Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Klasickej prudic.sis nechapu proc jim obema posluhujes.ja bych se na to vy…
@vertunka píše:
Jinak moc děkuji za názory, proto jsem to tu založila, abych slyšela i názory ostatních…protože ve vsi nám každej říká, že az si uděláme to patro a budeme mít dítě, že se to třeba změní…ale já zase nechci dělat někomu služku do nekonečna…ještě když je porad něco špatně…on mě snad ještě nikdy za nic nepochvalil…a pořád si na mě stěžuje!
Jo, maji asi pravdu, az se vam narodi dite, zmeni se to - k horsimu. Pak totiz jeste k tomu vsemu pribude to, ze se spatne staras o dite.
@vertunka Holka, přečti si tu pár diskuzí na téma „společné bydlení s tchánovci“. Většinou je tam něco o tom, že než se narodilo dítě, bylo to sice hrozný, ale po porodu je to vysloveně peklo. A argumenty stejné - přece nebudeme platit nájem, když můžeme bydlet zadarmo (jen za energie).
Víš, on se na tomhle docela projeví charakter tvého chlapa. Popravdě ze svého pohledu nechápu, jakza současné situace můžeš vůbec chtít plánovat dítě. Protože podle mě tohle nemůže dopadnout dobře, pokud to bude pokračovat, jak je naplánováno ![]()
Jak tak koukám tak ještě že si z důchodcema rozumíme asi jsme jedna z mála rodin… už spolu v jednom baráku bydlíme 6 let a zatím si na nervy nelezem každý máme své patro kde si každý vaří sám, pere no vše odděleně když nechcem tak se nevidíme… ale je to o lidech a pokud už je tchán takto nabroušený a řeší každou kravinu tak to asi moc dobudoucna fungovat nebude ![]()
@loven jsi jedna ze dvou ženských, o kterých vím, kde si takto rozumí
Všude jinkde je problém ![]()
Přesně tak, jak tu píšou ostatní, ve 2Oti se na nějaký společný bydlení a takovýhle problémy s prominutím z vysoka vyser. Spíš si užívej života, s přítelem cestujte, výletujte, prostě si užívejte života. A jak tu už padlo, až přijde dítě bude to o milion procent horší. S tím patrem, já bych se osobně bála, že opravíme patro, vrazíme do toho naše peníze a milost pán se pak rozhodne že barák vlastně chce prodat a pojede na cestu kolem světa
Zvlášť když tě už teď moc nemusí, nespolíhala bych, že barák dá na stopro vám.
@atominnka píše:
@loven jsi jedna ze dvou ženských, o kterých vím, kde si takto rozumí![]()
Všude jinkde je problém
[/cit
No jsem za to ráda protože i ve svém okolí vidím problém společného bydlení
@Quinn7 píše:
Přesně tak, jak tu píšou ostatní, ve 2Oti se na nějaký společný bydlení a takovýhle problémy s prominutím z vysoka vyser. Spíš si užívej života, s přítelem cestujte, výletujte, prostě si užívejte života. A jak tu už padlo, až přijde dítě bude to o milion procent horší. S tím patrem, já bych se osobně bála, že opravíme patro, vrazíme do toho naše peníze a milost pán se pak rozhodne že barák vlastně chce prodat a pojede na cestu kolem světaZvlášť když tě už teď moc nemusí, nespolíhala bych, že barák dá na stopro vám.
Když se rozhodne prodat, tak ho koupí mladí, ne? Jednoduchý
Ono se lehce spolíhá na to, že jednou bude něco moje, jen vyčkat. Ale jak dlouho člověk musí čekat, co kolikrát musí snášet, atd, že. Sice zase je taková ta „povinnost“ se starat o rodiče, ale když to nejde, tak to nejde.
