Nepovinná TBC, kdo z vás nechal očkovat a kdy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20662
7.2.12 12:50
peggy.sl píše:
Katka86 píše:
peggy.sl píše:
Katka86 píše:
peggy.sl píše:
Katka86 píše:
peggy.sl píše:
Katka86 píše:
peggy.sl píše:
http://www.slobodavockovani.sk/…kej-zltacke/
8o 8o 8o Tak to rameno,to je přesně to co má můj syn :cert: :cert: :cert: :cert: Fajn a imunita v háji,to to je náš případa :evil: :evil: :evil: :evil:
Jestli má imunitu v háji, tak na další očkování fakt velkýho bacha.
To si určitě dám,letos určitě nic píchnout nenechám.Pořád ještě nevím výsledky z imuna :cert: tak ani nevím na čem jsme a jak se to bude řešit,jestli to vůbec půjde :pocitac: :pocitac: :pocitac:
Je to hnus. Hlavně aby byl malej v pohodě a nemělo to nějaký následky.
No to doufám,doufám,že ty alergie budou to první a poslední co nám zjistí.No a ten krevní obraz mě taky straší :roll: některé hodnoty snížené,některé naopak zvýšené,super :zed: :zed: :zed:
To může být z toho jak tělo bojuje se zánětem.
NEjspíš jo :? :zed: Zítra mám volat mudře,tak jsem zvědavá jestli mi už konečně někdo něco řekne.
Tak dej vědět vysledky, to by mně celkem zajímalo! :nevim:

jj,určitě dám,jsem taky zvědavá :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
11.4.12 14:00

Tak jsem na to dneska koukala v sama doma, zase se probíralo očko ;)
Nakonec jsme se rozhodli TBC zatím neočkovat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
11.4.12 14:09

Jsme všichni očkovaní z doby, kdy to bylo ještě povinné. Teď u mladšího prcka jsem měla možnost výběru a bez rozmýšlení jsem nechala očkovat i jeho (v cca 9 měsících). Za prvé mi to nejpřijde jako zbytečné očkování a za druhé se můj příbuzný léčí ambulantně v nemocnici, kde chtě nechtě může do kontaktu se svinstvem zvaným TBC přijít. Ale to vlastně můžeme všichni a kdekoliv, že jo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
11.4.12 14:11
@Anomiska píše:
Jsme všichni očkovaní z doby, kdy to bylo ještě povinné. Teď u mladšího prcka jsem měla možnost výběru a bez rozmýšlení jsem nechala očkovat i jeho (v cca 9 měsících). Za prvé mi to nejpřijde jako zbytečné očkování a za druhé se můj příbuzný léčí ambulantně v nemocnici, kde chtě nechtě může do kontaktu se svinstvem zvaným TBC přijít. Ale to vlastně můžeme všichni a kdekoliv, že jo :roll:

no jo , ale dnešní očko látka v TBC je zastaralá a na kmeny TBC které jsou dnes je prakticky neučinná. a samotné očko před nákazou neochrání, pouze zmírní příznaky..Takže zápory převažují klady očkování.
A to jsem byla pevně rozhodnutá nechat očkovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.12 14:56

Také jsem byla penvně rozhodnutá očkovat TBC, partner je nemocničním lékařem, ale nakonec jsem se rozhodla že ne, ne tedy na základě Sama doma, ale všemožných jiných informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
17.4.12 23:14

Já sy myslím,že neočkovat je blbost. S manželem pracujeme v TBC laboratoři (takže jsem o tom pochopitelně neuvažovala,že bychom neočkovali),takže vím, že TBC vymícená rozhodn není,ba naopak. A rozhodně bych netvrdila,že očkování má více záporů než kladů. A pár měsíců hojící se vřídek je nesrovnatelný s propuklou tuberkulozou nebo nemocemi způsobené jinými druhy mykobakterií, proti kterým očkování chrání.
Ale to je jen můj názor. Všem samozřejmě přeji zdravé děti, to je přece přání všech rodičů.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
18.4.12 10:50
@arkadie píše:
Já sy myslím,že neočkovat je blbost. S manželem pracujeme v TBC laboratoři (takže jsem o tom pochopitelně neuvažovala,že bychom neočkovali),takže vím, že TBC vymícená rozhodn není,ba naopak. A rozhodně bych netvrdila,že očkování má více záporů než kladů. A pár měsíců hojící se vřídek je nesrovnatelný s propuklou tuberkulozou nebo nemocemi způsobené jinými druhy mykobakterií, proti kterým očkování chrání.
Ale to je jen můj názor. Všem samozřejmě přeji zdravé děti, to je přece přání všech rodičů.-)

Mohu se zeptat, co je pravdy na tom, že očkovací látka je zastaralá a není tudíž tolik účinná?
Docela by mě to zajímal a ráda se optám odborníka.
Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
18.4.12 12:01
@arkadie píše:

A kalcifikovaný podpažní uzliny jsou taky podle tebe O.K.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
19.4.12 21:07

Boudice23: Nevím, neslyšela jsem, že by byla zastaralá. Ale tato vakcína nikdy nepusobila tak,že onemocnení nepropukne. Ale braní vážným komplikacím,samotné onemocnění má lehký průběh průběh a je lehce léčitelné.

peggy.sl: Také komplikace má ale minimum dětí. Je mi moc líto, že se to stalo zrovna vám :nevim:

Myslím si ale, že chybou tohoto očkování bylo, že se očkovali několikadenní miminka už v porodnici a tudíž se nevědělo, jestli ty děti nemají nějakou poruchu imunity. Teď se očkuje tak v 8.měsíci a na takové poruchy by určitě přišlo už u základního očkovaní. Navíc se před očkováním provádí test,kdy se do předloktí píchne malé množství oslabených mykobakterií a čeká se na reakci. Takže si myslím, že tím se riziko negativních reakcí výrazně snižuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.4.12 22:20

Také si myslim, že posunutí očkování po základním do doby, kdy se o imunite dítěte uz neco ví, je výrazný posun k lepšímu.
Dalsim plusem je vetsi dítě,tj lepsi dávkování vakciny. A v neposlední řadě potom očkování kalmetizacni sestrou,ktera to umí píchnout.což bohužel nebylo vždy v porodnici zajištěno, neboť ockoval pediatr. A na způsobu aplikace vakcíny záleží nesmírně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
19.4.12 23:24
@Nataša píše:
Také si myslim, že posunutí očkování po základním do doby, kdy se o imunite dítěte uz neco ví, je výrazný posun k lepšímu.
Dalsim plusem je vetsi dítě,tj lepsi dávkování vakciny. A v neposlední řadě potom očkování kalmetizacni sestrou,ktera to umí píchnout.což bohužel nebylo vždy v porodnici zajištěno, neboť ockoval pediatr. A na způsobu aplikace vakcíny záleží nesmírně.

Moje čtyři děti vždycky očkovala sestra v porodnici! Taky chyba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
20.4.12 08:33

no já nevim, ale když vezmu reakce u obou svých synů .....tak ten první byl očkovaný v porodnici a neměl sebemenší problém s tímto, rychle se zahojilo .............tak u druhého syna už to v porodnici nedělali a museli sme to sami vyběhávat …nakonec ho očkovali v 8 měsících a do ted´to nemá zahojené takže máme odložena všechna ostatní očkování ......takže z mýho pohledu, kdyby ho očkovali v porodnici mohl být klid .....jelikož je všeobecně známo, že čím mladší organismus, tím líp se se vším vypořádá ........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
20.4.12 08:53
@peggy.sl píše:
A kalcifikovaný podpažní uzliny jsou taky podle tebe O.K.?

Nebo totálně zničená imunita a zdraví dítětě? :cert:  :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
20.4.12 09:04

Obě děti byly očkovány ještě povinně v porodnici. Dceři to dlouho hnisalo, ale nic dramatického, dr. posunula hexu. U syna byla určitě špatná aplikace - celé mu to hned vyteklo, měl v místě očkování promočené oblečení. Ale nikdo se o to nezajímal, už jsme byli oficiálně propuštěni :roll: . Samozřejmě pak neměl reakci žádnou. Nedávno jsme byli na tuberkulinovém testu - negativní, tak jsem ho nechala naočkovat. Dr. mi to nevymlozvala, jen mi pořád opakovala, že si to musíme sami zaplatit. Reakci má normální, jak má být. Pracuju ve zdravotnictví a myslím si, že očkovat je menší zlo, než pak daná nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek