Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tohle máme už 6 let s půlkou vesnice. Těším se na stěhování. Mimochodem, s tímto nic neuděláš, jediné pryč.
S tím se těžko bojuje. Leda to zkusit zaznamenávat, zapnout si nahrávání pokaždé, když jdete z domu. Sbírat důkazy. Je možný, že už mají někde záznam za nejaký přestupek, jestli jsou svým chováním známí. Znovu bych zkusila tu majitelku domu. Jestli chce přijít o slušné nájemníky, tak je na nejlepší cestě. Tohle už je agrese jak řemen, nemusí to skončit u strkání. Bl. bý je, že tyhle věci se špatně řeší. Ovšem ten váš přítel… To je teda něco. Oni do vás klidně strkají, zamezují vstup do domu a on řekne, že se nerad hádá? Nechá to na vás? To nezní zrovna jako dobrá partie, tady bych si dala taky pozor.
Děkuju všem za názor. ![]()
Stěhování jsem samozřejmě začala řešit také, jen je tu problém, že přítel nechce. Žije v baráku od dětství a bydlí tu i jeho 80letá babička. Prý je tu zatím spokojený a sousedů si prostě nevšímá, já to mám udělat taky a že mi bude líp.
Nikdy se mi nic podobného nestalo, jsem holka z vesnice + trošku citlivka. Snažila jsem se být na ně milá a časem je tedy ignorovat. Stejně to ale dopadne tak, že je potkám a něco se dozvím.
Když o tom mluvím se sousedy, dozvím se jen drby a to, že s ní nikdo radši nemluví.
Rozvedená ženská, ráda si dá láhev vína, dluhy má i u lidí v baráku, syn původně v péči u táty, ale dělal problémy a tak ho macecha vyhodila k mámě. Přijde z práce domů a vždy začne hrozný křik. Má ještě cca 13letou dceru a to je něco.. pravidelně jí sprostě nadává a holka tam pak několik minut hystericky brečí.
Podle majitelky domu je důvod ten, že nám závidí lepší byt a chce nás vyšťouchat. ![]()
Někdy mám takový vztek, že bych ji nejradši dala do schránky psí bobek ![]()
Ahoj, vůbec Ti nezávidím. Všechno si podkládej důkazy, ty pak ukaž nejdříve majitelce domu. Zkus tohlehttps://www.odkarla.cz/bryle-s-kamerou-bayehngs-yj02s3https://www.odkarla.cz/cerne-pero-s-kamerou-nevarde
@Cácora24 Ahoj,
tak jak sama píšeš, není to problém Váš, ale zřejmě vlastně obvyklé chování dotyčné paní (a jejího syna). Možností je několik - buď, pokud je více nájemníků, kteří s ní mají problémy, tak to společně sdělit majitelce, nebo si najít jiné bydlení, nebo pokud to má podobu, kterou popisuješ, tak to hlásit jako přestupky proti občanskému soužití, rušení nočního klidu apod. Případně samozřejmě, pokud by se tě partner výrazně zastal, může to vést buď k tomu, že se leknou a dají trochu pokoj, nebo se to naopak bude eskalovat. To se těžko odhaduje.
@Cácora24 píše:
Děkuju všem za názor.
Stěhování jsem samozřejmě začala řešit také,jen je tu problém, že přítel nechce. Žije v baráku od dětství a bydlí tu i jeho 80letá babička. Prý je tu zatím spokojený a sousedů si prostě nevšímá, já to mám udělat taky a že mi bude líp.
Nikdy se mi nic podobného nestalo, jsem holka z vesnice + trošku citlivka. Snažila jsem se být na ně milá a časem je tedy ignorovat. Stejně to ale dopadne tak, že je potkám a něco se dozvím.
Když o tom mluvím se sousedy, dozvím se jen drby a to, že s ní nikdo radši nemluví.
Rozvedená ženská, ráda si dá láhev vína, dluhy má i u lidí v baráku, syn původně v péči u táty, ale dělal problémy a tak ho macecha vyhodila k mámě. Přijde z práce domů a vždy začne hrozný křik. Má ještě cca 13letou dceru a to je něco.. pravidelně jí sprostě nadává a holka tam pak několik minut hystericky brečí.
