Nepozastavení žl při hpp

Anonymní
30.1.21 02:35

Nepozastaveni zl při hpp

Ahoj předem vím, že jsem to podělala tak prosím o zkušenosti či jak nejlíp z mé hlouposti ven. dekuji
V roce 2019 listopad jsem začala jako kosmetička podnikat v únoru/
Březnu když díky covid19 už nebyla práce zaplatila sem nájem že to a OSSZ doplatiim později, tohoto dluhu jsem si vědoma po první vlně jsem se nechala zaměstnat ( květen) a stačila mi (paní říkala) že se automaticky přeruší poměrem na hpp živnost. Daně za rok 2019 jsem odevzdala a pondělí jedu na úřady. Otázka je co mě čeká, když téměř rok žiju v představě že se to přerušilo automaticky a kam jít první.. co odevzdat letos za daně když jsem nepodnikala, jestli platí zálohy co za mě hradil zaměstnavatel prostě jak postupovat když jsem před rokem nastoupila na hpp a živnost nepřerušila. Děkuji vám
Prosím všechny co mají chuť napsat že jsem hloupá… vím to.. hledám vlastní zkušenost nebo radu jak nejlíp vše napravit. dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20905
30.1.21 05:05

No jit si zivnost pozastavit a zjistit si na socce a zdravce, kolik tam mate sekeru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
30.1.21 08:25

Pokud mas hpp, tak jde živnost mít už jen jako vedlejší činnost, tj. neplatíš odvody, jen doplacíš za to, co sis vydělala navíc. Na pojišťovně jsi hpp hlásila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
30.1.21 08:40

Jinak taky to staci dst do googlu https://www.jakpodnikat.cz/…-cinnost.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
30.1.21 08:42

Zase tak dramatické to nebude. První měsíce v roce 2020 jsi ještě podnikala, daňové přiznání podáš klasicky, uvedeny budou příjmy z podníkání + příjmy z HPP. Zaměstnavatel tě určitě nahlásil jak na socku tak zdravku, Zálohy byly oni část roku prominuty, takže žádná sekera by tam být neměla. Počkej až ti přijdou ty přehledy, které posílá jak zdravka tak socka a uvidíš kolik bylo a kolik nebylo zaplaceno. Je zbytečné jít teď obíhat úřady, stejně tě nikdo nikam nepustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
30.1.21 09:11

Nemyslím si, že máš nějaký velký průser u pojišťoven. V době, kdy jsi neměla zaměstnání, byla tvoje samostatná výdělečná činnost činností hlavní, poté činností vedlejší že zákona. Když vykonáváš činnost jako vedlejší, tak nemáš minimální odvody a registroval tě u nich zaměstnavatel, takže to vědí. To přerušení živnosti by bylo fajn anebo pojišťovnám oznámit, že živnost nevykonáváš, ale nestresuj se, že jsi udělala průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.1.21 22:59
@Tinuvien píše:
Pokud mas hpp, tak jde živnost mít už jen jako vedlejší činnost, tj. neplatíš odvody, jen doplacíš za to, co sis vydělala navíc. Na pojišťovně jsi hpp hlásila?
Taky ne.. prostě jsem se nechala zaměstnat.. děkuji ti
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.21 23:01

Děkuji!

Strašně jste mě uklidnili..moc vám děkuji :srdce: všem :srdce:

• Citovat
  • Upravit
793
31.1.21 16:08
@Anonymní píše:
Strašně jste mě uklidnili..moc vám děkuji :srdce: všem :srdce:

Pracuji na OSSZ, jen nevím, jestli všechno správně chápu. V první řadě, zakladatelko. Jedná se teda o přehled o příjmech a výdajích za rok 2019, ano? Začala jsi v listopadu, takže přehled bude na 2 měsíce, hlavní činnost. Vyplníš si to buď doma přes net nebo poprosíš paní na úřadě. Tím bude rok 2019 uzavřený. A teď 2020. V prvé řadě si rozmysli, jestli jsi v tom roce 2020 něco dělala celý rok nebo jen po část roku. Psala jsi o březnu tuším, že jsi skončila. Pokud to tak je, tak lze k tomu březnu 2020 činnost ukončit i zpětně a po podání Daňového přiznání za daný rok podáš přehled 2020, pokud jsi neplatila zálohy, tak samozřejmě doplatíš.. Ještě dodávám, že by měly souhlasit údaje na OSSZ a ZP, přerušení ŽL není důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat