Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
peggy.sl píše:Katka86 píše:Tak dej vědět vysledky, to by mně celkem zajímalo!peggy.sl píše:NEjspíš joKatka86 píše:To může být z toho jak tělo bojuje se zánětem.peggy.sl píše:No to doufám,doufám,že ty alergie budou to první a poslední co nám zjistí.No a ten krevní obraz mě taky strašíKatka86 píše:Je to hnus. Hlavně aby byl malej v pohodě a nemělo to nějaký následky.peggy.sl píše:To si určitě dám,letos určitě nic píchnout nenechám.Pořád ještě nevím výsledky z imunaKatka86 píše:Jestli má imunitu v háji, tak na další očkování fakt velkýho bacha.peggy.sl píše:
http://www.slobodavockovani.sk/…kej-zltacke/![]()
![]()
Tak to rameno,to je přesně to co má můj syn
![]()
![]()
![]()
Fajn a imunita v háji,to to je náš případa
![]()
![]()
![]()
tak ani nevím na čem jsme a jak se to bude řešit,jestli to vůbec půjde
![]()
![]()
některé hodnoty snížené,některé naopak zvýšené,super
![]()
![]()
![]()
Zítra mám volat mudře,tak jsem zvědavá jestli mi už konečně někdo něco řekne.
jj,určitě dám,jsem taky zvědavá ![]()
Tak jsem na to dneska koukala v sama doma, zase se probíralo očko ![]()
Nakonec jsme se rozhodli TBC zatím neočkovat!!!
Jsme všichni očkovaní z doby, kdy to bylo ještě povinné. Teď u mladšího prcka jsem měla možnost výběru a bez rozmýšlení jsem nechala očkovat i jeho (v cca 9 měsících). Za prvé mi to nejpřijde jako zbytečné očkování a za druhé se můj příbuzný léčí ambulantně v nemocnici, kde chtě nechtě může do kontaktu se svinstvem zvaným TBC přijít. Ale to vlastně můžeme všichni a kdekoliv, že jo ![]()
@Anomiska píše:
Jsme všichni očkovaní z doby, kdy to bylo ještě povinné. Teď u mladšího prcka jsem měla možnost výběru a bez rozmýšlení jsem nechala očkovat i jeho (v cca 9 měsících). Za prvé mi to nejpřijde jako zbytečné očkování a za druhé se můj příbuzný léčí ambulantně v nemocnici, kde chtě nechtě může do kontaktu se svinstvem zvaným TBC přijít. Ale to vlastně můžeme všichni a kdekoliv, že jo
no jo , ale dnešní očko látka v TBC je zastaralá a na kmeny TBC které jsou dnes je prakticky neučinná. a samotné očko před nákazou neochrání, pouze zmírní příznaky..Takže zápory převažují klady očkování.
A to jsem byla pevně rozhodnutá nechat očkovat ![]()
Také jsem byla penvně rozhodnutá očkovat TBC, partner je nemocničním lékařem, ale nakonec jsem se rozhodla že ne, ne tedy na základě Sama doma, ale všemožných jiných informací.
Já sy myslím,že neočkovat je blbost. S manželem pracujeme v TBC laboratoři (takže jsem o tom pochopitelně neuvažovala,že bychom neočkovali),takže vím, že TBC vymícená rozhodn není,ba naopak. A rozhodně bych netvrdila,že očkování má více záporů než kladů. A pár měsíců hojící se vřídek je nesrovnatelný s propuklou tuberkulozou nebo nemocemi způsobené jinými druhy mykobakterií, proti kterým očkování chrání.
Ale to je jen můj názor. Všem samozřejmě přeji zdravé děti, to je přece přání všech rodičů.-)
@arkadie píše:
Já sy myslím,že neočkovat je blbost. S manželem pracujeme v TBC laboratoři (takže jsem o tom pochopitelně neuvažovala,že bychom neočkovali),takže vím, že TBC vymícená rozhodn není,ba naopak. A rozhodně bych netvrdila,že očkování má více záporů než kladů. A pár měsíců hojící se vřídek je nesrovnatelný s propuklou tuberkulozou nebo nemocemi způsobené jinými druhy mykobakterií, proti kterým očkování chrání.