Podle majitelky domu je důvod ten, že nám závidí lepší byt a chce nás vyšťouchat.
Někdy mám takový vztek, že bych ji nejradši dala do schránky psí bobek
Hm, přítel je fakt vtipnej. Ty si jich nevšímáš, oni si všímají tebe. Jemu nevadí, že do tebe strkaj, nechtěj tě pustit ze dveří, nadávají ti atd? ![]()
Asi zalezi, jaky jsi typ cloveka. Ja bych ji asi ty naschvaly zacala delat taky - hlasita hudba, nevytirala bych ji na patre, blokla auto. Na dvere nebo auto bych ji nalepila papirek, ze takhle teda ne - hezky pekne nejaky papirovy stitek, co neponici, ale jde sakra spatne umyt. Ale to jsem ja, pokud nejsi konfliktni a opravdu te to zere, tak se odstehujte, zivot je kratkej, a tyhle stresy za to nestoji.
Jak jsem pochopila, je to pronajatý byt. Odstěhovala bych se. Za ty nervy to nestojí…
Když čtu dále.. Možná bych se odstěhovala sama, bez přítelíčka. Buď se k Tobě přidá nebo ne. Nezastane se Tě, nebrání Tě, neřeší situaci. Vážně bych se zamyslela, jestli chceš mít takového chlapa po svém boku
Příspěvek upraven 18.05.23 v 17:19
@Tessa86 píše:
Asi zalezi, jaky jsi typ cloveka. Ja bych ji asi ty naschvaly zacala delat taky - hlasita hudba, nevytirala bych ji na patre, blokla auto. Na dvere nebo auto bych ji nalepila papirek, ze takhle teda ne - hezky pekne nejaky papirovy stitek, co neponici, ale jde sakra spatne umyt. Ale to jsem ja, pokud nejsi konfliktni a opravdu te to zere, tak se odstehujte, zivot je kratkej, a tyhle stresy za to nestoji.
To si teda pomůže, snížit se na tuhle úroveň ![]()
Tak když to ocásek nechce řešit, tak se sbalit a odstěhovat jinam. Pokud do tebe strkají, nenechala bych si to líbit.
Asi bych začala chodit na sebeobranu a pak je zbuchala oba.., matinku i synáčka..
![]()
@biedronka105 píše:
Tohle máme už 6 let s půlkou vesnice. Těším se na stěhování. Mimochodem, s tímto nic neuděláš, jediné pryč.
Fakt s půlkou vesnice? A jste si jistá, že není chyba u vás?
Mne jednou jeden znamy vyprávěl, ze chodil kouřit na balkon a přidala se k němu vždycky sousedka, která byla o dost starsi (měli balkony hned vedle sebe). Sama od sebe ho vyhledávala, byl v tu dobu ještě celkem mladý kluk a nějak nechápal asi její náznaky. No po nějaké době se ji už začal vyhýbat, nebylo mu to příjemné. Začalo něco podobného co ty popisuješ, proste peklo. Vyřešil to tak, ze si půjčil vrtacku a nějaký kus nevím jaké desky, možná by stačilo i nějaký dřevo. 😀 A vždy když zacala provokovat, tak vrtal. Když zase spustila něco, začal vrtat. Ji samozřejmě došla trpělivost a sama s tím pak přestala, pochopila, ze to nikam nevede. 😀
Jen bych se trochu bála toho syna, to je teda velký psycho s tím autem…jestli jsou ale v najmu, taky bych dala ultimatum a to i pritelovi, toto musí byt strašný peklo
@Lojzísek píše:
To si teda pomůže, snížit se na tuhle úroveň
Co teda s tim?
lidi by si nemeli nechat takove veci libit. Ja se ridim pravidlem, nebud obet. Proc se sebou nechat takhle jednat? Predpokladam, ze domluva nepomohla, tak co navrhujete? Sousedi obtezuji zakladatelku bez zjevneho duvodu. Nemyslim si, ze by se snizila na jejich uroven, kdyby jim to vratila. Je to spis akce-reakce.