Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@blobfish Rikam mu porad par veci dokola.At si sedne, ze bude papu.At si sedne poradne, jelikoz kleci, misto sezeni.At nerve, kdyz mu nikdo nic nedela.To teda rikam spis sobe.Ze ho buzeruju bych nerekla. Venku chciaby stal, kdyz jede kolo a aby mi dal ruku, kdyz jdem pres silnici, ci kdyz jede auto.Pak aby nelezl do louzi, nesbiral vajgly, nedaval spinu ze zeme do pusy.Pak aby nebehal s klackama, hrat si s nima muze. A nesmi behat za psama a sahat na ne. Reknu mu at stoji, ze za hafikama se nebeha a on se co, rozbehne.
Proc nemuze do louze? Je to dite prece, blbne. Podle mne n rachrani v louzi ma narok. To same s tim klackem? Pokud nikoho neohrozuje, tak proc s nim nemuze behat?
Souhlasim s @blobfish, napsala to presne.
Ja osobne se priklanim k nazoru, ze toho po nem chces moc. V kombinaci s obdobim vzdoru ma pak z tebe dobry den. Uber na pozadavcich a ve zbylych bud dusledna ![]()
Edit: jeste k tem vajglum - zkus mu proste misto prosteho zakazu u kazat, co sbirat muze. Mne 20-ti mesicni sbira zaludy, ve
Příspěvek upraven 20.12.15 v 08:08
@svycarka Me maly prave pred tydnem malem vbehl pod auto, takze pro me ta neposlusnost trapi.Ja sem za nej zodpovedna. Stacily cca 2 vteriny a byla by tragedie na svete. Jeloasi 10aut z obou stran. Synek uz mel nakrocino do silnice.On totiz nechodi, ale beha. Takze sem malem nedobehla.
Kdyz ho prenesu pres silnici, tak me kope a jeci.
@Anonymní píše:
@blobfish Rikam mu porad par veci dokola.At si sedne, ze bude papu.At si sedne poradne, jelikoz kleci, misto sezeni.At nerve, kdyz mu nikdo nic nedela.To teda rikam spis sobe.Ze ho buzeruju bych nerekla. Venku chciaby stal, kdyz jede kolo a aby mi dal ruku, kdyz jdem pres silnici, ci kdyz jede auto.Pak aby nelezl do louzi, nesbiral vajgly, nedaval spinu ze zeme do pusy.Pak aby nebehal s klackama, hrat si s nima muze. A nesmi behat za psama a sahat na ne. Reknu mu at stoji, ze za hafikama se nebeha a on se co, rozbehne.
at do louzi leze proc ne, mame pracku..vajgly jsou fuj, ale co zu tak si jeden sblajzni a klidne se i po..to same spina ze zeme.to same psi. Neres za nej vsechny pripadne nasledky. jen upozorni. Pobezis za psem. Kousne te…snis vajgl, bude ti zle. Dokud nemame vlastni zkusenost z pocin-nasledek tezko budeme verit, ze se to stane. OK ti psi jsou nebezpecni a tam bych trvala na Tom at za nima nebezi, ale ostatni bych nechala…
@Anonymní píše:
@svycarka Me maly prave pred tydnem malem vbehl pod auto, takze pro me ta neposlusnost trapi.Ja sem za nej zodpovedna. Stacily cca 2 vteriny a byla by tragedie na svete. Jeloasi 10aut z obou stran. Synek uz mel nakrocino do silnice.On totiz nechodi, ale beha. Takze sem malem nedobehla.Kdyz ho prenesu pres silnici, tak me kope a jeci.
no a co s tim? stahnout gate a narezat. nebo muzes milionkrat prenaset a nosit a nejlip v kocaru ![]()
@jezzz Hrat si s klackem muze, ale kdyz s nim sermuje tak, ze kamaradovi malem vypichne oko, tak klacek zahodim, coz obnasi zachvazpt vztekani a valeni se na zemi.Do louzi muze v gumakach. Ikdyz uznavam, ze asi nerozeznava kozene boty a gumaky. Z toho zase negelam tragedii.Hold kdyz skoci do louze a ma boty promocene, tak jdem dom. Zatim je promocil jednou.To skakalv louzich.
Jinakboty impregnuju o zivot, takze dobry.
@svycarka Do kocaru ho nedpstanu, kdyt do nej nechce. Prohne se a ja bych ho musela zlomit, abych ho tam dostala.
Jinak se mi dostane z popruhu. Sunda to z ramen a pak si stoupne.Uz mi z kocaru udelal i most na chodnik.
Nikde sem nevidela decko statv kocaru. ![]()
@svycarka píše:
No ja bych zas tak nehrotila.ono deticky dvoulete jsou pekni spratecci a musely by se leda umlatit by poslouchaly. jsou veci na kterych musis trvat a jine ve kterych povolis.Napr. nepoleti pres cestu i za cenu, ze ho „sfacam“ na chodniku no a zas ho treba vypustim s kocaru at se vyracha v kaluzi. Ty si musis sama urcit, co je dulezite a co ne. Neposloucha? tak nepujde ven s kamosem, neda se mu oplatek, nepusti pohadka a at se klidne urve…On pak velice rychle pochopi
Tak nejak souhlasim, mam ted dvouletaka doma a je to mnohdy divocina. Chozeni za ruku pilujeme pres cestu i kdyz jsou dny kdy to nerespektuje vubec a to i kdybych ho mela tahnou, tak za ruku musi jit. Hodne na naseho plati, ze na ceste jezdi auta a ty by nam mohly ublizit. Zato na chodniku at si lita jak chce pokud neohrozuje nejak extrmne sebe ci okoli ![]()
Jinak co se tyce poslouchani teticek a tak, tak ty poslechne na slovo a dela ze sebe takovyho vzornaka
a pak jak se za nimi zavrou dvere nas andilek se meni v dablika
![]()
@Schara To me stve prave, ze poslechne radsi,,tetu" nez mamu.
Pak si pripadam pred kamoskou neschopna.
@Anonymní píše:
@svycarka Do kocaru ho nedpstanu, kdyt do nej nechce. Prohne se a ja bych ho musela zlomit, abych ho tam dostala.Jinak se mi dostane z popruhu. Sunda to z ramen a pak si stoupne.Uz mi z kocaru udelal i most na chodnik.
Nikde sem nevidela decko statv kocaru.
uprimne je mi te lito
muj je vztekloun a zkousel co popisujes, ale jak rikam, ja jsem ostra matka a prisna. Dostal sekec na Zadek a pochopil. protoze me by nervy ruply mu to dokola miliardakrat opakovat. Taticka taky poslechne na prvni dobrou. Jenze on kdyz nam pan taticerk zvedne hlas, tak se zvedne Obama v Bilem dome ![]()
Jinak ma prave tendeci se rozbehnout do silnice.Ted ho fascinuji auta, takze rekne auto a bezi a ja za nim.
@svycarka Fakt jde o to, ze se bojim, aby se mi neco nestalo.Pod auto vbehne jenom jednou.Pes muze zautocit, no lepsi nemyslet.Ale predvidat musim, pak uz bude pozde.Za ruku jit musi kdyz je v dohledu silnice. Takze ho tahnu za ruku, on si lehne a rve, tak ho prenesu narukou no, ![]()
@Anonymní píše:
V tom pripade ho ma cca pul roku uz.
už půl roku?
máti říká, že sestře začlo období vzdoru ve třech letech a drží se jí do teď do nějákejch 24
Tuhle mi lezel na chodniku a vztekal se.Kdyz sem ho zvedla, zacal me skrabat a zase udelal gumove nihy a lehl si. Normalne sem se rozbrecela.Cizi pani mi prisla pomoct.No jak me bylo stydno, ze si neporadim s vlastnim deckem. ![]()
@2012Mex Jo o nocniku mi ani nemluv.
Jeho nejoblibenejsi slovo je ne, takze mu reknu at si sedne na nocnicek a on jen, ze ne! Jeden den se vycura a na nocniku by sedel furt.Pak treba 3 dny si na nej ani nesedne, pritom si pak rve pleny a zase se vzteka, ze je nechce. Vzteka se prubezne cely den. Nekdy nevi ani kvuli cemu se vzteka.