Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Buď v pohodě, vůbec se nemusíš cítit provinile. Pravděpodobně by jsi byla jen další na seznamu
Alkohol odkrývá naše emoce a ty jsi to v tu chvíli tak cítila. Vůbec bych z toho neměla hlavu. Zvládla jsi to ještě se ctí
to bude dobrý
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych vám pověděla o mé nepovedé schůzce.
Psala jsem si s jedním klukem několik dnů, oba jsme si dost lichotili, dost naznačoval, že by se mnou chtěl mít něco víc a mně se taky hrozně líbil. Hned po pár dnech mě pozval na rande. Vše probíhalo krásně… kromě toho, že neustále mluvil o svých bývalých a o tom, jak ho nějaká holka odmítla a jak se z toho hrozně dlouhou dobu musel vzpamatovávat. Nevím, co jsem od té schůzky vlastně čekala, ale dost mě mrzelo, když mi řekl, že vlastně na vztahy není, že je spíše na úlety, že bude studovat v jíném městě, že není na vztahy na dálku a tak podobně. To mě docela bolelo, protože jsem myslela, že jdeme na rande s tím, že něco bude (podle toho jak se předtím tvářil). Bohůžel v tu dobu jsem už měla něco vypito a zkrátka mi začaly téct slzy, protože se mi hrozně líbil a byla jsem zklamaná. Snažil se být milý, ale mě to mrzelo a brzy na to jsem jela domů. Cítím se hrozně a mrzí mě, že jsem ten večer tak hrozně pokazila. Vím, že jsem se zachovala strašně.. a tak nějak bych chtěla slyšet to, že nejsem úplně pitomá. Samozřejmě vím, že s tím klukem je konec a nakonec se s tím smířím, jen se cítím stašně provinile.
Proc se citis provinile? Protoze jsi necekala, ze na prvnim rande bude blabolit o svych byvalych a v podstate te pripravovat na to, at od nej krome uletu nic necekas?
Priste min pij, at takoveho idiota posles do zadele s gracii a ne se slzickami. ![]()
Proč se cítíš provinile, kvůli slzám? Nemáš proč se tak cítit, jsi člověk, ne robot, někdy se holt nedaří, tak jak by člověk chtěl.
Špatně jste se pochopili, neudělala jsi nic špatně. Šlo mu jen o sex, tobě ne. To se stává, no.
Můžeš mi to přeložit do srozumitelštiny, šla jsi na rande, myslela sis, že si zašukáte a když nic nebylo, tak jsi plakala?
@Ms.Ragdoll píše:
Proč se cítíš provinile, kvůli slzám? Nemáš proč se tak cítit, jsi člověk, ne robot, někdy se holt nedaří, tak jak by člověk chtěl.Špatně jste se pochopili, neudělala jsi nic špatně. Šlo mu jen o sex, tobě ne. To se stává, no.
myslela, že jdeme na rande s tím, že něco bude (podle toho jak se předtím tvářil).
naopak, ona si chtěla zašukat a mladej se k tomu neměl, ach ty genderové stereotypy při čtení textu ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
Můžeš mi to přeložit do srozumitelštiny, šla jsi na rande, myslela sis, že si zašukáte a když nic nebylo, tak jsi plakala?
Protože ten trouba jen mlel o bývalých. Kam na to ti kluci chodí? ![]()
@Anonymní píše:„Lichotili jsme si“ = navzájem si říkáme to, co chceme slyšet. Ne vždy je to upřímné, ale to neznamená, že je to podraz, prostě to tak děláme, je to součást flirtu, komunikace. „Mluvil o svých bývalých“ + “musel se vzpamatovávat “ = stále se vzpamatovává, nemá to ukončené, nejjednodušší pro něj bylo najít si tzv. převozníka, tos určitě už slyšela milionkrát, není to zrovna vyzrále, ale nejsnazší a nejvíce kontraproduktivní, ty to teď odnášíš za něj.
Psala jsem si s jedním klukem několik dnů, oba jsme si dost lichotili, dost naznačoval, že by se mnou chtěl mít něco víc a mně se taky hrozně líbil. Hned po pár dnech mě pozval na rande. Vše probíhalo krásně… kromě toho, že neustále mluvil o svých bývalých a o tom, jak ho nějaká holka odmítla a jak se z toho hrozně dlouhou dobu musel vzpamatovávat. Nevím, co jsem od té schůzky vlastně čekala, ale dost mě mrzelo, když mi řekl, že vlastně na vztahy není, že je spíše na úlety, že bude studovat v jíném městě, že není na vztahy na dálku a tak podobně. To mě docela bolelo, protože jsem myslela, že jdeme na rande s tím, že něco bude (podle toho jak se předtím tvářil). Bohůžel v tu dobu jsem už měla něco vypito a zkrátka mi začaly téct slzy, protože se mi hrozně líbil a byla jsem zklamaná. Snažil se být milý, ale mě to mrzelo a brzy na to jsem jela domů. Cítím se hrozně a mrzí mě, že jsem ten večer tak hrozně pokazila. Vím, že jsem se zachovala strašně.. a tak nějak bych chtěla slyšet to, že nejsem úplně pitomá. Samozřejmě vím, že s tím klukem je konec a nakonec se s tím smířím, jen se cítím stašně provinile.
myslela, že jdeme na rande s tím, že něco bude (podle toho jak se předtím tvářil).naopak, ona si chtěla zašukat a mladej se k tomu neměl, ach ty genderové stereotypy při čtení textu
Z toho textu jasně vyplývá, že očekávala něco vážnějšího než jen úlet..
myslela, že jdeme na rande s tím, že něco bude (podle toho jak se předtím tvářil).naopak, ona si chtěla zašukat a mladej se k tomu neměl, ach ty genderové stereotypy při čtení textu
„Nevím, co jsem od té schůzky vlastně čekala, ale dost mě mrzelo, když mi řekl, že vlastně na vztahy není, že je spíše na úlety, že bude studovat v jíném městě, že není na vztahy na dálku a tak podobně. To mě docela bolelo, protože jsem myslela, že jdeme na rande s tím, že něco bude“
Já to pochopila tak, že se jí moc líbí, a zatímco ona doufala ve vztah, on chtěl jen sex. Bylo jí to líto, alkohol zapracoval a pobrečela si. ![]()
@Ms.Ragdoll píše:
„Nevím, co jsem od té schůzky vlastně čekala, ale dost mě mrzelo, když mi řekl, že vlastně na vztahy není, že je spíše na úlety, že bude studovat v jíném městě, že není na vztahy na dálku a tak podobně. To mě docela bolelo, protože jsem myslela, že jdeme na rande s tím, že něco bude“Já to pochopila tak, že se jí moc líbí, a zatímco ona doufala ve vztah, on chtěl jen sex. Bylo jí to líto, alkohol zapracoval a pobrečela si.
ale zároveň:
Psala jsem si s jedním klukem několik dnů, oba jsme si dost lichotili, dost naznačoval, že by se mnou chtěl mít něco víc a mně se taky hrozně líbil
tak babo (nemyslím osobně) raď ![]()
@Eliss1289 píše:
Z toho textu jasně vyplývá, že očekávala něco vážnějšího než jen úlet..
No zase tak jasně ne, to má @pohledzdruhestrany vlastně pravdu.
Já to beru tak, že pokud by ji šlo o nezávaznej sex, tězko by brečela. Bylo by jí to jedno, nic si neslibovali ne? ![]()
ale zároveň:Psala jsem si s jedním klukem několik dnů, oba jsme si dost lichotili, dost naznačoval, že by se mnou chtěl mít něco víc a mně se taky hrozně líbil
tak babo (nemyslím osobně) raď
Máš pravdu. Uznávám, že je to takový nejednoznačný.
![]()
@Ms.Ragdoll píše:
No zase tak jasně ne, to má @pohledzdruhestrany vlastně pravdu.Já to beru tak, že pokud by ji šlo o nezávaznej sex, tězko by brečela. Bylo by jí to jedno, nic si neslibovali ne?
no jo, jenže on jen deklaroval o nezávaznejch úletech, ale nekonal
![]()
On je blb a ty jsi to holt vzala víc citově. Pitomá nejsi, proste si zatleskej, že se odkopal hned na první dobrou a ne třeba až po sedmi schůzkách, až bys do toho citů vložila daleko víc.
.. a tak nějak bych chtěla slyšet to, že nejsem úplně pitomá. Samozřejmě vím, že s tím klukem je konec a nakonec se s tím smířím, jen se cítím stašně provinile.
Psala jsem si s jedním klukem několik dnů, oba jsme si dost lichotili, dost naznačoval, že by se mnou chtěl mít něco víc a mně se taky hrozně líbil. Hned po pár dnech mě pozval na rande. Vše probíhalo krásně… kromě toho, že neustále mluvil o svých bývalých a o tom, jak ho nějaká holka odmítla a jak se z toho hrozně dlouhou dobu musel vzpamatovávat. Nevím, co jsem od té schůzky vlastně čekala, ale dost mě mrzelo, když mi řekl, že vlastně na vztahy není, že je spíše na úlety, že bude studovat v jíném městě, že není na vztahy na dálku a tak podobně. To mě docela bolelo, protože jsem myslela, že jdeme na rande s tím, že něco bude (podle toho jak se předtím tvářil). Bohůžel v tu dobu jsem už měla něco vypito a zkrátka mi začaly téct slzy, protože se mi hrozně líbil a byla jsem zklamaná. Snažil se být milý, ale mě to mrzelo a brzy na to jsem jela domů. Cítím se hrozně a mrzí mě, že jsem ten večer tak hrozně pokazila. Vím, že jsem se zachovala strašně