Zvláštní mužova vlastnost

Anonymní
27.4.11 09:16

Zvláštní mužova vlastnost

Ahoj holky, nemám to komu svěřit,takže to napíšu alespoň vám, protože už jsem z toho celá na nic. S přítelem jsme spolu 5 let,máme jedno dítě a druhé na cestě.Všecko nám skvěle klape, máme se moc rádi, rozumíme si, jeden bez druhého jsme jak tělo bez duše, prostě krásný vztah, až na jednu věc, která nám vztah nejednou výrazně ohrozila.
Přítel má totiž jednu takovou pitomou vlastnost, se kterou se blbě žije.Má úžasnou schopnost se do věcí zamotávat, komplikovat si život zadlužováním.Nejhorší je,že má na to celý svůj vlastní uzavřený svět a já se to dozvím vždy jen náhodou.V práci vydělá nejméně 30 tisíc, naše náklady na bydlení jsou 10 tisíc a každý měsíc máme problém to zaplatit včas.A on je schopen každý den vymyslet novou lež, proč zrovna ten den to nemůžeme zaplatit. Nehraje automaty,nepije,nedroguje, ani nic takového.Prostě jen nepřemýšlí,jako by úplně postrádal finanční inteligenci. Vždy vymyslí nějaký rádoby geniální plán,jak závratně zbohatnout pomocí různých kšeftů nebo nápadů na podnikání a stálo nás to už šílené množství peněz.Naletí různým „kamarádům“,kteří mu vnutí všelijaké tupé pojistky,atd. Včera už nevydržel a přiznal se sám,že si v lednu půjčil 150tis. od lichvářů s vidinou výdělku 50 tis,jenže to nakonec neklaplo a teď nemá ani vyděláno a dluh mu zůstal a tak už 4 měsíce platí lichvářům každý měsíc 15tis. úrok a dluh je pořád stejně vysoký.Probrečela jsem celou noc, ráno jsem volala do cestovky,abych zrušila naplánovanou dovolenou -velmi levnou mimochodem. Odešla nám pračka,tak jsme na splátky brali novou a teď nevím,jak to budeme dělat..Pořád mě chlácholil,že to bude brzo dobré,ať neplaším a pak z něj vypadne tohle.budeme potřebovat kočárek,autosedačku,atd..Já si sháním brigádu,ale jako těhule jsem téměř bez možností.
Doma máme prázdnou ledničku a nezaplacené účty a on minimálně 25 tisíc vyhazuje oknem za svoji blbost.
Ani jsme se kvůli tomu nevzali,protože se těch jeho dluhů bojím.
Jsem z toho vážně vyřízená, zvládáme to,ale vyloženě živoříme,přitom bysme se mohli mít krásně,bydlet už dávno ve vlastním,atd..ale přijde mi to už chvílemi jako nějaká nemoc nebo závislost,vždy mu hrábne a už se veze a dluží kam se podívá.Uvědomuje si své chyby,ale stejně je pořád opakuje..
Jsme oba stejně staří,sice mladí,ale mě by tohle nikdy nenapadlo.On se odvolává na otce,že prý tu vlastnost zdědil po něm,ale to je nám prd platné,že..
Díky za vyslechnutí, nepsala jsem to kvůli radám,spíš jen,že to potřebuji někde říct, je mi hrozně..díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
marra
27.4.11 09:25

Teda nezavidim,ale myslim,ze by se to dalo jeste nejak resit,co zkusit navstivit nejakeho nezavisleho financniho poradce,aby vam pordil co a jak ohledne financi,mozna i manzel by mohl zkusit nejakou odbornou pomoc,psycholog atd.,myslim ze vydelava pekne penize,a je opravdu skoda,takhle s nimi zachazet,zkus ho nekam dokopat,at s tim zacne neco delat,jinak ja na tom byla obdobne,s tim rozdilem,ze k nam uz jezdili exekutori jako n navstevu,takze mohl byt jakej chtel ale vzdala jsme to,ty vecne nervy jestli zaplatil nebo ne,uf,to teda ne..no a ted neplati ani alimenty ,a lze porad dokola..takze preju pevne nervy,prachy hejbou svetem..bohuzel,, :hug:

• Citovat
  • Upravit
50725
27.4.11 09:29

Sice se na radu neptáš, ale nebylo by řešení si teda založit nějaké společné účty - např. na to bydlení, provoz, spoření na dovolenou či bůhvíco, kam byste převáděli peníze (on by si zřídil trvalý příkaz v den výplatního termínu :lol: ) a buď se domluvili, že se budete o těchto penězích radit a nakládat s nima společně nebo bys k nim měla přístup jenom ty? (podle toho, jak je to s ním vážné :mrgreen: )

A s tím, co mu zbude, ať si s pánembohem, dělá, co chce?

