
@Anonymní píše:
@Schara To me stve prave, ze poslechne radsi,,tetu" nez mamu. :roll: Pak si pripadam pred kamoskou neschopna.

Tak z toho si fakt nic nedelma, jelikoz to proste deti delavaji :mrgreen:

Kdyz mi vlistnul k silnici, tak nemilosrdne dostal pres zadek ponevadz domlouvani nezabiralo.
A kdyz se mi venku vztekne, no holt ho tahnu ci nesu at si lide rikaji co chteji. Jednou me potkala takhle kamaradka se svym hosickem a smala se a povida mi, jak je rada, ze v tom neni sama. Jinak taky holt patrim mezi maminky, ktere jsou prisnejsi kdyz to nejde jinak. Domlouvam jednou, dvakrat, trikrat a kdyz to nezabere zarvu a kdyz ani to ne, tak na ten zadek dostane (samozrejme ze ho placnu rukou, nic extra, ale jemu to staci) to vi, ze uz jako fakt jsem hoooodne nastvana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí