Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám klíšťovou encefalitidu, kdysi dávno žloutenku A (to bylo před cestou do zahraničí), pak mám MMR vakcínu, protože jsem zdravotník a neměla jsem protilátky. Letos mi končí tetanovka, tak se přeočkuji rovnou i proti černému kašli. Covid mám jednodávkovou vakcínu a další dávky pak už nemám a neplánuji. Jo a každý rok se očkuju proti chřipce.
No tak si zaplať očkování, v čem vidíš problém? Já se teď nechala očkovat trojkombinací tetanus, černý kašel, záškrt a jsem objednaná na očkovaní proti klíšťové encefalitidě.
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
z těch, která jsou teď nepovinná (žloutenka B se za mého dětství neočkovala, takže jsem ji nejdříve měla nepovinně, A nemám naočkovanou) mám na Covid 3 vakcíny, klíšťovou encefalitidu jsem měla, ale propadla mi, měla bych jít na přeočkování a pak mám tetravakcínu záškrt, tetanus, černý kašel + poliomyelitida, když jsem chtěla na očkování někdy duben? Tak měli jen AdacelPolio, byla jsem v očkovacím centru v nemocnici a teď jsem za to ráda, jsem alespoň trochu klidnější kvůli černému kašli a i té tetanovce, která mi za rok měla propadnout, tak jsem ráda, že se to spojilo v jednom.
Mám 3 vakcíny proti covidu, obě žloutenky a před 7 lety jsem byla na tetanovce. Nic dalšího zatím nějak neplánuju a to celkem dost cestuju i mimo Evropu.
Příspěvek upraven 20.05.24 v 20:03
Mam zloutenku, klistovku, břišní tyfus a kovid, ale ne preickovani. Sla bych na cerny kasel, kdybych tusila, co mi ceka.
@Lollitka ta klistovka neni problem, stejne se ma posouvat schema. Manzel si po deseti letech bez preockovani nechal nabrat protilatky a ma jich zatim dost, ma prijit za tri roky.
Pravidelne tetanovka, tu si hlidam.
Cerny kasel, zaskrt.
Chripku jsem si dala v tehotenstvi, jinak pravidelne ne.
Na covid uz nechodim ale mam.
Nad klistaty premyslim.
Na imunitu mam veci od mycomedica.
Covid i s preockovanim, MMR pac jsem nemela protilatky proti spalnickam a tetanus+cerny kasel+ zaskrt, ci co v tom bylo to treti…to kdyz se mi narodilo prvni dite. Klistovku planuji kazdy rok na jare a pokazde na ni zapominam
![]()
Kdysi davno nekolikrat i chripku, ale pak jsem se na to vykvajzla
Příspěvek upraven 20.05.24 v 20:13
Nepíšeš jestli máš ockovani na zloutenku Áčko, Béčko nebo oboje?
Cestovatelska je Áčko.
@Beruska999999 proč na jaře?
Začínala jsem na podzim nějak v listopadu se základním schematem abych měla do léta dvě dávky. Jak říkal doktor.
@Beruska999999 píše: Více
Ten test protilátek se plati? V kolika letech si to kontrolovala?
@olivovyolej píše: Více
Plati.
Test na protilátky na spalnicky do 500kc.
Otestovat se dá skoro všechno…zardenky, priusnice.
Já mám propadnutí priusnice, zatímco spalnicky a zardenky v pořádku s protilatkami.
Nechce se mi teď do MMR.
Já si hlídám tetanovku, mám dva covidy (a další neplánuju) a pak klíšťovku. Můj muž to občas zanedbá, tak si nechává nabrat protilátky a na klíšťovku je měl i po deseti a tetanovku po sedmnácti letech.
Z nepovinných mám proti klíšťové encefalitidě, Covid a plánuju proti meningitídě a černému kašli.