Ale to je jen můj názor. Všem samozřejmě přeji zdravé děti, to je přece přání všech rodičů.-)
Mohu se zeptat, co je pravdy na tom, že očkovací látka je zastaralá a není tudíž tolik účinná?
Docela by mě to zajímal a ráda se optám odborníka.
Díky ![]()
@arkadie píše:
A kalcifikovaný podpažní uzliny jsou taky podle tebe O.K.?
Boudice23: Nevím, neslyšela jsem, že by byla zastaralá. Ale tato vakcína nikdy nepusobila tak,že onemocnení nepropukne. Ale braní vážným komplikacím,samotné onemocnění má lehký průběh průběh a je lehce léčitelné.
peggy.sl: Také komplikace má ale minimum dětí. Je mi moc líto, že se to stalo zrovna vám ![]()
Myslím si ale, že chybou tohoto očkování bylo, že se očkovali několikadenní miminka už v porodnici a tudíž se nevědělo, jestli ty děti nemají nějakou poruchu imunity. Teď se očkuje tak v 8.měsíci a na takové poruchy by určitě přišlo už u základního očkovaní. Navíc se před očkováním provádí test,kdy se do předloktí píchne malé množství oslabených mykobakterií a čeká se na reakci. Takže si myslím, že tím se riziko negativních reakcí výrazně snižuje ![]()
Také si myslim, že posunutí očkování po základním do doby, kdy se o imunite dítěte uz neco ví, je výrazný posun k lepšímu.
Dalsim plusem je vetsi dítě,tj lepsi dávkování vakciny. A v neposlední řadě potom očkování kalmetizacni sestrou,ktera to umí píchnout.což bohužel nebylo vždy v porodnici zajištěno, neboť ockoval pediatr. A na způsobu aplikace vakcíny záleží nesmírně.
@Nataša píše:
Také si myslim, že posunutí očkování po základním do doby, kdy se o imunite dítěte uz neco ví, je výrazný posun k lepšímu.
Dalsim plusem je vetsi dítě,tj lepsi dávkování vakciny. A v neposlední řadě potom očkování kalmetizacni sestrou,ktera to umí píchnout.což bohužel nebylo vždy v porodnici zajištěno, neboť ockoval pediatr. A na způsobu aplikace vakcíny záleží nesmírně.
Moje čtyři děti vždycky očkovala sestra v porodnici! Taky chyba…
no já nevim, ale když vezmu reakce u obou svých synů .....tak ten první byl očkovaný v porodnici a neměl sebemenší problém s tímto, rychle se zahojilo .............tak u druhého syna už to v porodnici nedělali a museli sme to sami vyběhávat …nakonec ho očkovali v 8 měsících a do ted´to nemá zahojené takže máme odložena všechna ostatní očkování ......takže z mýho pohledu, kdyby ho očkovali v porodnici mohl být klid .....jelikož je všeobecně známo, že čím mladší organismus, tím líp se se vším vypořádá ........
@peggy.sl píše:
A kalcifikovaný podpažní uzliny jsou taky podle tebe O.K.?
Nebo totálně zničená imunita a zdraví dítětě?
![]()
Obě děti byly očkovány ještě povinně v porodnici. Dceři to dlouho hnisalo, ale nic dramatického, dr. posunula hexu. U syna byla určitě špatná aplikace - celé mu to hned vyteklo, měl v místě očkování promočené oblečení. Ale nikdo se o to nezajímal, už jsme byli oficiálně propuštěni
. Samozřejmě pak neměl reakci žádnou. Nedávno jsme byli na tuberkulinovém testu - negativní, tak jsem ho nechala naočkovat. Dr. mi to nevymlozvala, jen mi pořád opakovala, že si to musíme sami zaplatit. Reakci má normální, jak má být. Pracuju ve zdravotnictví a myslím si, že očkovat je menší zlo, než pak daná nemoc.