My pláchli od manželovy babičky - tehdá to byl přítel. Byli jsme s ní v bytě a bylo to podobnél. Do pokoje nechodila, ale zajímavě věděla, že tam máme celý den talíř nebo hrnek, že to nemyjeme, atd. Asi dle stínů přes mléčné sklo ![]()
@Maty1989 píše:
Když se rozhodne prodat, tak ho koupí mladí, ne? JednoduchýOno se lehce spolíhá na to, že jednou bude něco moje, jen vyčkat. Ale jak dlouho člověk musí čekat, co kolikrát musí snášet, atd, že. Sice zase je taková ta „povinnost“ se starat o rodiče, ale když to nejde, tak to nejde.My pláchli od manželovy babičky - tehdá to byl přítel. Byli jsme s ní v bytě a bylo to podobnél. Do pokoje nechodila, ale zajímavě věděla, že tam máme celý den talíř nebo hrnek, že to nemyjeme, atd. Asi dle stínů přes mléčné sklo
Já to myslela spíš tak, že tchán si prostě sám najde někoho komu to prodá a mladý takhle jako obejde. Jako já bych nečekala, protože jak jsem psala, když to fakt přeženu tchán tady může bejt dalších 40 let do stovky a jako čekat půl života, než se tchán rozhoupe to by mě ani nehlo
… No s tou babičkou taky vtipný, asi měla rentgenový oči a viděla přes dveře ![]()
@Quinn7 píše:
Já to myslela spíš tak, že tchán si prostě sám najde někoho komu to prodá a mladý takhle jako obejde. Jako já bych nečekala, protože jak jsem psala, když to fakt přeženu tchán tady může bejt dalších 40 let do stovky a jako čekat půl života, než se tchán rozhoupe to by mě ani nehlo… No s tou babičkou taky vtipný, asi měla rentgenový oči a viděla přes dveře
Bylo to podobný. Byla schopná říkat, že pro ni ani neuvaříme - přitom skoro nic nejela, i když jsme jí samozřejmě nabízeli, nebo jsme se domlouvali, co by si dala, ať víme, co uvařit. Trpěla jsem snídaně s ní, kdy skoro denně omílala stále to samé dokola, když jsem povysávala byt, byla schopná to povysávat znovu a když přijel syn, řekla mu, že vysávala. Samozřejmě jsem pak byla za lenocha, co si válí šunky a babička, aby tam dělala.
No bylo toho víc. Do toho jsem byla těhotná a už plánovala, kam si co dáme, atd. Než jsem porodila, byli jsme už naštěstí jinde. Protože mi stačila s ní debata na téma Látkové pleny. Dle ní jsem byla nemoderní, že bych dávala dítěti látkovky, by se mu třeba u dr smáli. Tak jsem říkala, že to chci z přírodního a hlavně finančního hlediska. Pak se s někým takovým o něčem bav, v horším případě s ní bydli ![]()
@vertunka já mám podobnej problém s tchýní, jsem těhotná a ji nezajímá vůbec malá a jak moje těhotenství probíhá, vůbec se se mnou nebaví a když jsem se přestala taky bavit, tak začala utočit, přítel se mě zastal, předtím ale proběhla hoooodně ostrá hádka, dva dny jsme se nebavili, já bulela a uvažovala o rozchodu, nakonec pochopil co je matka zač a snad už je klid. Ty nenaděláš nic, musí se tě zastat přítel. A teda společný bydlení s tchánem i kdyby byl ze zlata, bych nedala, každej má mít svoje zázemí, takže bych radila co nejdříve se osamostatnit a je klid ![]()
Ten tvůj je jako můj. Pryč od něj daleko, mně nestačí ani 17 km. Je to stejný typ člověka, hledá, kde by na mě našel co špatného, bohužel manžel v tom lítá a když se třeba pohádáme kvůli prkotině, tak na mě vytáhne něco, co vadilo jeho tátovi. Např. když nám tu před dvěma lety pomáhal betonovat s mým tátou podlahu, já dělala se svou mamkou oběd, on si pak ani neumyl ruce, ale dnes mi manžel vyčetl, že táta dostal k obědu jen pracku od králíka. Když je manžel v klidu a má jasnou mysl, tak moc dobře ví, jaký jeho táta je. Další příklad - manželův bratr se před měsícem opil a řídil, chytli ho cajti, manželovi nadával do debilů, já musela vyrazit se svým autem, abychom odvezli domů z lesa jeho služební a pak jsme pro něj ještě jeli do nemocnice. Místo, aby mu tchán dal po čuni, tak se u nich doma ještě řešilo, proč jsem pro něj musela jet s mužem. A s tím bydlením. Bydlíme v mém. Manžel chtěl nejdřív u rodičů, pak u babičky. Dům babičky je napsaný na tátu, ale nejdřív jsem si myslela, že na muže. Po svatbě mi muž řekl, že to na něj táta nepřepíše, kvůli mé hypotéce, co kdyby na mě přišla exekuce a jemu to sebrali. Prostě výmysl jeho táty. Další výmysl je, že když tam teda nebudeme bydlet, že to přepíše na strýce. Prostě manipulace. Tchána štve, že jsem si od začátku stála za svým, že nebydlíme u nich a že neskáču jak on píská. Nejezdím tam, nemluvíme spolu, ale vnučku vidí rádi. Když jsem muži řekla, ať si pro ni aspoň přijedou, ať my tady můžeme něco dělat, tak to ne, prý kvůli mně. Mám chuť jim vzkázat, že už jim teda vnučku posílat nebudu, ale nechci být stejná jako oni. Na takovéhle starosti jsi opravdu moc mladá. Užívej si života, na tchána se vykašli a raději si šetři peníze pro sebe. Dokud tam na tebe není nic napsané, tak do toho prachy nedávej.