Dvouletý syn ma ze mĕ dobrý den

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.12.15 09:28

Je to o nervy, o tom zadna.

• Citovat
  • Upravit
6021
20.12.15 09:29
@Anonymní píše:
Tuhle mi lezel na chodniku a vztekal se.Kdyz sem ho zvedla, zacal me skrabat a zase udelal gumove nihy a lehl si. Normalne sem se rozbrecela.Cizi pani mi prisla pomoct.No jak me bylo stydno, ze si neporadim s vlastnim deckem. :,(

Myslím, že z velké části bude pes zakopaný právě v tom, že to tak moc prožíváš… Syn to cítí. Jemu nejde o to, se chovat tak, abys byla šťastná, spokojena, a nebrečela, jemu jde o vyvolání reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.15 09:32

@Fiducia Vynervena jsem hrozne. Fyzicke tresty taky nevedu. Vysvetluju, vysvetluju, vysvetluju a ono nic. :mrgreen: Synacek to ma na salamu. Nechce na nicnik, vymysli s jidlem, sam neusne, musime ho uspavat.Je toho moc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.15 09:35

@J_Doe Ja sem donedavna byla klidna, ale uz to trva zhruba pul roku. Vzteka se furt. Kvuli jidlu, kvuli oblikani, svlikani, obouvani, spani, kvuli vsemu.Jsem uz unavena z toho kolotoce.Furt dokola vysvetluju, co ma a nema delat.Uz by to mohl pochopit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.15 09:43

@svycarka Me jde o to, ze s plenama mi ho nevezmou do skolky. :nevim: Jinak bych tk nehrotila.

• Citovat
  • Upravit
4992
20.12.15 10:00
@Anonymní píše:
@Anturie Tatinek nechodi s ditkem sam ven.Jsem rada, ze jdem obcas ve trech. Vetsinou chodim jen ja s malym a kamaradky s poslusnyma detma. Treba ma v povaze, ze bude nervak i do budoucna. :think:

Aha, tak tady je něco hodně špatně :think: není potřeba chodit ve třech, jen tatínka
musíš zapojit víc do výchovy, nemyslíš :? Je nejvyšší čas! Zamysli se :think:

No, promiň, ale jak můžeš ve dvou letech dítěte plácnout kravinu, :cert: že třeba má v povaze být nervákem do budoucna :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
20.12.15 10:07

A co se teda stane, když syn neposlechne? Jak ho potrestáš? Já nevěřím tomu, že dvouleťákovi se dají vymezit hranice pouhým vysvětlováním, aniž by jeho chování mělo pro něj nějaký důsledek, podle mě je potřeba stanovit pravidla, a když je nedodrží, zopakují se mu, když je nedodrží podruhé, má to pro něj nějaký důsledek (uklizení hraček, vypnutí pohádky, žádné sladkosti, žádné čtení nebo cokoliv má rád, a v případě toho vběhnutí přes silnici klidně i dostat přes zadek). Tady mi přijde, že jediný důsledek jeho chování je vystresovaná maminka. Na druhé straně je potřeba chválit za každé dodržení pravidel, a občas to vzít i s humorem, syn třeba občas jen zkouší zlobit (např. drží hračku a ví, že se s ní nehází, podívá se na mě a řekne, že hodí), tak se odmítám nervovat, z legrace ho popadnu hlavou dolů, řeknu mu, že na něj zase vlezlo to zlobení, tak ho musím pořádně vyklepat, syn se směje a po položení říká, bže ještě není vyklepané to zlobení, tak to několikrát zopakujeme, nasmějeme se u toho, ale pak si zase vážně zopakujeme, jaká jsou pravidla, a co by se stalo, kdyby neposlouchal. Tohle odlehčení jednou za čas nás dost utužuje, je důležité, že máma taky umí blbnout a není jen přes jídlo, nočník a zákazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
20.12.15 10:07

@jezzz

Příspěvek upraven 19.03.17 v 15:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
20.12.15 10:08

