Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@cmudlik Teoreticky by se za takové situace dala sociálka volat, pokud bys odmítala komunikovat se školou a řešit výchovné problémy. Jinak se tohle sociálkou rozhodně neřeší. Byli jste v PPP nebo jen u školní psycholožky? Dítě by mělo mít z PPP nějaké doporučení, kterého by se měla učitelka závazně držet.
@jdukolem je to cele na hlavu…skola resi kraviny a ne to co ma…Minuly tyden mel mit syn 4 hodiny cekala jsem na nej, ze hned pojedeme pryc a on nikde…volam do druziny a druzinarka mi rika joo oni jsou vsichni cela trida po skole! ten den co zlobili zustali ve skole. Vetsina deti dojizdi busem jame vesnice a okolni 4 vesnice jezdeji deti sem…rodice na ne cekali a deti nikde…volala jsem reditelce ta mi rekla, ze to povolia ja na ni, jestli to nemysli vazne, ze meli dat vedet do notysku, ze zlobili a ze budou ten a ten den ve skole dele…vubec se semnou nebavila. jeste mi rekla mela jste vzit kocar (dcera 1 rok spi po obede) a prijit si pro kluka!!!Ja ji rikam jo povezu ji v postylce…des…
@kotyk se skolou komunokuji a z PPP zpravu mam, ze nema nic zjisteneho…
Jezis tak kdyz na decka rve a nic nestihaji a maji s ni problem i ostatni rodice, tak proc si nestezujete? Reditelka ma taky sve nadrizene, muzete se treba obratit na skolskou radu nebo ji tam poslat inspekci.
@cmudlik No tak to naprosto nemuzou drzet deti po skole a nedat vedet rodicum.Ta reditelka bude taky pekna k… Jako fakt, brante se.
Celkove je trida plna raubiru…vesnicsti raubiri…je starsi a uz to podle me nedava..reditelka ji stale brani…pockam az prijde socialka treba poradeji a kdyztak pujde syn do jine skoly…
@JayLee píše:
ano mam moje mamka byla ještě před rokem sefova sociálky pro jeden nejmenovany kraj - resp. mestonyni je uz rok v duchodu a leta v pracuje v tomto oboru takze to z nam z pozice socialky
a fakt proto, že vyrušuje při vyučování bude rodinu řešit sociálka? ![]()
Tak ta učitelka bude pěkně zakomplexovaná koza. Jak se znám tak bych jí řekla, že když svojí práci psychicky nezvládá tak ať jde uklízet na nádraží. Příště až bez upozornění nechá děti po škole bych rovnou volala policii, že se mi dítě nevrátilo ze školy a ať si to baba zodpoví sama.
@cmudlik píše:
@MartinaIrena nejsem hadavy tip…ale tohle j nedaruju…
ty bláho, já bych udělal čoro moro. Ale dala bych dítě asi jinam.
S ředitelkou to bude těžký boj, ale nedej se. Zažila jsem nedávno, že jsem šla pro holku a byla jsem svědkem řevu družinářky na jednu maminku. Ona dáma se chová vždy hrozně, dokonce jsem uvažovala, že napíšu ředitelce o nevhodném chování této družinářky. No, maminka si to nenechala líbit a přišla mě poprosit, zda bych ji to nepotrdila u ředitelky. U celého incidentu jsme byli tři a po té, jsme si řekli, že už každý z nás má špatnou zkušenost. Takže jsem byla pozvaná k ředitelce, kde jsem ji vše popsala, popovídali jsme si jak nejlepší kámošky, měla jsem z toho výborný pocit, že spravedlnosti bude učiněno zadost. Asi za měsíc maminka dostala dopis, že vzhledem k tomu, že nejde potrdit chování družinářky, incident ona popisuje jinak, takže nemůžou v dané věci nic dělat. Nemohla jsem věřit vlastním očím, když jsem to četla. Takže když už teď se ředitelka uči zastává, tak budeš muset jít k jejim nadřízeným.
Na mluvení při hodině se sociálka fakt nevolá, v tom musí být něco jiného. A má to být přímo kurátor? Co třeba šikana? že by o někom vaše dítě mluvilo zle??
Proč mi to celé přijde jako fejk?
žádný ředitel by nenechal třídu po škole bez toho, aby dal vědět rodičům - to je nesmysl, takový hrob si žádný ředitel dobrovolně nevykope. Učitel by to možná zkusil (i když bych se dost divila), ředitel rozhodně ne. A pokud většina dětí dojíždí, tak si na to dává škola sakra pozor.
mluvení v hodině sociálka řešit nebude. Neomluvené hodiny, soustavné porušování školního řádu, násilí, trestný čin už ji zajímat bude.
29 dětí je celkem normální počet i v prvních třídách.
@cmudlik píše:
@kotyk se skolou spolupracuji pokud neco je jdu tam na tridni schuzky chodim nevynechala jsem ani jednoi…
Co to probrat s ředitelkou školy? No a pokud se ti na tom nebude něco zdát, navrhnout psychologické vyšetření učitelky? Evidentně nezvládá svou práci.
![]()
@cmudlik píše:
@jdukolem je to cele na hlavu…skola resi kraviny a ne to co ma…Minuly tyden mel mit syn 4 hodiny cekala jsem na nej, ze hned pojedeme pryc a on nikde…volam do druziny a druzinarka mi rika joo oni jsou vsichni cela trida po skole! ten den co zlobili zustali ve skole. Vetsina deti dojizdi busem jame vesnice a okolni 4 vesnice jezdeji deti sem…rodice na ne cekali a deti nikde…volala jsem reditelce ta mi rekla, ze to povolia ja na ni, jestli to nemysli vazne, ze meli dat vedet do notysku, ze zlobili a ze budou ten a ten den ve skole dele…vubec se semnou nebavila. jeste mi rekla mela jste vzit kocar (dcera 1 rok spi po obede) a prijit si pro kluka!!!Ja ji rikam jo povezu ji v postylce…des…
Tak tohle je mimo mé chápání. To bych to vzal útokem!!! Od učitelky, přes ředitelku až po zřizovatele a v případě potřeby i dál.
![]()