Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj … už nevím jak dál , s manželem jsme 8 let tedy rok manželé a 7 let jsme spolu chodili , když jsme spolu chodili bylo to neuvěřitelné opravdu jako z filmu
láska jako trám a potom jsme si spolu postavili dům
u čeho jsme se hodně hádali
manžel je hroznej rapl pořád mi kvůli nečemu nadával ,třeba když se nedařilo nebo kvůli ponezům a tak …a v tu chvíli se to asi změnilo,ale vůbec nevím proč najednou se vše otočilo o 360stupnů pak jsem nečekaně otehotněla on miminko nechtel (bal se že to nezvládneme) ale nakonec jsme se oba hrozně tešili když jsem byla tehotná tak se to zase změnilo, vypadalo to že bude všechno dobrý byl u porodu úžasnej
ale když jsme přijeli domů tak hrůza, připadá mi že na malýho snad žárlí už je to 7 měsíců a je to pořád stejný domů chodí až když malej spí vůbec si ho nevšímá nechce ho hlídat a mezi náma je to taky htozný samý hádky a nebo spolu ani nemluvíme jediné co ho zajímá co bude k večeři a já doma jenom uklizím po nem atd … připadá mi že jsme každej „nekde jinde“ a nevím co ted s tím ![]()
tak si o tom popvídejte kde se stal ten zlom jestli přichodem ditěte nebo už dříve ..nezoufej třeba máte jen špatné období a nebo manžel má proglémy o kterých nevíš a nešikovně si to vybíjí na tobě …
Trochu mi to připomíná děti, které žárlí na nově přichozí miminko, ale on už je dospělej, tak už by měl mít rozum..
Tak základní věc, kterou bys měla udělat, je promluvit si o tom..
Snad se to zase obrátí dobrým směrem.. ![]()
To je asi normální, muj chlap taky žárlí na miminko, sám mi to dokonce řekl. Snažím se zacházet ním opravdu jak druhým děckem, zapojit ho taky do starostí o miminko. Je fakt, že mi ale pomáhá s ulízením a někdy vaří.
Asi si vážně budete muset promluvit, zeptej se, co ho trápí, řekni, co trápí tebe a snad se to vyřeší.
Asteria píše:
To je asi normální, muj chlap taky žárlí na miminko, sám mi to dokonce řekl. Snažím se zacházet ním opravdu jak druhým děckem, zapojit ho taky do starostí o miminko. Je fakt, že mi ale pomáhá s ulízením a někdy vaří.
Asi si vážně budete muset promluvit, zeptej se, co ho trápí, řekni, co trápí tebe a snad se to vyřeší.
tak a predne ho pekne zaprahnout a zapojit ho plne do pece o miminko - vykoupat, pripravit na spani a nakrmit sedmimesicni dite zvladne i desetilete dite, tak proc by to nemel zvladnout dospely chlap…
když se ho zeptám co mu je co ho trápí tak mi řekne že nic že je všechno dobrý a přitom vidím že ho neco trápí. když mě připadá,že on se o malýho ani starat nechce .....
Géčko píše:
když se ho zeptám co mu je co ho trápí tak mi řekne že nic že je všechno dobrý a přitom vidím že ho neco trápí. když mě připadá,že on se o malýho ani starat nechce .....
chce nechce, jednou je to jeho otec a snad citova investice do ditete ho nemuze tak vycerpavat… ![]()
jo to já nevím,nechápu to
já bych to nedokázala takhle na nej kašlat