Ahoj,
je to prostě období. Jsou věci, kde jsem nekompromisní - přes silnici za ruku, ať chceš nebo nechceš, případně chytnu do náruče. To samé, když utíká. S jídlem jsou to taky boje, najela jsem na režim „tady máš, chceš nechceš, ale nebude sladkost, pohádka,…“. Kdyby mi utekla a bylo to nebezpečené (třeba k silnici) a nereagovala na moje slova/křik, tak ji doženu a dostane na zadek. Kdyby utíkala jen tak, nechala bych to být. Když je pobízím, ať už jdou domů a neposlechnou, jdu sama a zamču vrata. Když zlobí a nechce nasedat do auta, sednu a nastartuju. Taky mám jen jedny nervy a hlasivky a opakovat všechno 10× prostě nebudu.
Dítě sice není robot, ale musí mít hranice. Půjdeš sám přes silnici = může tě srazit auto. Tohle dvouleté už chápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
20.12.15 10:10
@Fiducia píše:
Zakladatelko, ze tvých příspěvků úplně čiší, jak jsi z malého vynervená :( Tady by bylo dobré začít - od sebe. Když se za ním po chodníku řítíš s hysterickým řevem, tak je pro něj strašná sranda skočit pod auto. Alespoň pro naší dvouletou teda rozhodně :roll:
Fyzický tresty u nás vůbec nejsou, ani jiná forma trestu prostě nefunguje. Naopak se mi osvědčilo vysvětlovat, klidně ukázat, co se stane. Dcera velmi dobře zná důsledky, a co na ní platí je, když jí svůj příkaz podám jako skvělý dobrodružství. Teď se chytneme za ručičku a půjdeme přes silnici, podívat se na autíčka.
Děti jsou jak houba, nasávají informace i emoce. Držím palce, ať se srovnáte :hug:

Svatá pravda :lol: Čím víc mě to nervuje, tím víc neposlouchá. Ale někdy je to těžké, když se třeba popáté ten den vyčůrá půl metru od nočníku :cert: A já těhotná s rozhozenými hormony :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
20.12.15 10:12
@Anonymní píše:
@Fiducia Vynervena jsem hrozne. Fyzicke tresty taky nevedu. Vysvetluju, vysvetluju, vysvetluju a ono nic. :mrgreen: Synacek to ma na salamu. Nechce na nicnik, vymysli s jidlem, sam neusne, musime ho uspavat.Je toho moc.

Kdyz nechce na nocnik, tak nenut. Nechce sedet u jidla, nic nedostane, mne dcerka taky bymysli duvody, proc nejit spat a uspavam. Za par let na to budu vzpominat, az bude spat sama :) U spani se drzim zlateho pravidla - kdyz nrusne do pul hodiny, ukladam brzo a neni jeste unavena.

Kdyz si jednou lehla na zem, bouchala nozickama kricela, tak jsem si k ni drepla, pockala nez to prejde a pak ji v naruci odnesla. Lidi chodico kolem mi byli fuk. Jen jsem se pak doma zamyslela, co zachvat spustilo a priste jsem tomu uz predchazela.

• Citovat
  • Upravit
25243
20.12.15 10:12
@Anonymní píše:
Tuhle mi lezel na chodniku a vztekal se.Kdyz sem ho zvedla, zacal me skrabat a zase udelal gumove nihy a lehl si. Normalne sem se rozbrecela.Cizi pani mi prisla pomoct.No jak me bylo stydno, ze si neporadim s vlastnim deckem. :,(

Bylo to místo nebezpečné. Nedalo se nevšímat si ho a jít dál? Třeba za roh? Mě u vztekání hodně pomáhá zrcadlení, ale je jasný, že na chodník si člověk nelehne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
20.12.15 10:13

@zrcadlo souhlas,jak muze dvouleté dite vnímat nejake monology vysvětlovani? To funguje u starsich, mas mu změnou intonace „ukázat“,co je a neni dobre. A pak holt i placnout-ale to dnes neni moderní a je to proti všem NEVYCHOVAM apod, taky bys mohla byt za spatnou matku. Nicmene podle sebe mužu rict, ze občasné plácnutí funguje lip nez tisic slov-ja nemam dite, ktere běhá do silnice, naopak se na povel zastaví a to je o čtyři měsíce mladší nez tvůj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
20.12.15 10:14
@Anonymní píše:
@svycarka Me jde o to, ze s plenama mi ho nevezmou do skolky. :nevim: Jinak bych tk nehrotila.

Ikdyz to budes hrotit, tak to neurychlis, spise prodlouzis. Bude pak odplenkovani na delsi dobu a s vetsim stresem.

• Citovat
  • Upravit
16302
20.12.15 10:21
@jezzz píše:
Ikdyz to budes hrotit, tak to neurychlis, spise prodlouzis. Bude pak odplenkovani na delsi dobu a s vetsim stresem.

Jo, u plenek souhlasím s tím, že zákazy a příkazy jsou kontraproduktivní, můj dvouletý je taky v plínách, on je moc šikovný, ale čůrání si prostě vůbec neuvědomuje, na nočníku s knížkou vydrží klidně hodinu, ale vůbec neví, kdy teda čůrá. Nenutím ho a čekám, až mu to docvakne. Kamarádka dávala bonbónky za odměnu, a ta její cácorka teď u všeho očekává bonbónek, jinak se jí nechce poslechnout, takže touhle cestou zatím jít nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí