Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezky večer dámy, mám takový menší problém. S partnerem jsme spolu skoro 3 roky, snažíme se o miminko, zatím bezvýsledně, trochu nas to zmáhá psychicky. Ráda bych nas vztah něčím oživila, ať přijdeme na jiné myšlenky a zas začneme řešit neco jiného než těhotenství. Narazila jsem na Facebooku na nějaké partnerské kartičky „Upgrade partnerského vztahu“, máte s tím prosím některá zkušenost? Jak to doma partner přijal? Ma smysl to vůbec kupovat? ![]()
Případně máte nějaký jiný tip?
Dekuji
U nás by asi kartičky letěly oknem,) Spíš zkusit nějaký nový impuls do života - nějaký koníček či zájem co by vás spojil - plánování cesty, společný trénink třeba na půlmaraton, nějaký společný cíl (jiný, než zrovna mímo)
Co takhle, erotické hry, tauntricke masáže, kamasutra nebo více si povídat o sexu? To je nejlepší oživení vztahu, ženy sou jako květiny, musí se zalévat jinak uvadnou a sněmi i jejich sexuální apetit 🌼 🌼 🌼 😜 😎
Nám vždy pomůže, když někam spolu vypadneme.
Někam si zajedeme na víkend, odpočineme si od všeho.
Naplánuj nějaký wellnes na víkend, na slevomatu je toho spousta na výběr. Odreagujete se. Udělate výlet.
Tak pokud máte depku z toho, že zatím nemůžeš otěhotnět, tak to asi není primárně o oživení vztahu, spíš o celkovém nastavení a přístupu ke snaze otěhotnět. Nevím, jak dlouho se snažíte, ale opravdu je důležité žít život naplno a „snažení“ (to je fakt hrozně blbý slovo) nemít jako prioritu č. 1. Mně se podařilo otěhotnět přesně ve chvíli (po osmi měsících od revize dělohy, měla jsem ZT v 9tt) přesně v měsíci, kdy jsem začala rozjíždět vlastní podnikání, vymyslela jsem si název firmy, nakreslila si logo, dávala dokupy recepty (jedná se o výrobky z bylin) a najednou to tam bylo. V ten měsíc jsem dokonce zapomněla, že mám ovulaci, přítel se mě na to totiž zeptal a já si uvědomila, že vlastně asi teď někdy
, no prostě úplně jsem to zametla v květnu pod koberec a ono to přišlo, jsem nyní 12tt, jedno dítě z předešlého vztahu už mám, je mi 35. Taky jsem si říkala, jak se nám nedaří, že už nejsem nejmladší, hlavně to ZT mě dost psychicky převálcovalo, ale pomohlo opravdu jediné, jak se píše v mnoha diskusích, chce to zaměstnat hlavu něčím jiným. Najít si nový koníček, začít si plnit dlouhodobé sny, prostě si vytvořit „kult“ z něčeho jiného než z otěhotnění a věř, že to přijde. Moc Vám držím palce. Ono to chce trochu upustit od dojmu, že je to všechno v našich rukou, a že to máme pod kontrolou. Ne, opravdu to není až tak v naší moci, jak se může na první pohled zdát. Přeji krásný den ![]()
@Bartakova86 Na kartičky bych se vyprdnul.
Vztahy podle mě lepší hlavně:
Samozřejmě, že na partnera doléhají i neúspěšné pokusy o otěhotnění, zvláště, pokud je zdravotní překážka na jeho, nebo i na jeho straně. Je to pro chlapi podobně citlivé místo, jako pro ženy. A pokud to třeba ty trochu hrotíš, ten zájme o dítě, tak to také není dobře.
Zkus si vzpomenout, jak třeba vypadala vaše oblíbená rande na začátku vztahu. Běžte se třeba jen tak projít k řece, stavte se na pivo, povídejte si nebo mlčte, jak vám to v tu chvíli bude příjemné. Připrav piknik. Na nic netlač a zkus se partnera ptát. Někdy správně položená otázka je nejlepší forma komunikace. Pak se dovíš, co je špatně.
Nejlepší v takovém případě je dát si pauzu od „snažení“.
Myslím, že i partnerovi se uleví.
Zvolte něco, co z podstaty věci velmi omezuje možnost sexu. (A by to nebylo v tom smyslu - tak máme chvíli pro sebe, pár hodin jsme se nesnažili, tak na to hupneme).
Nějaký prodloužený víkend vyplněný výše uvedeným. Žádné wellness akce, romantické akce, túry ve dvou. Nic takového.
@riccius píše:
Nejlepší v takovém případě je dát si pauzu od „snažení“.
Myslím, že i partnerovi se uleví.
Zvolte něco, co z podstaty věci velmi omezuje možnost sexu. (A by to nebylo v tom smyslu - tak máme chvíli pro sebe, pár hodin jsme se nesnažili, tak na to hupneme).
- **Čili něco, kde je hodně lidí a není soukromí.
- Něco, co je hodně fyzicky vyčerpávající.**
Nějaký prodloužený víkend vyplněný výše uvedeným. Žádné wellness akce, romantické akce, túry ve dvou. Nic takového.
Třeba sfárat do dolu a dát si tam šichtu? ![]()
@robínek píše:
Třeba sfárat do dolu a dát si tam šichtu?
Ale s celou partou horníků. Ne sami dva ![]()
@riccius píše:
Ale s celou partou horníků. Ne sami dva
No jo, ale to pak. hrozí, že skončí s kotobavirem v karanténě a jsou zase tam, kde byli… ![]()