Jestli by teda ho to netáhlo víc k nějakým těm půjčkám…

Neřeší to samo to, že si půjčuje, ale neřešili byste tyhle problémy s bydlením, pračkou atd.

Jako podle mě, jestli si neumí pomoct a poručit, tak má problém, je to nemoc a měl by to řešit - že má tuhle vlastnost po otci je výmluva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1198
27.4.11 09:30

A co mu navrhnout že budeš doma držet „kasu“ ty? Pak bys vědela kam peníze jdou a tak. Mohla bys i ušetřit. A možná by bylo lepší si půjčit tech 150tisíc od banky vrátit to tem lichvářům a pak to v klidu splácet a neplatit takové úroky a pak by vám peníze zbývali :-) Zkus to vzít do svých rukou :-) co ty na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.11 09:36

Sám včera navrhnul,že mi bude odevzdávat všechny své peníze,aby ho to nenutilo provádět takové věci,jenže blbý je,že on dostává výplatu denně,ne měsíčně..navíc na ruku,ne na účet a nevidíme se úplně každý den,takže je těžké to ukočírovat.Půčka by byla fajn,ale nikdo mu ji nedá-velice překvapivě je totiž v registru dlužniků a mně jako mamině taky nikdo nic nedá,takže teď prosí kamaráda,který prý snad bude ochoten mu to půjčit a nechat ho to splácet po menších pálkách..
Je to asi vážně nemoc a moc nám to narušuje jinak skvělý vztah..Díky za rady i tak

• Citovat
  • Upravit
marra
27.4.11 09:42

ja si myslim,ze lepit pujcku pujckou,je o nervy,zkuste to proste vydrzet nez to splatite,pak bude lip,a myslis,ze kdyz dostavavyplatu vlastne denne,ze je schopny si denne odkladat na splaceni pujcek?aby si nebyla prekvapenaaz k vam dorazi eekutori,dokazu si totiz sama predstavit jak je ,,tezke" tohle ukocirovat,a nerozhazet..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.4.11 09:54
marra píše:
ja si myslim,ze lepit pujcku pujckou,je o nervy,zkuste to proste vydrzet nez to splatite,pak bude lip,a myslis,ze kdyz dostavavyplatu vlastne denne,ze je schopny si denne odkladat na splaceni pujcek?aby si nebyla prekvapenaaz k vam dorazi eekutori,dokazu si totiz sama predstavit jak je ,,tezke" tohle ukocirovat,a nerozhazet..

Já chápu,klín klínem,to je na nic, jenže lichváři na něj útočí a chtějí to vrátit všechno a to je to rozdíl,on teď nic nesplácí,jen platí šílené úroky…
K nám domů naštěstí nikdo nedorazí,protože jsem nesvolila,aby měl stejné trvalé bydliště, to by dopadlo, takže on ofic. bydlí u mámy,která už za něj nejeden dluh platila,jen aby nepřišla o dům.
Budu mu prostě muset hlídat každou korunu jako nějaká semetrika a nějaký ten rok počkat,než se z toho vylíže..Jako já peníze navíc na útratu nutně nepotřebuju,ale takhle je vyhazovat,to je ještě horší..ach jo

• Citovat
  • Upravit
15326
27.4.11 10:00
Anonymní píše:
Sám včera navrhnul,že mi bude odevzdávat všechny své peníze,aby ho to nenutilo provádět takové věci,jenže blbý je,že on dostává výplatu denně,ne měsíčně..

Výplata denně? Jsi si jistá, že se jedná o výplatu?
Pokud zaměstnanec požádá, za-tel by mu měl vyhovět a posílat výplatu na účet, tak nešlo by to ošetřit takhle, že by se k těm penězům vůbec nedostal a neměl by ani přístup na onen účet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.11 10:03
makina píše:
Anonymní píše:
Sám včera navrhnul,že mi bude odevzdávat všechny své peníze,aby ho to nenutilo provádět takové věci,jenže blbý je,že on dostává výplatu denně,ne měsíčně..
Pokud zaměstnanec požádá, za-tel by mu měl vyhovět a posílat výplatu na účet, tak nešlo by to ošetřit takhle, že by se k těm penězům vůbec nedostal a neměl by ani přístup na onen účet?

Ano jsem, u jeho profese to takhle chodí běžně, šéf se mu tam žádnými účty zabývat nebude kvůli jednomu nenechavému zaměstnanci..

• Citovat
  • Upravit
24320
27.4.11 10:03

Psychologicka poradna.Jinak toto je financni negramotnost.
Znam par lidi kteri ziji od vyplate k vyplate splaceji x pujcek.A berou si dalsi prootze jsou strasne vyhodne pak se divy kde ty penize jsou a cekaji na vyplatu jak na slitovani.Jednu doplati berou dalsi. A takhle jim treba 15tisic odejde na splatky nejspis vic. :-? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
27.4.11 10:09
Anonymní píše:
makina píše:
Anonymní píše:
Pokud zaměstnanec požádá, za-tel by mu měl vyhovět a posílat výplatu na účet, tak nešlo by to ošetřit takhle, že by se k těm penězům vůbec nedostal a neměl by ani přístup na onen účet?
Ano jsem, u jeho profese to takhle chodí běžně, šéf se mu tam žádnými účty zabývat nebude kvůli jednomu nenechavému zaměstnanci..

Tak když to doženu do extrému, at mu ty denní prachy dává do sejfu a ty si pro ně jednou za nějakou dobu dojeď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.11 10:25
makina píše:
Anonymní píše:
makina píše:
Anonymní píše:
Tak když to doženu do extrému, at mu ty denní prachy dává do sejfu a ty si pro ně jednou za nějakou dobu dojeď.

To zas tak úplně nejde,protože přítel je ten,kdo na konci směny rozdělí výplaty sobě a ostatním a pro tržbu si přijíždí šéf následující den ráno,ale nějak podobně to budeme muset řešit,alespoň aby si začal vést přehled kam kolik dává,jinak se zblázníme oba..

• Citovat
  • Upravit
5502
27.4.11 10:27

já se tady dobrovolně přiznávám, že jsem s něčím podobným měla problém u sebe… naštěstí ne tak vážnej, ale prostě mi původně nevycházeli peníze a zadlužovala jsem se a vůbec to neřešila, myslela si, že to nějak udělám, všem lhala atd… byla jsem na vysoké a doma o tom nevěděli, pak část toho praskla, no hrůza, ale ani to mě nenapravilo a začala jsem se do toho a do lží motat znovu… taky už mě mamina chtěla posílat za psychologem, jestli by se to nedalo nějak vyřešit… no momentálně to máme tak, že účty, který platím já, musím ukazovat doklad o zaplacení, pro jistotu mě hlídají, aby se to neopakovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
27.4.11 10:28

Tohle je možná jeden z těch motivačních faktorů, když má hodně peněz fyzicky v ruce… To je jak poslat dělat alkoholika do hospody…Nemohl by tu práci dělat někdo jiný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.11 10:33
janica252 píše:
já se tady dobrovolně přiznávám, že jsem s něčím podobným měla problém u sebe… naštěstí ne tak vážnej, ale prostě mi původně nevycházeli peníze a zadlužovala jsem se a vůbec to neřešila, myslela si, že to nějak udělám, všem lhala atd… byla jsem na vysoké a doma o tom nevěděli, pak část toho praskla, no hrůza, ale ani to mě nenapravilo a začala jsem se do toho a do lží motat znovu… taky už mě mamina chtěla posílat za psychologem, jestli by se to nedalo nějak vyřešit… no momentálně to máme tak, že účty, který platím já, musím ukazovat doklad o zaplacení, pro jistotu mě hlídají, aby se to neopakovalo…

Jéé děkuji i za zkušenost z „druhého břehu“, to mě moc zajímá, co lidi k tomu nutí..ráda bych mu pomohla,ale nevím jak..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky