Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, mám holčičku, která bude mít v říjnu 3 roky a z tudíž nebyla přijatá do školky. Vím že v Brně je ve školkách nátřesk. Nevíte kolik dětí letos nebylo přijato do školek v Brně? Co děláte v případě, že vám dítě nevezmou do školky? Někde jsem četla obvolávat srpen/září školky zda se neuvolnilo místo - máte s tím někdo zkušenosti? že by se vám tímhle způsobem opravdu podařilo dítě do školky umístit? A není pozdě na konci srpna/září? Obvoláváte někdo dřív? A jak to budete řešit pokud dítko opravdu neupíchnete do školky? Soukromé školky (nehledě na to, že jsou drahé)jsou také plné - umístili jste své dítko alespon do soukromé
třeba jen na nějaký den a třeba i v průběhu roku? Jelikož zápisy i tam jsou většinou současně s těma státníma.
Nejsem teda z brna a 3 nám byli před nástupem, ale když nás nevzali šla jsem za ředitelkou že chci podat odvolání, nenechala mě to ani napsat a přijala nás do jiné školky ![]()
Ahoj, také mně dceru nepřijali (ale ona je 6/11) v jedné školce jsem se dozvěděla, že nejmladší dítko co brali bylo 10/2009
z radnice (když jsem chtěla nějakou statistiku) mně napsali, že mají 24 školek a na příští školní rok asi 400 míst, statistiku z letošního zápisu - přijatí, nepřijatí jěště nemají..
na ostatní školky (mimo Brno střed) se můžeš mrknout zde: http://zapisdoms.brno.cz/mestske-casti
Soukromé školky (aspoň ty co jsem našla v okolí mého bydliště) jsou také již plné… ![]()
Já podávala dvě přihlášky, v obou jsme skončili 10 od konce, a v jedné z těch školem mě řekli, že děti narozené v roce 2010 vůbec nebrali. A nevím zda mám zkusit už ted napsat či zavolat do školek v Brně (v různých částech) zda nemají místo, jestli není ted brzy. Ale zase srpen/září mě přijde pozdě a strašně nereálné, abych pak upíchla ev. dítě do školky, tak nevím. A ty soukromé jsou šíleně drahé a krom toho teda zřejmě též plné. Nevíte v které městské části je „nejmenší“ nával do školek?
Ahoj moje malá má 3 až v prosinci, do státních se nedostala a soukromé školky tady máme 2 a jsou plné. Takže v prosinci na pracák a k zápisu zase za rok, je to masakr.Jo a sourozence už ve školce má, ale to je nám k ničemu, protože to nemají v bodovém systému. Díky bohu za to, že manžel nás uživí, ale přeci jenom už bych šla do práce, jsem doma 6 let.
Sára - to je fakt děs, já zkusím ještě jednu školku mimo Brno, ale tam zase nemám TP, tak s tím moc nepočítám. S malou jsem sama, takže mě nemá kdo živit
A na pracáku tě vemou? když nebudeš mít hlídání pro malou tak si vlastěn nemůžeš hledat práci…Někde se ptají někde asi ne.
Ještě dotaz, tříleté dítě - počítá se věk ke konci srpnu? tudíž ta moje je dvouletá?
@anpa1 Pokud si na malou sama podala bych odvolání právě z toho důvodu, že jsi samoživitelka, oni musí mít volná místa pro případná odvolání. Na pracák se půjdu zaregistrovat v prosinci a nebudu říkat, že nemám školku, pokud mi nabídnou práci tak to budu řešit až pak, ale stejně je to postavené na hlavu, člověk by do práce šel ale ne s malou na zádech. Držím ti pěsti, at ti ji vezmou do školky.
@-Sára píše:
Ahoj moje malá má 3 až v prosinci, do státních se nedostala a soukromé školky tady máme 2 a jsou plné. Takže v prosinci na pracák a k zápisu zase za rok, je to masakr.Jo a sourozence už ve školce má, ale to je nám k ničemu, protože to nemají v bodovém systému. Díky bohu za to, že manžel nás uživí, ale přeci jenom už bych šla do práce, jsem doma 6 let.
Muzu se zeptat o kterych soukr. skolach pises, ze jsou plne? Ja mam v okoli taky plne-Materidouska, Klicek, Vesnenka…tak me zajima, zda pises o jinych.Ja mam dcerku 2/11,takze taky bez sance, ale do prace v unoru jako spousta dalsich potrebuji.Me dokonce ve skolce kde jsme melyprihlasku reditelka rekla, ze nejmladsi bere 5/2009!!!
@anpa1 píše:
Já podávala dvě přihlášky, v obou jsme skončili 10 od konce, a v jedné z těch školem mě řekli, že děti narozené v roce 2010 vůbec nebrali. A nevím zda mám zkusit už ted napsat či zavolat do školek v Brně (v různých částech) zda nemají místo, jestli není ted brzy. Ale zase srpen/září mě přijde pozdě a strašně nereálné, abych pak upíchla ev. dítě do školky, tak nevím. A ty soukromé jsou šíleně drahé a krom toho teda zřejmě též plné. Nevíte v které městské části je „nejmenší“ nával do školek?
Obavam se, ze do statnich skolek je to v jinych MC Brna bez sance, viz odkaz na prave probihajici elektronicky zapis od Dany Klaudie.Na zacatku zari obcas nekdo nenastoupi, takze volat koncem srpna, zacatkem zari rozhodne neni od veci. V prubehu roku se obcas nekdo odstehuje, ale co jsem slysela i od reditelek, tak vezmou vetsinou nejakyho sourozence apod.
@japapapap píše:
Muzu se zeptat o kterych soukr. skolach pises, ze jsou plne? Ja mam v okoli taky plne-Materidouska, Klicek, Vesnenka…tak me zajima, zda pises o jinych.Ja mam dcerku 2/11,takze taky bez sance, ale do prace v unoru jako spousta dalsich potrebuji.Me dokonce ve skolce kde jsme melyprihlasku reditelka rekla, ze nejmladsi bere 5/2009!!!
Já nejsem z Brna, my tady máme 2 soukromé školky a ty jsou narvané. Bohužel každé město a školka mají odlišná kritéria pro přijetí dítěte. U nás berou děti které dovrší do konce srpna 3 let.
A hlavně je to tom, že maminky, co jsou na RD s dvěma dětma se cítily diskriminované a dítě nutně potřebovaly narvat do školky
A ty co mají jít do práce, mají prostě smolíka:Tuhle logiku jsem nikdy nepochopila.
JJ tyhle a ještě dvě, skřítek nebo tomu podobný? ted mám normálně okno:-D jak furt po večerech čumím a hledám na netu tak se mi to všechno plete fakt. Psala jsem mejla do safírka - soukr. školka, tam bude zápis v dubnu, a ještě chci napsat do minipampeliška - ale to je v blbé části, že tam mají poslední místa.
@Anonymní píše:
A hlavně je to tom, že maminky, co jsou na RD s dvěma dětma se cítily diskriminované a dítě nutně potřebovaly narvat do školky![]()
A ty co mají jít do práce, mají prostě smolíka:Tuhle logiku jsem nikdy nepochopila.
Pokud mají jedno dítě jako předškoláka je to o. k.,má nárok na školku, pokud tam dávají mladší a nejdou ještě do práce- no někde chtějí potvrzení od zaměstnavatele, ale někde ne, každopádně je to postavené na hlavu.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.