Dohoda o vypořádání majetku a následné plnění

Anonymní
26.4.11 08:19

Dohoda o vyporadani majetku a nasledne plneni

Mam dotaz, loni jsme s exmanzelem sepsali dohodu o vyporadani vzajemnych majetkovych vztahu, prav a povinnosti. Dohodu jsme podepsali 17.3.2010, manzelstvi bylo rozvedeno 22.4. a rozvod nabyl pravni moci 26.5.2010.
Dohodli jsme se, ze mi bude exmanzel platit jeden rok „vyzivne“: … se zavazuje, ze bude hradit vyzivne ve vysi… mesicne, splatne vzdy ke 20.dni mesice. Ucastnici se dohodli, ze narok na vyzivne zanikne uplynutim 12 mesicu ode dne, kdy rozsudek o rozvodu nabude pravni moci.
Chapu to spravne, ze v dubnu 2011 sem mela penize jeste dostat??? a co v kvetnu? jde mi o to, ze exmanzel v dubnu uz nic neposlal…

da se to nejak pravne resit????? ja mam k nemu taky urcite povinnosti, ktere budu muset v budoucnu splnit a nevim, jestli ti tim, ze mi neplati neco nepodelal

diky moc za radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
26.4.11 09:01

Tak pokud to tam je formulované takto …ze narok na vyzivne zanikne uplynutim 12 mesicu ode dne, kdy rozsudek o rozvodu nabude pravni moci....., tak by si měla dostat ještě peníze za květen. Chtělo by se s ním spojit a kdyby nebyla domluva po telefonu, tak ho obeslat doporučeným dopisem s dodejkou, že porušil to, co je ujednáno. Kdyby ani to nepomohlo, tak buť to řešit s právníkem nebo ho dát k soudu.

Já řeším něco podobného. Jsme od rozvodu 3 roky a exmanžel také nesplnil to, co bylo ujednáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.11 09:06

ted jsem s nim mluvila a rikal, ze to proveri :roll:
jako zadny problemy s nim nejsou a jedna se o hodne smesnou castku :lol: tak snad se vzpamatuje ;-)
diky moc

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.14 10:40

Ahoj holky, chystam se k rozvodovemu soudu a mam dotaz ohledne spolecneho majetku. Pokud manzela vyplatim ze spolecne nemovitosti, jak je to potom s prepisem na katastru? Nepredpokladam, ze on bude souhlasit, aby byl podil prepsan na me drive nez dostane 100%.. a ja budu chtit na vyplaceni lhutu.. precejen je to dost penez.. da se potom takova dohoda treba ulozit u notari ci primo na katastru napr. s vecnym bremenem, aby nemohl s majetkem nakladat? Ci jak se tyto situace resi? Diky za rady! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
17724
24.2.14 10:46
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chystam se k rozvodovemu soudu a mam dotaz ohledne spolecneho majetku. Pokud manzela vyplatim ze spolecne nemovitosti, jak je to potom s prepisem na katastru? Nepredpokladam, ze on bude souhlasit, aby byl podil prepsan na me drive nez dostane 100%.. a ja budu chtit na vyplaceni lhutu.. precejen je to dost penez.. da se potom takova dohoda treba ulozit u notari ci primo na katastru napr. s vecnym bremenem, aby nemohl s majetkem nakladat? Ci jak se tyto situace resi? Diky za rady! :kytka:

Řešila bych přes notářskou úschovu. Notářka mu uvolní peníze až ve chvíli kdy bude v katastru změněno vlastnictví na Tebe :palec: je to jistota pro oba, sice to něco stojí ale rozhodně se to vyplatí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.14 11:04

@Evickita to urcite ano.. :palec: diky! Ale jde mi ted spis o to jak to osefovat do doby nez mu celou kupni cenu zaplatim.. pac to bude chvilku trvat.. a on podle me nebude souhlasit s prepisem bez zaplaceni 100%..

• Citovat
  • Upravit
17724
24.2.14 11:08
@Anonymní píše:
@Evickita to urcite ano.. :palec: diky! Ale jde mi ted spis o to jak to osefovat do doby nez mu celou kupni cenu zaplatim.. pac to bude chvilku trvat.. a on podle me nebude souhlasit s prepisem bez zaplaceni 100%..

No možná pro Tebe bude lepší vzít si půjčku, vyplatit ho najednou a pak si půjčku splácet :think: já měla to štěstí že mi půjčila rodina…každopádně něco splácet ex a čekat s přepisem je docela stresující záležitost. Tyhle věci je dobré vyřešit rychle a „bezbolestně“ ;) držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.14 11:45

No, tohle nebude ten pripad.. pujcku si brat nechci.. zajima me jak se v takovych vecech postupuje jinak? Ci jak jste takovou situaci vyresily?

• Citovat
  • Upravit
17724
24.2.14 12:02

Ještě je možné, pokud je společná nemovitost na hypotéku a oba jste spoludlužníci tak při refinancování hypotéky (pokud ji převádíš n asebe) si nechat zůstatkovou část navýšit o částk, u kterou máš bývalému partnerovi vyplatit. Nevím ovšem, zda je tohle váš případ…Nevýhodou jsou ovšem úroky které bys platila ty :? Dále pozor na daň z převodu nemovitosti, protože podle nového občanského zákoníku už břímě povinnosti platit tuhle daň (4% z podílu na celkové ceně nemovitosti - dle odhadní ceny určené odhahcem, odhad nesmí být starší 2 let) není na straně prodávajícího ale je to na dohodě. Jde o celkem velkou částku, takže je také dobré se na tomto dohodnout. Přeji pevné nervy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.14 12:07

@Evickita ani to neni tento pripad.. na nemovitosti neni zadny dluh, uver atd.. jde o vyporadani podilu a jak se postupuje, pokud je na vyplaceni toho druheho nejaka lhuta.. myslim, ze se to musi resit celkem casto.. :nevim: ;)

• Citovat
  • Upravit
16186
24.2.14 13:29
@Anonymní píše:
@Evickita ani to neni tento pripad.. na nemovitosti neni zadny dluh, uver atd.. jde o vyporadani podilu a jak se postupuje, pokud je na vyplaceni toho druheho nejaka lhuta.. myslim, ze se to musi resit celkem casto.. :nevim: ;)

Pokud je to SJM a vy se dohodnete na mimosoudním vyrovnání, tak by to vše mělo být definováno ve smlouvě o vyrovnání, kterou byste měli sepsat. Vzhledem k tomu, že do platnosti vešel NOZ, tak ti tady asi nikdo aktuálně neporadí. Je to spíš na poradu s právníkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí